από murphy » 05 Ιουν. 2015, 10:11
Κατ' αρχήν καλορίζικη. Είναι πολύ καλή μηχανή, το ίδιο μοντέλο έχω κι εγώ και φτιάχνει καταπληκτικούς καφέδες, οπότε μην απελπίζεσαι.
Μερικές συμβουλές (χωρίς να είμαι ειδικός - προς αποφυγή παρεξηγήσεων, απλά πράγματα που με βοήθησαν στην αρχή)
- Άρχισε με έναν "εύκολο" καφέ, όπως πχ Taf Sweet Blue, Mokka, κτλ. Απέφυγε αυτούς που παράγονται σε υψόμετρο πάνω από 1500μ, τουλάχιστον στην αρχή.
- Η πραγματική θερμοκρασία του νερού είναι στην πραγματικότητα περίπου 5 βαθμούς χαμηλότερη από αυτή που φαίνεται στο PID. Οπότε είτε ρυθμίζεις το offset (αν δεν ξέρεις πως μπορώ να σου πω), ή απλά το συνυπολογίζεις όταν επιλέγεις τη θερμοκρασία της εκχύλισης. Στους καφέδες που χρησιμοποιώ εγώ (Taf La Margarita, Sweet Blue) έχω πάρει καλύτερο αποτέλεσμα στους 93οC (98oC χωρίς ρυθμισμένο offset) με 18g καφέ και μέτριο πάτημα. Χρησιμοποιούμε διαφορετικό μύλο οπότε δεν μπορώ να σου πω ρύθμιση, αλλά η εκχύλιση είναι 55ml σε 35" περίπου. Το ξέρω πως ακούγεται πολύς χρόνος, αλλά εγώ εκεί είχα την μεγαλύτερη επιτυχία.
Καλή συνέχεια.