Gardelli's Specialty Coffees

Πειτε μας τι ενδιαφερον ηπιατε εξω απο την ελλαδα.

Re: Gardelli's Specialty Coffees

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό supperclub » 03 Ιαν. 2017, 02:19

αψογος...
Άβαταρ μέλους
supperclub
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 235
Εγγραφή: 14 Νοέμ. 2014, 06:09
Ονομα: Panos
Τοποθεσια: Athens
Μηχανη: Rocket R60V
Μυλος: HG-ONE 83mm
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Taresso , Taf

Re: Gardelli's Specialty Coffees

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Gataros » 27 Μάιος 2017, 11:43

Σήμερα παρέλαβα και εγώ 2 Αιθιοπίες, Mora Mora και Ambella.

Άνοιξα πρώτη τη Mora Mora, η οποία είναι 90+.

Τώρα κατάλαβα όταν λέτε φράουλα τί εννοείτε μερικοί μερικοί :coffee:

Όσο κρύωνε, τόσο πιο απολαυστικό γινόταν. Δεν έχει σύγκριση με ότι έχω πιεί εκ Γερμανίας πλευρά, για μένα είναι αρκετά καλύτερος και από πολλά ελληνικά ψησίματα που έχω δοκιμάσει.

Ζόρισε λίγο τον porlex.

Τιμή αλμυρή, ο ένας € 15 και ο άλλος € 14.
Mora Mora.jpg
Ψήσιμο.jpg
Porlex κόψιμο.jpg
Blooming.jpg
20170527_093917.jpg
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή την δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
Gataros
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 287
Εγγραφή: 25 Απρ. 2014, 16:58
Ονομα: Βασίλης
Τοποθεσια: Αθήνα
Μηχανη:
2η μηχανη: V60
Μυλος: Monolith Flat
2ος Μυλος: Porlex
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Taf

Re: Gardelli's Specialty Coffees

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 27 Μάιος 2017, 16:24

Ρε συ Βασιλη ο φωτισμος ειναι η αυτοι οι κοκκοι ειναι αψητοι τελειως; :new_shocked:
Κατι παρομοιο εβαλα στον robur πριν απο λιγο καιρο απο ελληνα roaster και κολλησε ο μυλος.Μουλαρωσε.Σκετες πετρες ηταν οι κοκκοι. :lol:
Με τετοιο ψησιμο γι αυτο επιασες φραουλες με την μια.Μπραβο και στον porlex που τα καταφερε.Η περιγραφη σου παντως ηταν ανοιξιατικη.
Μοιάζω με Doctor αλλά δεν είμαι.Μοιάζω με ειδικό αλλά δεν είμαι.Γι αυτό προτεiνω:Μην με ακούτε μην με μιμήστε μην με αντιγράφετε γιατί ίσως και να κινδυνεύετε απο επικίνδυνες τάσεις εκρηκτικές πιέσεις και υψηλές θερμοκρασίες.ΑΠΛΑ.Δημιουργήστε και μοιραστείτε το μαζί μας με δική σας ευθύνη γιατι εγώ δεν έχω καμία...
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 1772
Εγγραφή: 08 Δεκ. 2013, 12:54
Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Ολυμπιακο χωριο
Μηχανη: Της πλακας
2η μηχανη: Gaggia Evo Mod
Μυλος: μαπα φτιαχτος
2ος Μυλος: Anfim Caimano 64
Coffee Roaster: DIY Air home roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Home roast

Re: Gardelli's Specialty Coffees

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Gataros » 27 Μάιος 2017, 20:16

woodsman43 έγραψε:Ρε συ Βασιλη ο φωτισμος ειναι η αυτοι οι κοκκοι ειναι αψητοι τελειως; :new_shocked:
Κατι παρομοιο εβαλα στον robur πριν απο λιγο καιρο απο ελληνα roaster και κολλησε ο μυλος.Μουλαρωσε.Σκετες πετρες ηταν οι κοκκοι. :lol:
Με τετοιο ψησιμο γι αυτο επιασες φραουλες με την μια.Μπραβο και στον porlex που τα καταφερε.Η περιγραφη σου παντως ηταν ανοιξιατικη.


Καλά τώρα συγκρίνεις την ορμή που βγάζει το χέρι μου με ένα robur.... 8-)

Όπως τους βλέπεις ειναι οι κόκκοι, το τελείωμα του φλιτζανιού με τον καφε χλιαρό, άλλο πράγμα. :Yeah:
Άβαταρ μέλους
Gataros
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 287
Εγγραφή: 25 Απρ. 2014, 16:58
Ονομα: Βασίλης
Τοποθεσια: Αθήνα
Μηχανη:
2η μηχανη: V60
Μυλος: Monolith Flat
2ος Μυλος: Porlex
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Taf

Re: Gardelli's Specialty Coffees

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 28 Μάιος 2017, 12:30

Gataros έγραψε:Καλά τώρα συγκρίνεις την ορμή που βγάζει το χέρι μου με ένα robur.... 8-)


Δεν εχεις δικιο.Ο HG1 χρησιμοποιει 83χιλ μαχαιρι που για να το γυρισει ο robur χρειαστηκε να γινει τριφασικος και μονο ετσι διανεμεται στην αγορα.... με τριφασικο μοτερ.
Αρα φιλε εισαι οντως πολυ δυνατο αγορι και μην μας το κρυβεις πια. :lol:
Μοιάζω με Doctor αλλά δεν είμαι.Μοιάζω με ειδικό αλλά δεν είμαι.Γι αυτό προτεiνω:Μην με ακούτε μην με μιμήστε μην με αντιγράφετε γιατί ίσως και να κινδυνεύετε απο επικίνδυνες τάσεις εκρηκτικές πιέσεις και υψηλές θερμοκρασίες.ΑΠΛΑ.Δημιουργήστε και μοιραστείτε το μαζί μας με δική σας ευθύνη γιατι εγώ δεν έχω καμία...
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 1772
Εγγραφή: 08 Δεκ. 2013, 12:54
Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Ολυμπιακο χωριο
Μηχανη: Της πλακας
2η μηχανη: Gaggia Evo Mod
Μυλος: μαπα φτιαχτος
2ος Μυλος: Anfim Caimano 64
Coffee Roaster: DIY Air home roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Home roast

Re: Gardelli's Specialty Coffees

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 28 Μάιος 2017, 12:35

Και κατι αλλο.Να ολοκληρωνεις τις παρουσιασεις των φωτογραφιων σου σε παρακαλω πολυ πατωντας το κουμπι "προβολη στην δημοσιευση" για να εμφανιζονται σωστα στο φορουμ γιατι καθε φορα στο κανω εγω.Τhanks.
Μοιάζω με Doctor αλλά δεν είμαι.Μοιάζω με ειδικό αλλά δεν είμαι.Γι αυτό προτεiνω:Μην με ακούτε μην με μιμήστε μην με αντιγράφετε γιατί ίσως και να κινδυνεύετε απο επικίνδυνες τάσεις εκρηκτικές πιέσεις και υψηλές θερμοκρασίες.ΑΠΛΑ.Δημιουργήστε και μοιραστείτε το μαζί μας με δική σας ευθύνη γιατι εγώ δεν έχω καμία...
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 1772
Εγγραφή: 08 Δεκ. 2013, 12:54
Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Ολυμπιακο χωριο
Μηχανη: Της πλακας
2η μηχανη: Gaggia Evo Mod
Μυλος: μαπα φτιαχτος
2ος Μυλος: Anfim Caimano 64
Coffee Roaster: DIY Air home roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Home roast

Re: Gardelli's Specialty Coffees

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Edesso » 28 Μάιος 2017, 12:55

Βασιλη, αν κρινω απ τη περιγραφη σου, βγαζεις οξυτητες με τον πορλεχ σου κανει δουλεια?? Γιατι ο δικος μου ενα φλατ αποτελεσμα χωρις ιδιαιτερες συγκινησεις, τον ειχα για v60 και τον εβαλα στην ακρη. Εντονη ανοιομορφια, μαλλον θα χει θεμα :think:
Στη φωτο με τον αλεσμενο παντως δε φαινεται να ναι αγουρος, αν και ο φωτισμος πολλες φορες μπερδευει, ο τυπος παντως ψηνει καλα, πολυ καλα
espresso junkie...
Άβαταρ μέλους
Edesso
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 582
Εγγραφή: 14 Φεβ. 2014, 17:24
Ονομα: Βασίλης
Τοποθεσια: Έδεσσα
Μηχανη: Espresso Baby DIY
2η μηχανη: V60/Bonavita
Μυλος: Compak K10
2ος Μυλος: porlex more steps
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: cup10 mokka

Re: Gardelli's Specialty Coffees

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Gataros » 28 Μάιος 2017, 13:31

Δημήτρη δεν το ήξερα αυτό για την προβολή στη δημοσίευση, θενκς.


Βασίλη τα ίδια θέματα είχα με τον porlex και εγώ. Επειτα από δοκιμές διαπίστωσα οτι για να εχω οξύτητες πρέπει να πάω ψιλά στο κόψιμο, λίγο πριν σφίξει τελείως το μαχαίρι.

Λόγω τόσο ψιλου κοψίματος, πηγαίνω σε γρήγορες εκχύλισεις γενικά, max 2 λεπτά, για να μην κατεβάσει πίκρα. Βέβαια παίζει ρόλο και ο καφές και το νερό. Σε γενικές γραμμές βολεύομαι, αν και πιάνουν σιγά σιγά οι ζεστές και δεν πίνεται εύκολα ο v60.

Όταν μου βγαίνει φλατ το αποτέλεσμα ειναι κυρίως γιατί το μαχαίρι από το ζόρι εχει ξεσφιξει και κόβει πιο χοντρά.
Άβαταρ μέλους
Gataros
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 287
Εγγραφή: 25 Απρ. 2014, 16:58
Ονομα: Βασίλης
Τοποθεσια: Αθήνα
Μηχανη:
2η μηχανη: V60
Μυλος: Monolith Flat
2ος Μυλος: Porlex
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Taf

Re: Gardelli's Specialty Coffees

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Edesso » 28 Μάιος 2017, 14:36

Thanks for the tip, θα παω σε πιο ψιλα κοψιματα θα κανω τις δοκιμες μου, αληθεια ειναι οτι εκοβα πολυ χοντρα με τον porlex :Yeah:
espresso junkie...
Άβαταρ μέλους
Edesso
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 582
Εγγραφή: 14 Φεβ. 2014, 17:24
Ονομα: Βασίλης
Τοποθεσια: Έδεσσα
Μηχανη: Espresso Baby DIY
2η μηχανη: V60/Bonavita
Μυλος: Compak K10
2ος Μυλος: porlex more steps
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: cup10 mokka

Re: Gardelli's Specialty Coffees

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό cadm8 » 30 Μάιος 2017, 08:00

Μια από τα ίδια όσον αφορά το flat του porlex
Άβαταρ μέλους
cadm8
Active Member
 
Δημοσιεύσεις: 100
Εγγραφή: 25 Ιαν. 2015, 11:08
Ονομα: Δημήτρης
Τοποθεσια: Θεσσαλονίκη
Μηχανη: V60, aeropress
Μυλος: LSM 91
2ος Μυλος: Porlex
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Taf, mokka

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Καφεδες απο καταστηματα εκτος Ελλαδος

Μέλη σε σύνδεση

Εγγεγραμμένα μέλη: sterpas, xristospet21