Προσπαθειες για παυση της ζαχαρης

Τέχνη, Απόψεις, Άρθρα. Συζητήστε ελεύθερα τα πάντα εδώ!

Προσπαθειες για παυση της ζαχαρης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Aftergr » 19 Ιούλ. 2014, 00:10

Γενικα στην ζωη μου η ζαχαρη παντα υπηρχε, ειτε σε γλυκα, ειτε σε ροφηματα, ποσο μαλλον στον καφε
Μεχρι καποια ηλικια δε, εριχνα 5 κουταλιες στον φραπε
Μεγαλωνοντας ελαττωσα την ζαχαρη σε μια κουταλια στον εσπρεσσο, αλλα εκτος του οτι δεν κανει και καλο στην υγεια, εχει ολα αυτα τα αρνητικα αποτελεσματα στους μονοποικιλιακους καφεδες που (προσπαθουμε) να πιουμε

Μεχρι πριν λιγο καιρο, καθε προσπαθεια για να πιω ενα καφεδακι χωρις ζαχαρη ειχε ως αποτελεσμα να παθαινουν γκραμπες οι μυες του προσωπου μου απο τις γκριματσες
Εχω ξεκινησει λοιπον να κανω προσπαθειες για να κοψω τελειως την ζαχαρη, και μαλιστα κατευθειαν, διοτι η λιγο λιγο ελαττωση της χειροτερο αποτελεσμα εφερε(σαν να πινεις ουζο με λιγο νερο, το οποιο μου προκαλει εμετο)
Κατευθειαν στα βαθια λοιπον και να που η αισθηση βασανιστηριου εφυγε σιγα σιγα και σε πολυ λιγοτερο χρονο απο οτι περιμενα
Καταφερα επισης να νιωσω καθαρα τις γευσεις αλλα κυριως τυχον(τι τυχον.....) λαθη στο ψησιμο

Ποιο ειναι το προβλημα τωρα?
Οτι ναι μεν καταφερνω και το πινω χωρις να καταλαβαινει κανενας τι περναω :killmyself: , αλλα αν πω οτι ευχαριστιεμαι τοτε θα ειμαι ψευτης
Εψησα εναν Brazil monte cristo gr.1 ο οποιος δινει τερμα πραλινα οσο δεν παει, ηπια χωρις ζαχαρη οκ τον ηπιαμε, δοκιμασα μετα και επειτα απο πολλες μερες εναν ακομα με μια μικρη κουταλιτσα ζαχαρη, και ο χωρος αρχισε να ανθιζει με πουλια να κελαηδανε

Τι θα γινει γιατρε μου, θα τα καταφερω να πιω ποτε αλλα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να το ευχαριστιεμαι?
Διοτι το θεμα ειναι να το χαιρομαι, οχι να κοροιδευω κυριως τον εαυτο μου επειδη ''ετσι πινετε ο καφες''

Θα ηθελα να ακουσω γνωμες απο ατομα με παρομοια εμπειρια αν υπαρχει και αν γενικα υπαρχουν ατομα που ο οργανισμος τους δεν μπορει να δεχτει αναλογο ροφημα/τροφη με τετοια αισθηση
Άβαταρ μέλους
Aftergr
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 539
Εγγραφή: 31 Ιαν. 2014, 19:00
Ονομα: Γιωργος
Τοποθεσια: Αθηνα
Μηχανη: Rancilio Epoca ST1
Μυλος: Ascaso i2
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Africa-Costa Rica

Re: Προσπαθειες για παυση της ζαχαρης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 19 Ιούλ. 2014, 15:07

Ναι οντως ειναι ενα θεμα αυτο για αρκετο κοσμο και μεσα σε αυτους και εγω.Μια απ τα ιδια σε μενα οπως και σε σενα με τα αναλογα διλληματα.Ομως δεν υπαρχει αλλη επιλογη για καποιον που θα πιει εσπρεσσο και επιθυμει απο αυτο να ανακαλυψει τις γευστικες ιδιαιτεροτητες του καφε παρα να τον πιει χωρις ζαχαρη.Ενας σωστος εσπρεσσο απο αποψη ψησιματος και εγχυλισης παντως δεν εχει καμμια μα καμμια αναγκη ζαχαρης.Εαν θελει καποιος να βαλει ζαχαρη αυτο σημαινει οτι θελει να αλλαξει κατι πικρο σε κατι γλυκο.Σε αυτη την περιπτωση κατι εχει παει στραβα γιατι ο σωστος εσπρεσσο το μονο που δεν ειναι ειναι να ειναι πικρος.
Εκει πρεπει να ξεκινησει μια ερευνα γιατι υπαρχει πικρα απο τον χρηστη ,προκειμενου να βρει το προβλημα.Φυσικα αναφερομαι μονο στον εσπρεσσο μιας και σε ολα τα αλλα ροφηματα προσωπικα εγω βαζω μια κουταλια μαυρη ζαχαρη οπωσδηποτε ,εφοσον το μονο που με ενδιαφερει ειναι να απολαυσω ενα γλυκοπιοτο ροφημα με λιγο γαλα ειτε αυτο ειναι ενα φλατ γουαιτ ειτε ενας φρεντο καπουτσινο.
Μοιάζω με Doctor αλλά δεν είμαι.Μοιάζω με ειδικό αλλά δεν είμαι.Γι αυτό προτεiνω:Μην με ακούτε μην με μιμήστε μην με αντιγράφετε γιατί ίσως και να κινδυνεύετε απο επικίνδυνες τάσεις εκρηκτικές πιέσεις και υψηλές θερμοκρασίες.ΑΠΛΑ.Δημιουργήστε και μοιραστείτε το μαζί μας με δική σας ευθύνη γιατι εγώ δεν έχω καμία...
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 1837
Εγγραφή: 08 Δεκ. 2013, 12:54
Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Ολυμπιακο χωριο
Μηχανη: Της πλακας
2η μηχανη: Gaggia Evo Mod
Μυλος: μαπα φτιαχτος
2ος Μυλος: Anfim Caimano 64
Coffee Roaster: DIY Air home roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Home roast

Re: Προσπαθειες για παυση της ζαχαρης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Aftergr » 19 Ιούλ. 2014, 16:10

woodsman43 έγραψε:Ενας σωστος εσπρεσσο απο αποψη ψησιματος και εγχυλισης παντως δεν εχει καμμια μα καμμια αναγκη ζαχαρης.Εαν θελει καποιος να βαλει ζαχαρη αυτο σημαινει οτι θελει να αλλαξει κατι πικρο σε κατι γλυκο.Σε αυτη την περιπτωση κατι εχει παει στραβα γιατι ο σωστος εσπρεσσο το μονο που δεν ειναι ειναι να ειναι πικρος.
Για αυτο ακριβως αποφασισα να το παλεψω, γιατι μονο ετσι θα καταλαβω λαθη και στις 2 περιπτωσεις, κυριως στο ψησιμο


Εκει πρεπει να ξεκινησει μια ερευνα γιατι υπαρχει πικρα απο τον χρηστη ,προκειμενου να βρει το προβλημα.Φυσικα αναφερομαι μονο στον εσπρεσσο μιας και σε ολα τα αλλα ροφηματα προσωπικα εγω βαζω μια κουταλια μαυρη ζαχαρη οπωσδηποτε ,εφοσον το μονο που με ενδιαφερει ειναι να απολαυσω ενα γλυκοπιοτο ροφημα με λιγο γαλα ειτε αυτο ειναι ενα φλατ γουαιτ ειτε ενας φρεντο καπουτσινο.
Μια απο τα ιδια, στον καπουτσινο θα συνεχισω να βαζω ζαχαρη
Άβαταρ μέλους
Aftergr
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 539
Εγγραφή: 31 Ιαν. 2014, 19:00
Ονομα: Γιωργος
Τοποθεσια: Αθηνα
Μηχανη: Rancilio Epoca ST1
Μυλος: Ascaso i2
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Africa-Costa Rica

Re: Προσπαθειες για παυση της ζαχαρης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό G.F. » 19 Ιούλ. 2014, 19:39

Συνήθεια, συνήθεια, συνήθεια είναι, τίποτε περισσότερο...

Εννοείται ότι αν θες να εξελιχθείς τόσο στον espresso όσο και στο ψήσιμο δεν παίζει ζάχαρη! αν το κάνεις απλά ακυρώνεις τις προσπάθειες σου. Με τον καιρό Γιώργο θα πάρεις πιο γλυκές γεύσεις, πολύ καλύτερα καφεδάκια και θα διαπιστώσεις ότι είναι μονόδρομος, αλλά κυρίως θα απολαμβάνεις τον κόπο σου μέσω του αποτελέσματος. :dancing:

Μπορεί να πίνεις άλλους καφέδες με ζάχαρη αλλά για espresso ούτε που θα το συζητάς...

Δηλώσεις ενός αθεράπευτου γλυκατζή που προτιμάει την σοκολάτα από το φαγητό!! (ούτε που φανταζόμουν ποτέ ότι θα μου άρεσε ο espresso χωρίς ζάχαρη).
Άβαταρ μέλους
G.F.
Moderator
 
Δημοσιεύσεις: 1024
Εγγραφή: 16 Ιαν. 2014, 11:31
Ονομα: George
Τοποθεσια: London - Cyprus
Μηχανη: Speedster Idromatic
2η μηχανη: Arrarex Caravel
Μυλος: Woodsman - Conical
Coffee Roaster: GAS Roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Semeon Abay Ethiopia Ninety...

Re: Προσπαθειες για παυση της ζαχαρης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό mymenhir1971 » 19 Ιούλ. 2014, 22:34

Μπορειτε να φανταστητε καποιον να βουταει τις τουλουμπες στην μερεντα!!! :new_shocked: Αν υπηρχε Τμημα Διωξης Γλυκοζης στην Αστυνομια θα με ειχαν αρπαξει και καταδικασει τουλαχιστον τρις εις θανατον μαζι με δις ισοβια.....χειροτερος απο junkie στα Εξαρχεια...κι ομως στον καφε ουτε κουβεντα...η ζαχαρη μου χαλαει την γευση..και κυριολεκτω!!.Θα συμφωνησω με τον Δημητρη οσο αναφορα το "σωστο" γευστικο αποτελεσμα του espresso (τωρα πλεον το γευομαι καθημερινα)και ακομη περισσοτερο με οτι αναφερει ο Γιωργος-G.F(με το Γιωργο υπαρχει απολυτη ταυτιση αποψεων τελευταια-Υ.Γ να το ψαξουμε Γιωργο :think: )....Μια συμβουλη Γιωργο-Aftergr,αν επιτρεπετε..η ζαχαρη ΚΟΒΕΤΕ ΜΟΝΟ ΜΑΧΑΙΡΙ,οχι μονο στο καφε αλλα παντου.Στο λεω εγω που απο ελλειψη γλυκοζης,λογω οικτρης διαιτας χωρις κοκκο ζαχαρης στην διατροφη μου,την περιοδο πριν απο αγωνες σωριαζομουν κατω με υπογλυκαιμικες κρισεις....γι'αυτο σου λεω junkie κανονικο!!!Οπως δεν υπαρχει ολιγον εγκυος ετσι δεν μπορει να υπαρξει ολιγον ζαχαρη...σοφα λογια απο το στομα διατροφολογου με γνωση και αποψη,επιστημονικου συνεργατη σε ομαδες της πολης.Ζαχαρηηηηηηηηηηη for ever λοιπον!!!...εκτος καφε ομως :coffee:
Your Friend Caffeine
Άβαταρ μέλους
mymenhir1971
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 734
Εγγραφή: 03 Φεβ. 2014, 10:53
Ονομα: Στέλιος
Τοποθεσια: Θεσσαλονίκη
Μηχανη: Vbm/Pressure Profile
2η μηχανη: Gaggia Classic Mod
Μυλος: HG-one Motorized
Coffee Roaster: Την πηρε ο Μανος
Αγαπημένοι Καφέδες: Αφρικη κι ας ειναι και Εμπολα

Re: Προσπαθειες για παυση της ζαχαρης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Aftergr » 19 Ιούλ. 2014, 23:28

Άρα λοιπόν μπορεί να κοπεί η ζάχαρη στον καφέ χωρίς να κοπεί οπουδήποτε αλλού;

Οκ θα πίνω μια γουλιά σκετου και καπάκι μια δαγκωνιά στην τουλουμπα με την μερεντα :tooth:
Άβαταρ μέλους
Aftergr
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 539
Εγγραφή: 31 Ιαν. 2014, 19:00
Ονομα: Γιωργος
Τοποθεσια: Αθηνα
Μηχανη: Rancilio Epoca ST1
Μυλος: Ascaso i2
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Africa-Costa Rica

Re: Προσπαθειες για παυση της ζαχαρης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Carlito » 29 Ιούλ. 2014, 13:45

Ακριβώς το ίδιο παθαίνω και εγώ. Χωρίς ζάχαρη δεν υπάρχει περίπτωση να μπορεσω να πιω εσπρέσσο. Και δεν μιλάω μόνο για τους καφέδες που φτιάχνω στο σπίτι, αλλα και στο TAF όποτε πάω να πάρω κόκκους και βλέπω τον Rwanda Rulindo τσιμπάω 2 διπλά και φεύγω (ναι και οι 2 για μενα ειναι :headbang3: ). Αν δεν βάλω ζάχαρη και τον δοκιμάσω έτσι, μου πέφτει το σφράγισμα απο το δόντι απο την πίκρα που νιώθω στο στόμα. Το μόνο που μπορώ να πω οτι κατάφερα είναι οτι απο τις 4 κουταλιές που έβαζα στον διπλό εσπρέσσο έπεσα στις 1.5 με 2.

Τουλούμπα με Μερέντα συνδιασμός για να πάθεις ζάχαρο είναι :lol:
Άβαταρ μέλους
Carlito
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 15
Εγγραφή: 29 Μάιος 2014, 15:21
Ονομα: Γιάννης
Τοποθεσια: Αθήνα
Μηχανη: Gaggia Classic
Μυλος: Porlex tall
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Don Pachi Typica

Re: Προσπαθειες για παυση της ζαχαρης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό ArroW » 29 Ιούλ. 2014, 14:09

Απλα να ξερετε οτι με τη ζαχαρη ξεχνατε να καταλαβετε γευσεις , επιγευσεις και οξυτητες...
Πιστευω ακραδαντα οτι καποιος που πινεο εσπρεσσο με ζαχαρη δε μπορει να καταλαβει τα στοιχεια που εχει ενας μονοποικιλιακος καφες. ..
Ειναι σαν να παει καποιος να κανει γευσιγνωσια κρασιου , και μεσα στο κρασι να ριχνει σοδα η sprite...
Φυσικα το προσωπικο γουστο ειναι υπερανω ολων , απλα εχω δει ανθρωπους να ριχνουν σε ενα εσπρεσσακι 30 ml 3 κουταλιες ζαχαρη και μετα να μου λενε οτι πηρα γευση φραγκοσταφυλο με επιγευση μανγκο... :tooth: :Yeah:
To live I had to make myself more than what I was, to forge myself into a weapon. I am returning not the boy who was shipwrecked, but the man who will bring justice to those who have poisoned my city.
Άβαταρ μέλους
ArroW
Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 855
Εγγραφή: 08 Δεκ. 2013, 21:55
Ονομα: Arrow - Νικος
Τοποθεσια: Ηλιουπολη
Μηχανη: DIY WoodsmanDB
Μυλος: Sette 270W
Coffee Roaster: GeneCafe Roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Single Origin Fresh Roasted

Re: Προσπαθειες για παυση της ζαχαρης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Aftergr » 29 Ιούλ. 2014, 15:50

Τελικά είναι απλά θέμα καλού καφέ, όπως είπε και ο Δημήτρης

Ένας σωστός καφές δεν χρειάζεται τίποτα

Απλά πολλές φορές για να έχεις αυτόν τον καλό καφέ χρειάζεται εξοπλισμός πολλών χιλιάδων ευρώ
Άβαταρ μέλους
Aftergr
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 539
Εγγραφή: 31 Ιαν. 2014, 19:00
Ονομα: Γιωργος
Τοποθεσια: Αθηνα
Μηχανη: Rancilio Epoca ST1
Μυλος: Ascaso i2
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Africa-Costa Rica

Re: Προσπαθειες για παυση της ζαχαρης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό ArroW » 29 Ιούλ. 2014, 16:02

Διαφωνω καθετα για τον εξοπλισμο των χιλιαδων ευρω...
Μπορει καποιος να αγορασει εναν super jolly μετ/νο με 250 € , και μια silvia η οποια αμα pid-ηχτει πεταει.. ;)
To live I had to make myself more than what I was, to forge myself into a weapon. I am returning not the boy who was shipwrecked, but the man who will bring justice to those who have poisoned my city.
Άβαταρ μέλους
ArroW
Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 855
Εγγραφή: 08 Δεκ. 2013, 21:55
Ονομα: Arrow - Νικος
Τοποθεσια: Ηλιουπολη
Μηχανη: DIY WoodsmanDB
Μυλος: Sette 270W
Coffee Roaster: GeneCafe Roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Single Origin Fresh Roasted

Επόμενο

Επιστροφή στο Ιδέες, Προτάσεις, Εμπνεύσεις

Μέλη σε σύνδεση

Εγγεγραμμένα μέλη: Bing [Bot], Google [Bot]

cron