Σελίδα 1 από 1

Μηχανή espresso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 11 Αύγ. 2020, 15:45
από noytsis
Καλησπέρα σας, ήθελα να ρωτήσω εάν μου προτείνετε κάποια μηχανή μεταξύ ή και κάποια άλλη. BLACK EAGLE της victoria arduino ή strada la marzocco ή linea la marzocco.

Re: Μηχανή espresso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 16 Οκτ. 2020, 13:10
από noytsis
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Re: Μηχανή espresso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 16 Οκτ. 2020, 17:17
από Gataros
Για να σου απαντήσει κάποιος, πρέπει λίγο να μπεις στον κόπο να γράψεις τι γενικά ψάχνεις. Γιατί δεν σε καλύπτει η μηχανή που ήδη έχεις?

Έχεις σκεφτεί ίσως με μια αναβάθμιση του μύλου σου θα έπαιρνες πολύ καλύτερο καφέ, χωρίς να πρέπει να δώσεις στην καλύτερη 12-14k €?

Οι μηχανές που παραθέτεις είναι πολύ διαφορετικές μεταξύ τους.

Από την μια παραθέτεις τη strada, όπου κάνει αν θυμάμαι καλά pressure profiling ( διορθώστε με αν κάνω λάθος) και από την άλλη βάζεις τη linea (εννοείς τη mini?) , όπου κάνει ένα μικρό pre-infusion για 1-1,5sec και μετά πάει στα 9bar, χωρίς κανένα έλεγχο της πίεσης κατά τη διάρκεια της εκχύλισης.

Για τη black eagle, αυτή και αν είναι άλλη κατηγορία, αν θυμάμαι καλά είναι και gravimetric.

Re: Μηχανή espresso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 20 Οκτ. 2020, 13:39
από noytsis
Καλησπέρα σε ευχαριστώ για την απάντηση. Για το μαγαζί που εργάζομαι έχω μια bezzera διπλό γκρουπ δεν είναι multiboiler και για μύλο έχω ένα anfim on demand με μικρο ρύθμιση και σκεφτούμε να κάνω μια αναβάθμιση του εξοπλισμού για καλύτερο αποτέλεσμα και κυρίως της μηχανής . Δεν είμαι σίγουρος εάν πάω σε καινούργια η μεταχειρισμένη. Απλώς κοίταγα την strada και την black eagle που η τιμές είναι ίδιες περίπου εκτός εαν έχετε να μου προτείνετε και καμιά άλλη.

Μερικά προβλήματα που αντιμετωπίζω με την Bezzera ειναι
Κατά την διάρκεια της εκχύλισης η θερμοκρασία δεν μπορεί να διατηρηθεί σταθερή.
Σε συνεχόμενες εκχυλίσεις το πρόβλημα της σταθερότητας της θερμοκρασίας γίνεται πιο έντονο.
Δεν μπορεί να ρυθμιστεί η θερμοκρασία εκχύλισης .

Re: Μηχανή espresso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 20 Οκτ. 2020, 16:45
από woodsman43
noytsis έγραψε:Μερικά προβλήματα που αντιμετωπίζω με την Bezzera ειναι
1)Κατά την διάρκεια της εκχύλισης η θερμοκρασία δεν μπορεί να διατηρηθεί σταθερή.
2)Σε συνεχόμενες εκχυλίσεις το πρόβλημα της σταθερότητας της θερμοκρασίας γίνεται πιο έντονο.
3)Δεν μπορεί να ρυθμιστεί η θερμοκρασία εκχύλισης .

1)Αυτο δεν παιζει παρα μονο εαν υπαρχει τεχνικο προβλημα ή αλατων ή υδραυλικης φυσεως.Αυτο θελει τεχνικο.
2)Φυσικα για τον πιο πανω λογο γινεται και αυτο.
3)Μπορει ομως μονο απο τεχνικο σε εργαστηριο γιατι θελει πειραματισμους.Με τον πιεσσοστατη λιγα πραγματα μπορεις να κανεις.
Εαν η bezzera δουλευει τελειως σωστα προσωπικα θα βγαλω καλυτερο φλυτζανι απο μια multi boiler.
Τεσπα μια AURELIA T3 θα βγαλει το ιδιο φλυτζανι με την arduino σε λιγοτερα χρηματα.Στην ουσια ειναι ολοιδιες μηχανες πλην της ζυγαριας.
Ποιοτητα κατασκευης η strada av ειναι καλυτερη αλλα τεχνικως θελει πιο σωστη και εξιδεικευμενη περιποιηση απο τις αλλες με οτι συνεπαγεται αυτο για το πορτοφολι σου.

Re: Μηχανή espresso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 20 Οκτ. 2020, 22:31
από Batman
woodsman43 έγραψε:Εαν η bezzera δουλευει τελειως σωστα προσωπικα θα βγαλω καλυτερο φλυτζανι απο μια multi boiler.


Μεγαλη συζητηση αυτη...θα με ενδιεφερε πολυ η προσωπικη σου αποψη και θεωρια περι αυτου!