Σελίδα 1 από 2

Προσπαθειες για παυση της ζαχαρης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 19 Ιούλ. 2014, 00:10
από Aftergr
Γενικα στην ζωη μου η ζαχαρη παντα υπηρχε, ειτε σε γλυκα, ειτε σε ροφηματα, ποσο μαλλον στον καφε
Μεχρι καποια ηλικια δε, εριχνα 5 κουταλιες στον φραπε
Μεγαλωνοντας ελαττωσα την ζαχαρη σε μια κουταλια στον εσπρεσσο, αλλα εκτος του οτι δεν κανει και καλο στην υγεια, εχει ολα αυτα τα αρνητικα αποτελεσματα στους μονοποικιλιακους καφεδες που (προσπαθουμε) να πιουμε

Μεχρι πριν λιγο καιρο, καθε προσπαθεια για να πιω ενα καφεδακι χωρις ζαχαρη ειχε ως αποτελεσμα να παθαινουν γκραμπες οι μυες του προσωπου μου απο τις γκριματσες
Εχω ξεκινησει λοιπον να κανω προσπαθειες για να κοψω τελειως την ζαχαρη, και μαλιστα κατευθειαν, διοτι η λιγο λιγο ελαττωση της χειροτερο αποτελεσμα εφερε(σαν να πινεις ουζο με λιγο νερο, το οποιο μου προκαλει εμετο)
Κατευθειαν στα βαθια λοιπον και να που η αισθηση βασανιστηριου εφυγε σιγα σιγα και σε πολυ λιγοτερο χρονο απο οτι περιμενα
Καταφερα επισης να νιωσω καθαρα τις γευσεις αλλα κυριως τυχον(τι τυχον.....) λαθη στο ψησιμο

Ποιο ειναι το προβλημα τωρα?
Οτι ναι μεν καταφερνω και το πινω χωρις να καταλαβαινει κανενας τι περναω :killmyself: , αλλα αν πω οτι ευχαριστιεμαι τοτε θα ειμαι ψευτης
Εψησα εναν Brazil monte cristo gr.1 ο οποιος δινει τερμα πραλινα οσο δεν παει, ηπια χωρις ζαχαρη οκ τον ηπιαμε, δοκιμασα μετα και επειτα απο πολλες μερες εναν ακομα με μια μικρη κουταλιτσα ζαχαρη, και ο χωρος αρχισε να ανθιζει με πουλια να κελαηδανε

Τι θα γινει γιατρε μου, θα τα καταφερω να πιω ποτε αλλα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να το ευχαριστιεμαι?
Διοτι το θεμα ειναι να το χαιρομαι, οχι να κοροιδευω κυριως τον εαυτο μου επειδη ''ετσι πινετε ο καφες''

Θα ηθελα να ακουσω γνωμες απο ατομα με παρομοια εμπειρια αν υπαρχει και αν γενικα υπαρχουν ατομα που ο οργανισμος τους δεν μπορει να δεχτει αναλογο ροφημα/τροφη με τετοια αισθηση

Re: Προσπαθειες για παυση της ζαχαρης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 19 Ιούλ. 2014, 15:07
από woodsman43
Ναι οντως ειναι ενα θεμα αυτο για αρκετο κοσμο και μεσα σε αυτους και εγω.Μια απ τα ιδια σε μενα οπως και σε σενα με τα αναλογα διλληματα.Ομως δεν υπαρχει αλλη επιλογη για καποιον που θα πιει εσπρεσσο και επιθυμει απο αυτο να ανακαλυψει τις γευστικες ιδιαιτεροτητες του καφε παρα να τον πιει χωρις ζαχαρη.Ενας σωστος εσπρεσσο απο αποψη ψησιματος και εγχυλισης παντως δεν εχει καμμια μα καμμια αναγκη ζαχαρης.Εαν θελει καποιος να βαλει ζαχαρη αυτο σημαινει οτι θελει να αλλαξει κατι πικρο σε κατι γλυκο.Σε αυτη την περιπτωση κατι εχει παει στραβα γιατι ο σωστος εσπρεσσο το μονο που δεν ειναι ειναι να ειναι πικρος.
Εκει πρεπει να ξεκινησει μια ερευνα γιατι υπαρχει πικρα απο τον χρηστη ,προκειμενου να βρει το προβλημα.Φυσικα αναφερομαι μονο στον εσπρεσσο μιας και σε ολα τα αλλα ροφηματα προσωπικα εγω βαζω μια κουταλια μαυρη ζαχαρη οπωσδηποτε ,εφοσον το μονο που με ενδιαφερει ειναι να απολαυσω ενα γλυκοπιοτο ροφημα με λιγο γαλα ειτε αυτο ειναι ενα φλατ γουαιτ ειτε ενας φρεντο καπουτσινο.

Re: Προσπαθειες για παυση της ζαχαρης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 19 Ιούλ. 2014, 16:10
από Aftergr
woodsman43 έγραψε:Ενας σωστος εσπρεσσο απο αποψη ψησιματος και εγχυλισης παντως δεν εχει καμμια μα καμμια αναγκη ζαχαρης.Εαν θελει καποιος να βαλει ζαχαρη αυτο σημαινει οτι θελει να αλλαξει κατι πικρο σε κατι γλυκο.Σε αυτη την περιπτωση κατι εχει παει στραβα γιατι ο σωστος εσπρεσσο το μονο που δεν ειναι ειναι να ειναι πικρος.
Για αυτο ακριβως αποφασισα να το παλεψω, γιατι μονο ετσι θα καταλαβω λαθη και στις 2 περιπτωσεις, κυριως στο ψησιμο


Εκει πρεπει να ξεκινησει μια ερευνα γιατι υπαρχει πικρα απο τον χρηστη ,προκειμενου να βρει το προβλημα.Φυσικα αναφερομαι μονο στον εσπρεσσο μιας και σε ολα τα αλλα ροφηματα προσωπικα εγω βαζω μια κουταλια μαυρη ζαχαρη οπωσδηποτε ,εφοσον το μονο που με ενδιαφερει ειναι να απολαυσω ενα γλυκοπιοτο ροφημα με λιγο γαλα ειτε αυτο ειναι ενα φλατ γουαιτ ειτε ενας φρεντο καπουτσινο.
Μια απο τα ιδια, στον καπουτσινο θα συνεχισω να βαζω ζαχαρη

Re: Προσπαθειες για παυση της ζαχαρης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 19 Ιούλ. 2014, 19:39
από G.F.
Συνήθεια, συνήθεια, συνήθεια είναι, τίποτε περισσότερο...

Εννοείται ότι αν θες να εξελιχθείς τόσο στον espresso όσο και στο ψήσιμο δεν παίζει ζάχαρη! αν το κάνεις απλά ακυρώνεις τις προσπάθειες σου. Με τον καιρό Γιώργο θα πάρεις πιο γλυκές γεύσεις, πολύ καλύτερα καφεδάκια και θα διαπιστώσεις ότι είναι μονόδρομος, αλλά κυρίως θα απολαμβάνεις τον κόπο σου μέσω του αποτελέσματος. :dancing:

Μπορεί να πίνεις άλλους καφέδες με ζάχαρη αλλά για espresso ούτε που θα το συζητάς...

Δηλώσεις ενός αθεράπευτου γλυκατζή που προτιμάει την σοκολάτα από το φαγητό!! (ούτε που φανταζόμουν ποτέ ότι θα μου άρεσε ο espresso χωρίς ζάχαρη).

Re: Προσπαθειες για παυση της ζαχαρης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 19 Ιούλ. 2014, 22:34
από mymenhir1971
Μπορειτε να φανταστητε καποιον να βουταει τις τουλουμπες στην μερεντα!!! :new_shocked: Αν υπηρχε Τμημα Διωξης Γλυκοζης στην Αστυνομια θα με ειχαν αρπαξει και καταδικασει τουλαχιστον τρις εις θανατον μαζι με δις ισοβια.....χειροτερος απο junkie στα Εξαρχεια...κι ομως στον καφε ουτε κουβεντα...η ζαχαρη μου χαλαει την γευση..και κυριολεκτω!!.Θα συμφωνησω με τον Δημητρη οσο αναφορα το "σωστο" γευστικο αποτελεσμα του espresso (τωρα πλεον το γευομαι καθημερινα)και ακομη περισσοτερο με οτι αναφερει ο Γιωργος-G.F(με το Γιωργο υπαρχει απολυτη ταυτιση αποψεων τελευταια-Υ.Γ να το ψαξουμε Γιωργο :think: )....Μια συμβουλη Γιωργο-Aftergr,αν επιτρεπετε..η ζαχαρη ΚΟΒΕΤΕ ΜΟΝΟ ΜΑΧΑΙΡΙ,οχι μονο στο καφε αλλα παντου.Στο λεω εγω που απο ελλειψη γλυκοζης,λογω οικτρης διαιτας χωρις κοκκο ζαχαρης στην διατροφη μου,την περιοδο πριν απο αγωνες σωριαζομουν κατω με υπογλυκαιμικες κρισεις....γι'αυτο σου λεω junkie κανονικο!!!Οπως δεν υπαρχει ολιγον εγκυος ετσι δεν μπορει να υπαρξει ολιγον ζαχαρη...σοφα λογια απο το στομα διατροφολογου με γνωση και αποψη,επιστημονικου συνεργατη σε ομαδες της πολης.Ζαχαρηηηηηηηηηηη for ever λοιπον!!!...εκτος καφε ομως :coffee:

Re: Προσπαθειες για παυση της ζαχαρης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 19 Ιούλ. 2014, 23:28
από Aftergr
Άρα λοιπόν μπορεί να κοπεί η ζάχαρη στον καφέ χωρίς να κοπεί οπουδήποτε αλλού;

Οκ θα πίνω μια γουλιά σκετου και καπάκι μια δαγκωνιά στην τουλουμπα με την μερεντα :tooth:

Re: Προσπαθειες για παυση της ζαχαρης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 29 Ιούλ. 2014, 13:45
από Carlito
Ακριβώς το ίδιο παθαίνω και εγώ. Χωρίς ζάχαρη δεν υπάρχει περίπτωση να μπορεσω να πιω εσπρέσσο. Και δεν μιλάω μόνο για τους καφέδες που φτιάχνω στο σπίτι, αλλα και στο TAF όποτε πάω να πάρω κόκκους και βλέπω τον Rwanda Rulindo τσιμπάω 2 διπλά και φεύγω (ναι και οι 2 για μενα ειναι :headbang3: ). Αν δεν βάλω ζάχαρη και τον δοκιμάσω έτσι, μου πέφτει το σφράγισμα απο το δόντι απο την πίκρα που νιώθω στο στόμα. Το μόνο που μπορώ να πω οτι κατάφερα είναι οτι απο τις 4 κουταλιές που έβαζα στον διπλό εσπρέσσο έπεσα στις 1.5 με 2.

Τουλούμπα με Μερέντα συνδιασμός για να πάθεις ζάχαρο είναι :lol:

Re: Προσπαθειες για παυση της ζαχαρης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 29 Ιούλ. 2014, 14:09
από ArroW
Απλα να ξερετε οτι με τη ζαχαρη ξεχνατε να καταλαβετε γευσεις , επιγευσεις και οξυτητες...
Πιστευω ακραδαντα οτι καποιος που πινεο εσπρεσσο με ζαχαρη δε μπορει να καταλαβει τα στοιχεια που εχει ενας μονοποικιλιακος καφες. ..
Ειναι σαν να παει καποιος να κανει γευσιγνωσια κρασιου , και μεσα στο κρασι να ριχνει σοδα η sprite...
Φυσικα το προσωπικο γουστο ειναι υπερανω ολων , απλα εχω δει ανθρωπους να ριχνουν σε ενα εσπρεσσακι 30 ml 3 κουταλιες ζαχαρη και μετα να μου λενε οτι πηρα γευση φραγκοσταφυλο με επιγευση μανγκο... :tooth: :Yeah:

Re: Προσπαθειες για παυση της ζαχαρης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 29 Ιούλ. 2014, 15:50
από Aftergr
Τελικά είναι απλά θέμα καλού καφέ, όπως είπε και ο Δημήτρης

Ένας σωστός καφές δεν χρειάζεται τίποτα

Απλά πολλές φορές για να έχεις αυτόν τον καλό καφέ χρειάζεται εξοπλισμός πολλών χιλιάδων ευρώ

Re: Προσπαθειες για παυση της ζαχαρης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 29 Ιούλ. 2014, 16:02
από ArroW
Διαφωνω καθετα για τον εξοπλισμο των χιλιαδων ευρω...
Μπορει καποιος να αγορασει εναν super jolly μετ/νο με 250 € , και μια silvia η οποια αμα pid-ηχτει πεταει.. ;)