https://perfectdailygrind.com/2021/08/i ... mentation/
Σε γενικές γραμμές ο Sasa Sestic εξηγεί τι συμβαίνει με συγκεκριμένους καφέδες, όπου ο παραγωγός προσθέτει την ώρα του fermentation stick κανέλας και ότι μπορεί να φανταστεί κανείς, προκειμένου να αλλάξουν τα χαρακτηριστικά του καφέ, προκειμένου να πάρουν υψηλότερα cupping scores, άρα και υψηλότερη τιμή πώλησης.
Προσωπικά έχω δοκιμάσει τέτοιο καφέ,το άρωμα κανέλας τη πρώτη φορά είναι ευχάριστο, μετά όμως δεν αντέχεται. Να μυρίζει το ποτήρι άδειο κανελα για μια μέρα, ανυπόφορο...
Προσωπικά πλέον οπότε βλέπω πολύ fermentation και πολύ experimental επεξεργασία, στρίβω μακριά.