Σελίδα 1 από 1

Κόψιμο καφέ για γαλλική πρέσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 24 Ιαν. 2020, 10:20
από mplevris
Μπήκε στη ζωή μας τώρα νεο μέλος το οποίο έχει συνηθίσει να πίνει καφέ φίλτρου σε γαλλική πρέσα και δεν μπορούμε να της χαλάσουμε το χατίρι
Λοιπόν γαλλική πρέσα διαθέτουμε ,καφέ σε κόκκους επίσης. Έχουμε και μύλο άλεσης τον mazzer super jolly.
Και εδώ είναι η ερώτηση μου. Ξέρει κανείς σε ποια "σκάλα"του μύλου πρέπει να κόψω για γαλλική πρέσα . Ξέρω ότι πρέπει να είναι πολύ χοντρά κομμένο αλλά πόσα στεπ πιο χοντρό σε σχέση με το που κόβω τον εσπρέσσο πχ

Re: Κόψιμο καφέ για γαλλική πρέσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 24 Ιαν. 2020, 11:58
από Nimrodel
Θέλει δοκιμές αυτό. Δλδ θέλεις να μην κατεβαίνει η πρέσα χωρίς αντίσταση αλλά και να μην μπλοκάρει και να θέλει πολλή δύναμη για να κατέβει. Στην πρώτη περίπτωση πας πιο ψιλά, στη δεύτερη πιο χοντρά. Γραμμάρια 1:10 περίπου. Στο major, αν θυμάμαι καλά, έκανα μισή στροφή για v60, θες ακόμα πιο χοντρα για πρέσα.

Re: Κόψιμο καφέ για γαλλική πρέσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 24 Ιαν. 2020, 16:21
από mplevris
Ευχαριστώ για την απάντηση με έσωσες από πολύ καφέ αφού δοκίμαζα σε εντελώς άλλη κλίμακα με αποτέλεσμα να πετάω πολύ πράγμα
Τώρα κόβω μισή στροφή και 8 κλικ ακόμα από το σημείο που κόβω εσπρέσο και έχω πλησιάσει πολύ το αποτέλεσμα που θέλει ο "πίνων" καφέ φίλτρου

Re: Κόψιμο καφέ για γαλλική πρέσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 27 Φεβ. 2020, 17:03
από pollux
... το κόψιμο το καφέ πρέπει να είναι σχεδόν σαν το V60, το νερό παίζει μεγάλο ρόλο καθώς και η θερμοκρασία (στην πρέσα πέφτει πολύ γρήγορα γιαυτό θέλει 97-98 βαθμούς ) και ...λίγο τεχνική όπως αυτή :

https://youtu.be/st571DYYTR8