Διαδικασια απόσταξης με hario cold brew tower

Συζητήστε εδώ τεχνικές παρασκευής και tips για τον καφέ φίλτρου- Brew

Διαδικασια απόσταξης με hario cold brew tower

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό dim_cafe » 03 Αύγ. 2015, 15:32

Καλησπέρα φίλοι, στο τόπο που παραθερίζω τα Σ/Κ έχω βρει κάτι φίλους baristi οι οποίοι ψάχνονται γενικά και τους έβαλα στα αίματα μιας που είναι καλοκαίρι (έχουν παρασφίξει οι ζέστες) και διαθέτουν στο κατάστημα cold brew tower να το χρησιμοποιήσουμε και απο απλά ντεκόρ να φανεί και χρήσιμο...
Θα ήθελα γενικά μια καθοδήγηση, βίντεο ή κείμενο αν υπάρχει εύκαιρο απο κάποιον που έχει δοκιμάσει, tips και τα σχετικά να μην είμαστε ξυπόλυτοι στα αγκάθια...
Λέμε να ξεκινήσουμε με sidamo Αιθιοπία και βλέπουμε....
Κάθε καθοδήγηση ευπρόσδεκτη.
ευχαριστώ
Δημήτρης.
Άβαταρ μέλους
dim_cafe
Active Member
 
Δημοσιεύσεις: 111
Εγγραφή: 22 Απρ. 2014, 13:47
Ονομα: Dimitris
Τοποθεσια: Attiki
Μηχανη: Bezzera Unica PID
Μυλος: ascaso i-steel
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Διαδικασια απόσταξης με hario cold brew tower

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Aftergr » 03 Αύγ. 2015, 16:14

Αναλογία καφέ/νερού, 1/10

Κόψιμο καφέ για φιλτρο
Το νερό στο μισό όγκο θα έχει παγάκια

Σταγονες υπολόγισε 7 κάθε 10"

Αν το station έχει και κάτω βαλβίδα τότε ρύθμισε την όταν αρχίσει να πέφτει σταγόνα σταγόνα, αλλά μπορεί να μην χρειαστεί αν έχεις το σωστό κόψιμο
Άβαταρ μέλους
Aftergr
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 544
Εγγραφή: 31 Ιαν. 2014, 19:00
Ονομα: Γιωργος
Τοποθεσια: Αθηνα
Μηχανη: Rancilio Epoca ST1
Μυλος: Ascaso i2
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Africa-Costa Rica

Re: Διαδικασια απόσταξης με hario cold brew tower

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό dim_cafe » 03 Αύγ. 2015, 16:23

Γειά σου Γιώργο ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Μετά τον καφέ έχει τον σπειροειδή σωλήνα χωρίς βαλβίδα, το θέμα μου είναι,

υπάρχει χρονικός κανόνας εκχύλισης? έχω ακούσει για 12ωρα 24ωρα.

τί γίνεται αν εγώ θέλω μισό ή ένα λίτρο καφέ και όχι 2-3 που έχει δυνατότητα το tower?

Για ένα με ενάμιση λίτρο νερού που θα βάλω επάνω στην δεξαμενή πόση "φύρα" θα έχω στο τελικό μου προϊόν?

Μετά την λήξη της διαδικασίας πως μπορώ να διαφυλάξω το προϊόν, μόνο με εμφιάλωση? και σε πόσο χρόνο να το καταναλώσω?

Ευχαριστώ πολύ.
Άβαταρ μέλους
dim_cafe
Active Member
 
Δημοσιεύσεις: 111
Εγγραφή: 22 Απρ. 2014, 13:47
Ονομα: Dimitris
Τοποθεσια: Attiki
Μηχανη: Bezzera Unica PID
Μυλος: ascaso i-steel
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Διαδικασια απόσταξης με hario cold brew tower

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Aftergr » 04 Αύγ. 2015, 08:40

Με βάση την θεωρία ο ελάχιστος χρόνος απόσταξης είναι οι 4 ώρες
Το αν θα είναι 4 ή 24 αυτό δυστυχώς θα δύο δείξει η δοκιμή, πάντως 12 ώρες είναι ένας καλός χρόνος πειραματισμού

Όπως έγραψα, την ποσότητα την καθορίζεις εσύ με την αναλογία 1/10

Όταν ετοιμαστεί το βάζεις σε γυάλινο μπουκάλι και το γεμίζεις μέχρι πάνω, κατόπιν πωμα και στο ψυγείο
Άβαταρ μέλους
Aftergr
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 544
Εγγραφή: 31 Ιαν. 2014, 19:00
Ονομα: Γιωργος
Τοποθεσια: Αθηνα
Μηχανη: Rancilio Epoca ST1
Μυλος: Ascaso i2
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Africa-Costa Rica


Επιστροφή στο Τεχνικές & Tips για τον καφέ Φίλτρου - Brew

Μέλη σε σύνδεση

Εγγεγραμμένα μέλη: Bing [Bot]

cron