Σελίδα 2 από 2

Re: Cold Brew at Home

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 05 Ιουν. 2018, 23:36
από gtone:1
Παραθετω και εγω τη δικη μου παρασκευη και συνταγη για ColdBrew at Home..

Υλικα παρασκευης: 1) Γυαλινο Βαζο, 2) Γυαλινο μπουκαλι (700ml και ανω), 3) Χωνι, 4) Φιλτρα Chemex, 5) Σουρωτηρι, 6) Τουλπανι, 7) Ζυγαρια.

Η παρασκευη είναι πανευκολη…
Βαζουμε την αναλογια καφε-νερου που επιθυμουμε μεσα στο γυαλινο βαζο και το αφηνουμε στο ψυγειο για 12ωρες. Σουρωνουμε στο γυαλινο μπουκαλι και ειναι ετοιμο..
Η συγκεκριμενη συνταγη επειδη ειναι λιγο 'μεστη' (1λιτρο νερου με 250γρ καφε) μπορει να αραιωθει με παγο ή κρυο νερο ή και τα δυο....
Προσωπικα βαζω 2~3 παγακια στο ποτηρι και τα σκεπαζω με καφε.

resized_resized_1.jpg

resized_resized_1α.jpg

resized_resized_2.jpg

resized_resized_3.jpg

resized_resized_4.jpg

resized_resized_5.jpg

resized_resized_6.jpg

resized_resized_7.jpg

resized_resized_8.jpg

resized_resized_9.jpg

Re: Cold Brew at Home

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 06 Ιουν. 2018, 22:37
από mymenhir1971
Ελπιζω να σας βοηθησω……δουλευω και πυργο για drip και hario bottle για immersion.Η αναλογια καφε-νερου πρεπει να είναι περιπου 1 προς 15.Εγω "παιζω' με 67.5-80gr/1000ml.Με συμβατικο μυλο κοβω για French press και περναω τον καφε από κοσκινο ετσι ώστε να πεταξω τα fines 300-350μm(αν μεινουν θα πικρισουν το τελικο συμπυκνωμα).Με μυλο ditting κοβω στο 9-10 και δεν κοσκινίζω(σαφως καλυτερο αποτέλεσμα).Το μπουκαλι στο ψυγειο για 24-28 ωρες και τελος.Το αποτέλεσμα που στοχευω είναι 2.5-3 tds ενδειξη στο refractometer.Με δυνατο παγακι που λιωνει αργα ριχνω τα tds στο 1.9......Εκει είναι και το ιδανικο για τα δικα μου παντα γευστικα κριτήρια.

Re: Cold Brew at Home

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 07 Ιουν. 2018, 00:33
από gtone:1
Στέλιο η αναλογια που παιζεις για τα δικα μου γουστα ειναι παρα πολυ light..
Η διαφορα μας νομιζω ειναι στο οτι εαν πιει καποιος αλλος, μπορει να το αραιωσει οσο θελει, οποτε μπορει να φτασει και στα δικα σου γευστικα κριτηρια...επισης βολευει στην ποσοτητα ;)
με τοσες πολλες ωρες ψυγειο βεβαια εαν δεν επαιζες τοσο light θα επερνες πικραδα..
Το κοψιμο μου ειναι σε EK43 κοντα στο 7,5 (εξαρταται τον καφε) αναμεσα σε V60 και French press αν δεν κανω λαθος..
Εχω παιξει με πολλους παραμετρους (με τον ιδιο καφε εννοειται και αλλαζα μια καθε φορα) και το καλυτερο αποτελεσμα το εχω παρει με αυτη τη συνταγη..
οποιος φιλος, γνωστος, συγγενης το εχει δοκιμασει του αρεσει πολυ και προχθες μαλιστα ενας φιλος ειπε: 'αυτο ειναι σαν λικερ...'