Nuova Simonelli Appia

Τα πάντα για τις ημιαυτόματες μηχανές Espresso

Re: Nuova Simonelli Appia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό manosp » 19 Φεβ. 2017, 22:19

Φυσικά και με ενδιαφέρει να διαβάσω , όπως και με ενδιαφέρει οτιδήποτε μπορείς να μου πεις για το παραπάνω περιστατικό.
Άβαταρ μέλους
manosp
Active Member
 
Δημοσιεύσεις: 115
Εγγραφή: 29 Οκτ. 2015, 18:31
Τοποθεσία: Αθήνα
Ονομα: Μανώλης
Τοποθεσια: Αθήνα
Μηχανη:
Μυλος:
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Nuova Simonelli Appia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό mymenhir1971 » 19 Φεβ. 2017, 23:04

7.5bar στην vbm μετα απο πολλες δοκιμες...ακομη και στα 6.5 πηρα καλα αποτελεσματα.
Your Friend Caffeine
Άβαταρ μέλους
mymenhir1971
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 734
Εγγραφή: 03 Φεβ. 2014, 10:53
Ονομα: Στέλιος
Τοποθεσια: Θεσσαλονίκη
Μηχανη: Vbm/Pressure Profile
2η μηχανη: Gaggia Classic Mod
Μυλος: HG-one Motorized
Coffee Roaster: Την πηρε ο Μανος
Αγαπημένοι Καφέδες: Αφρικη κι ας ειναι και Εμπολα

Re: Nuova Simonelli Appia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό xristospet21 » 19 Φεβ. 2017, 23:21

Aναλογα και το καφεδακι, ορεξη να εχεις για πειραμματα :jerking: :lol:
Άβαταρ μέλους
xristospet21
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 323
Εγγραφή: 27 Δεκ. 2016, 16:32
Ονομα: Χρήστος
Τοποθεσια: Αλεξανδρούπολη
Μηχανη: Izzo Alex Duetto IV
2η μηχανη: V60-Brewista Artisan
Μυλος: Woodsman's tAlΩs
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Natural

Re: Nuova Simonelli Appia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό manosp » 20 Φεβ. 2017, 08:12

Εχω μία σκέψη περί bar βασισμένη τεχνικά.

Νομίζω ότι οι επαγγελματικές μηχανές μονού boiler είναι κατασκευασμένες και μελετημένες να λειτουργούν γύρο από τα 9 bar .

Αν δεχτούμε ότι με 9 bar με συγκεκριμένη ροή που μας δίνει πχ 40ml σε 20 δευτερόλεπτα που βασίζετε στο κόψιμο του καφέ έχουμε έναν καλό καφέ.
Τότε αν τα bar τα ρίξουμε στο 5 για να κρατήσουμε την ίδια ροή , 40ml σε 20 δευτερόλεπτα πρέπει να κάνουμε χοντρότερη την άλεση. Τα χρόνο παρασκευής του ροφήματος δεν μπορούμε να τον αυξήσουμε μια και το νερό λόγο της κατασκευής της μηχανής θα αυξήσει κατά πολύ την θερμοκρασία του με αποτέλεσμα την καταστροφή του καφέ. Τα 9 bar (περίπου) πιθανών είναι η καλύτερη μέγιστη πίεση που μπορούμε να πάρουμε καλό αποτέλεσμα στο συντομότερο χρόνο.

Σε μία μηχανή με δύο boiler ή μία χρήση του boiler ανά φορά, ίσως και με λίγα bar αυξάνοντας όμως τον χρόνο παρασκευής , που σημαίνει μείωση της ροής να πάρουμε καλό αποτέλεσμα. Εδώ δεν έχουμε το θέμα με την αύξηση της θερμοκρασίας , ώστε να καταστρέψουμε τον καφέ.

Ο χρόνος παρασκευής καφέ παίρνοντας το μέγιστο αποτέλεσμα όταν έχουμε επαγγελματική μηχανή είναι σημαντικός .
Άβαταρ μέλους
manosp
Active Member
 
Δημοσιεύσεις: 115
Εγγραφή: 29 Οκτ. 2015, 18:31
Τοποθεσία: Αθήνα
Ονομα: Μανώλης
Τοποθεσια: Αθήνα
Μηχανη:
Μυλος:
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Nuova Simonelli Appia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό manosp » 20 Φεβ. 2017, 08:23

Φυσικά σε όλες τις περιπτώσεις η αύξηση ή η μείωση της ροής του νερού - καφέ , γίνετε αποκλειστικά από την άλεση του καφέ με τα στάνταρ που υπάρχουν σήμερα , για τα γραμμάρια , τον όγκο κτλ,
Άβαταρ μέλους
manosp
Active Member
 
Δημοσιεύσεις: 115
Εγγραφή: 29 Οκτ. 2015, 18:31
Τοποθεσία: Αθήνα
Ονομα: Μανώλης
Τοποθεσια: Αθήνα
Μηχανη:
Μυλος:
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Nuova Simonelli Appia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό G.F. » 20 Φεβ. 2017, 17:38

Τροφή για σκέψηι... ;)

http://www.home-barista.com/tips/effect ... 17658.html
http://coffeegeek.com/forums/espresso/machines/31383

Για να είναι περισσότερο ολοκληρωμένο (Point of view), παραθέτω και ένα link που σχετίζεται με πάτημα (tamping)
http://socraticcoffee.com/2015/07/the-i ... xtraction/
Άβαταρ μέλους
G.F.
Moderator
 
Δημοσιεύσεις: 1081
Εγγραφή: 16 Ιαν. 2014, 11:31
Ονομα: George
Τοποθεσια: Dubai - CY
Μηχανη:
Μυλος:
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Nuova Simonelli Appia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό aromacafe » 20 Φεβ. 2017, 23:44

Μανωλη αν σε δω να ανεβαζεις και καμια τριπλη απο service θα μου πεσουν και τα λιγα μαλλια που εχω. :headbang3:
aromacafe
Member
 
Δημοσιεύσεις: 44
Εγγραφή: 21 Ιαν. 2016, 15:01
Ονομα: ΜΑΝΟΥΣΟΣ
Τοποθεσια: ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Μηχανη: POEMIA saeco
Μυλος: DELONGHI KG79
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: tracafe,tzambacinno

Re: Nuova Simonelli Appia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό manosp » 21 Φεβ. 2017, 19:34

G.F. σε ευχαριστώ για τα link.

aromacafe μερικές φορές με τρομάζεις. Έχω την εντύπωση ότι με παρακολουθείς με κάποιο τρόπο.

Έχω 3 τριπλές μηχανές αλλά όπως τα βλέπω μάλλον θα επιστραφούν χωρίς να της δώ.

Έχω δει σε σημεία περίπου 15 διάφορες επαγγελματικές να λειτουργούν έχω σηκώσει το καπάκι σε κάθε μία , και έχω σημειώσει , διάφορα , με σκοπώ να βρω τον μπελά μου.


Θα περιγράψω κάποια πράγματα από αυτά που είδα, αλλά μην τα θεωρήσετε εξυπνάδα ή ειρωνεία κλπ. Θεωρείστε απλά ότι στραβά αρμενίζω.

Κοιτώντας τις εγκαταστάσεις και τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για την σύνδεση τους στο δίκτυο του νερού , μου ερχόταν στο μυαλό η εξής εικόνα.

Την ώρα που ετοιμαζόντουσαν να συνδέσουν τη μηχανή κάποιος άσχετος περαστικός που πέρναγε έξω από το κατάστημα μια και δεν είχε δουλειά βοήθησε στην σύνδεση.

Για τη αποχέτευση η εικόνα είναι τελείως ξεκάθαρη. Είναι ο τεχνικός κρατάει την σωλήνα της αποχέτευσης, από πάνω του υπάρχουν τουλάχιστον 10 άνθρωποι που τον κοιτάνε , και αυτός ρωτάει : Την σωλήνα που θέλετε να την καρφώσω? εδώ? ή εδώ ? :2funny:
Άβαταρ μέλους
manosp
Active Member
 
Δημοσιεύσεις: 115
Εγγραφή: 29 Οκτ. 2015, 18:31
Τοποθεσία: Αθήνα
Ονομα: Μανώλης
Τοποθεσια: Αθήνα
Μηχανη:
Μυλος:
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Nuova Simonelli Appia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό manosp » 21 Φεβ. 2017, 20:18

Θα συνεχίσω το παραλήρημα κάνοντας μία υπόθεση.

Έστω ότι πάω σε ένα σημείο με σκοπώ να διορθώσω ότι νομίζω. Αλλάζω λοιπών τα ακατάλληλα λάστιχα και εξαρτήματα που είναι συνδεμένη η μηχανή, καρφώνω την αποχέτευση εκεί που πρέπει .( Φτάνουν τα αρώματα του καφέ, δεν χρειάζονται έξτρα ) Παίρνω την μηχανή, της κάνω service, τοποθετώ φίλτρο , και ότι άλλο χρειάζεται. Αν μετά από όλα αυτά αρχίζουν να λιγοστεύουν οι πελάτες μια και η ποιότητα του καφέ έπεσε. :think:
Άβαταρ μέλους
manosp
Active Member
 
Δημοσιεύσεις: 115
Εγγραφή: 29 Οκτ. 2015, 18:31
Τοποθεσία: Αθήνα
Ονομα: Μανώλης
Τοποθεσια: Αθήνα
Μηχανη:
Μυλος:
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Nuova Simonelli Appia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό mymenhir1971 » 21 Φεβ. 2017, 20:27

Ο πελατης εχει παντα δικιο???Αν θες σωνει και καλα ιστοριες για αγριους,παρε μια για αρχη,μιας και αναφερεσε στην αποχετευση.Τακαρισμενη η μηχανη με βιβλια απο την μια πλευρα,σηκωμενη 7-8 ποντους για να αποχετευει σωστα(κατα την αποψη του)...σε cafe στη Χαλκιδικη το οποιο εκανε 15 κιλα την ημερα.
Your Friend Caffeine
Άβαταρ μέλους
mymenhir1971
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 734
Εγγραφή: 03 Φεβ. 2014, 10:53
Ονομα: Στέλιος
Τοποθεσια: Θεσσαλονίκη
Μηχανη: Vbm/Pressure Profile
2η μηχανη: Gaggia Classic Mod
Μυλος: HG-one Motorized
Coffee Roaster: Την πηρε ο Μανος
Αγαπημένοι Καφέδες: Αφρικη κι ας ειναι και Εμπολα

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Ημι-αυτόματες μηχανές Espresso

Μέλη σε σύνδεση

Εγγεγραμμένα μέλη: Google [Bot]