Σελίδα 1 από 1

World διαγωνισμοί - Ιδέες - κρίσεις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 17 Ιούλ. 2015, 01:38
από cadm8
Είπα να ξεκινήσω αυτό το θέμα προκειμένου να ανεβάζουμε διάφορα βίΔεΟ από διαγωνισμούς κτλ που μας έχουν κάνει εντύπωση. Γιατί μας έκαναν εντύπωση, σχόλια, λάθη :tooth:
Ξεκινώ με τον WBC 2015 Sasa Sestic
Καταρχάς, πρώτη εντύπωση πολύ ευχάριστου ατόμου και η παρουσίασή του, εμένα ως μη σχετικό με τους διαγωνισμούς, μου κράτησε το ενδιαφέρον!


στο 5:12 ο καφές δε βγαίνει με πολύ clumping?
.
.
.
.
.







:lol:








:shock: ε;

Re: World διαγωνισμοί - Ιδέες - κρίσεις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 24 Ιούλ. 2015, 04:10
από cadm8
Μετά από την απρόσμενα μεγάλη συμμετοχή :tooth: συνεχίζω με κάτι πιο απλό :shock: Παρουσίαση κόκκων καφέ της γνωστής αλυσίδας με το κίτρινο λουλούδι:

2015-07-24 03.31.21.jpg


Μιλάμε για ποιότητα, όλοι οι κόκκοι ίδια, ίδια ψημένοι, ίδιο μέγεθος :tooth:

Re: World διαγωνισμοί - Ιδέες - κρίσεις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 24 Ιούλ. 2015, 07:34
από Edesso
Αντε να συμμετεχουμε για να ανοιξει και απροσμενα το θεμα :tooth:

Το δειγμα σου πρεπει να ειναι blend γι αυτο και η εντονη ανομοιομορφια, με ολιγη ρομπουστα (οι μικροι ανοιχτοχρωμοι στρογγυλοι κοκκοι, τουλαχιστον την τελευταια φορα που ειχα δει ρομπουστα σε ενα μπλεντ ετσι ηταν )

Συνεχιζοντας την αναλυση, καλα μην αρχισετε το πυροβολημα μετα με την τσιμπλα στο ματι γραφω :banghead:

bourbon (στρογγυλοι μεσαιου προς μικρου μεγεθους κοκκοι) και catui (μεγαλοι κοκοι ή cattura δεν ειμαι σιγουρος για το ονομα) μπορω να ξεχωρισω....

Και συνεχιζοντας τη διαλογη στη καλιμπρα, σε παρα πολυ μικρο ποσοστο πρεπει να εχει τυπικα (αφρικη-αιθιοπια) 2-3 κοκκοι στη φωτο νομιζω μπορω να τους ξεχωρισω.

Τελος, εδωσα αρκετη τροφη για σχολια, με μια μικρη ελπιδα να μην ξεφτιλιστω :2funny:
Καλημερα φιλοι μου...

Και συ βρε Δημητρη 4 τα ξημερωματα??? τι ανησυχιες ειναι αυτες που εχεις βρε παιδι μου :yourock:

Re: World διαγωνισμοί - Ιδέες - κρίσεις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 24 Ιούλ. 2015, 18:12
από sporos123
Η παρουσιαση ενος απο τους πιο εξειδικευμενους baristi παγκοσμιως,του Maxwell Colonna-Dashwood,οποιος εχει γραψει και βιβλιο ,για το πολυ σημαντικο θεμα,αυtο του ρολου του νερου.Το λινκ για την προπαραγγελια,για οποιον ενδιαφερεται.

http://waterforcoffeebook.com/collections/all

http://livestream.com/worldcoffee/event ... s/84921609

Re: World διαγωνισμοί - Ιδέες - κρίσεις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 24 Ιούλ. 2015, 22:03
από cadm8
Edesso έγραψε:Και συ βρε Δημητρη 4 τα ξημερωματα??? τι ανησυχιες ειναι αυτες που εχεις βρε παιδι μου

Ήταν η λεγόμενη μεταμεσονύκτια σιέστα, δηλαδή κοιμάσαι πριν τις 00:00 λόγω του ότι είσαι νεκρός και ξυπνάς στις 00:00 :dancing: ξανακοιμάσαι λίγο πριν ξαναξυπνήσεις για δουλειά :?

Re: World διαγωνισμοί - Ιδέες - κρίσεις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 24 Ιούλ. 2015, 22:34
από cadm8
sporos123 έγραψε:http://livestream.com/worldcoffee/events/3952880/videos/84921609

Ωραίο το λινκ που έβαλες ;)

ΥΓ: Μπορεί κάποιος να μου πει τι ακριβώς σκύβουν και κοιτούν οι τύποι όταν ο μπαρίστα ετοιμάζει τα σότς; Μην τυχόν και ρίξει κάτι μέσα στον καφέ;; :ugeek:

Re: World διαγωνισμοί - Ιδέες - κρίσεις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 30 Ιούλ. 2015, 15:12
από Barista
Συνήθως σκύβουν για να δουν αν πάτησε ίσια. Κατά την εκχύλιση πρέπει να δουν αν θα τρέξει ταυτόχρονα και από τα 2 spouts του κλείστρου, αν θα τρέξουν ταυτόχρονα και τα 2 κλείστρα αν κάνει ταυτόχρονα 2 εκχυλίσεις για τα ίδια ροφήματα επίσης ο technical judge κρατάει και χρόνο για να δει αν τα shots είχαν την ίδια διάρκεια.

Re: World διαγωνισμοί - Ιδέες - κρίσεις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 30 Ιούλ. 2015, 15:16
από Barista
cadm8 έγραψε:Μετά από την απρόσμενα μεγάλη συμμετοχή :tooth: συνεχίζω με κάτι πιο απλό :shock: Παρουσίαση κόκκων καφέ της γνωστής αλυσίδας με το κίτρινο λουλούδι:

2015-07-24 03.31.21.jpg


Μιλάμε για ποιότητα, όλοι οι κόκκοι ίδια, ίδια ψημένοι, ίδιο μέγεθος :tooth:


Το γεγονός ότι οι κόκκοι δεν είναι ίδιο μέγεθος και δεν έχουν ομοιόμορφο καβούρδισμα (τα οποία σχετίζονται και άμεσα) δεν πάει να πει ότι είναι και κακής ποιότητας καφές. Οι Αιθιοπίες που είναι καφεδάρες, συνήθως έτσι είναι εκτός και αν κατά την επεξεργασία τους περνάνε από σίτες για να τους χωρίσουν ανάλογα με το μέγεθος.

Re: World διαγωνισμοί - Ιδέες - κρίσεις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 30 Ιούλ. 2015, 15:22
από Barista
Και μιας και είστε στο link του livestream δε μπαίνεται να δείτε και τον τελικό του Coffee in good spirits (WCIGS) που ο Γιώργος Κουστουμπάρδης από το Underdog πήρε την πρώτη θέση και τον τελικό το Brewers Cup (WBRC) που ο Κωνσταντίνος Ιατρίδης από το Taf πήρε τη δεύτερη θέση!