Να σου πω και εγώ την γνώμη μου μια και έχω παίξει αρκετά με την zaffiro του dimogrec φτιαγμένη από τον Δημήτρη βεβαίως βεβαίως. Καταρχήν ο έτερος Δημήτρης (dimogrec) έχει μονώσει το μπόιλερ, η μηχανή είναι απλά σταθερή σαν βράχος. Μία μέρα λοιπόν με άφησε να παίξω με τις ρυθμίσεις του pid με σκοπό να την κάνω να αποκρίνεται πιο γρήγορα σε αλλαγές θερμοκρασίας, αλλά ό,τι ρύθμιση και να έβαλα (με λογική όχι στην τύχη, μέχρι που έκανα το pid να δουλεύει σαν απλός θερμοστάτης δλδ το Ι και το D 0) δεν γινόταν να της αλλάξω το προφίλ -εννοείται την άφηνα να σταθεροποιηθεί ή/και την έκλεινα-. Κατέληξα ότι λόγω της θερμοχωρητικότητάς της και λόγω της μόνωσης του μπόιλερ είναι σταθερή σαν βράχος, οπότε αν θέλεις να παίξεις με γρήγορες αλλαγές στην θερμοκρασία πρέπει να παίξεις με cooling/heating flush. Για να γίνει βέβαια αυτό με ακρίβεια, όπως σου είπε και ο Δημήτρης, πρέπει κατά την γνώμη μου να το δεις με scace και να βάλεις erics θερμόμετρο στην βίδα της εκχύλισης. Επίσης συμφωνώ με τον Δημήτρη ότι κακώς έβαλες τον αισθητήρα του pid στην βίδα, δεν μετράς σωστά το νερό του μπόιλερ, για να αρχίσει να μετράει με κάποια ακρίβεια έτσι όπως το έχεις τώρα πρέπει να τραβήξεις νερό ή να περάσει κανά μισάωρο μέχρι να εξισωθούν κάπως οι θερμοκρασίες.
Πάντως για αυτό δεν συμπαθώ το e61 group, θερμοκρασιακά τουλάχιστον. Χρειάζεται ώρα για να σταθεροποιηθεί και επηρεάζεται ανάλογα με την χρήση(πόσο γρήγορα φτιάχνεις καφέ) και την εξωτερική θερμοκρασία .