Hario Skerton MSCS-2TB [πρωτες εντυπωσεις-σημαδεμα]

Τα πάντα για τους χειροκίνητους μύλους

Hario Skerton MSCS-2TB [πρωτες εντυπωσεις-σημαδεμα]

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Σιδηρούς » 03 Ιούλ. 2016, 20:32

Θα ηθελα να μοιραστω κυριως μαζι με τους αρχαριους τις πρωτες μου εντυπωσεις για αυτον τον μυλο και να σας δειξω και πως βαζω σημαδι στην ροδελα ωστε να ξερω καθε φορα απο που ειναι το αρχικο σημειο μιας και ετσι οπως ειναι ευκολα μπορει κανεις να μπερδευτει.Οι φωτογραφιες δεν θα ειναι σε συνημμενα γιατι: καθε φορα πρεπει να χανω πολυ χρονο μεχρι να μειωσω την εικονα στα 256 ΜΒ που ζηταει το συστημα αλλα και γιατι μετα ειναι μικρες και δεν μου αρεσει το αποτελεσμα,ετσι αφου δεν γινεται να τις ανεβασω εδω απο image hoster αναγκαστικα θα βαλω συνδεσμους.
Προσοχη στην ροδελα που υπαρχει κατω απο το ρυθμιστικο,λογω διαφανειας της ειναι πολυ ευκολο να χαθει στο λυσε-δεσε πχ για καθαρισμα.

http://img8.uploadhouse.com/fileuploads ... 9af710.jpg

Αρχικα θα σας δειξω το "στρωσιμο" ας το πουμε ετσι που του εκανα αν και εκ των υστερων εμαθα πως επρεπε να βαλω αλλου τυπου ρυζι,δανειστηκα λιγο απο το Καρολινα της γυναικας μου.

http://img5.uploadhouse.com/fileuploads ... 604e08.jpg

και το τελικο αποτελεσμα στο πιο λεπτο που ειχε,ας το πουμε 1.

http://img4.uploadhouse.com/fileuploads ... b4789b.jpg

http://img3.uploadhouse.com/fileuploads ... 947218.jpg

Πλυσιμο,στεγωμα με υπομονη και αρχιζει η δοκιμη με σπυρια καφε,αφου εκοψα 2 φορες σπυρι για Ελληνικο [ετσι να δω πως θα ειναι] τον καθαρισα και ξεκινησα κοψιμο για εσπρεσσο.Σκεφτηκα την εξης πατεντα για σημαδι,πρωτα αφου βιδωσα το επανω μερος του μυλου στη γυαλινη βαση αυθαιρετα σημαδεψα με βιομηχανικο μαρκαδορο ενα απο τα πλαστικα στελεχη,αυτο θα το ειχα σαν βαση που λεμε.

http://img9.uploadhouse.com/fileuploads ... 2a78cd.jpg

Μετα με την προυποθεση πως δεν υπαρχουν τριμματα στο μαχαιρι βιδωνω τερμα κατω την ρυθμιστικη ροδελα στον αξονα,φυσικα δεν μπορει να γυρισει ετσι το μαχαιρι,λασκαρω σιγα-σιγα την ροδελα,στο τσακ που αρχιζει να γυριζει κανονικα το μαχαιρι σημαδευω με τον μαρκαδορο την ροδελα ωστε να ειναι στην ιδια ευθεια με το σημαδι του πλαστικου στελεχους.

http://img0.uploadhouse.com/fileuploads ... 448dc2.jpg

Αυτο ειναι το σημειο εκκινησης,απο εκει και περα μπορουμε να μετρησουμε καθε φορα το κοψιμο μετρωντας τα κενα καθως ξεβιδωνουμε την ροδελα.Φυσικα και δεν μπορουμε να μιλησουμε για ακριβεια κλικ σκοπευτικης διοπτρας αλλα οσο να ειναι μπορουμε ετσι σιγα-σιγα να ξεκινησουμε.Μιση περιστροφη η ροδελα,μια ολοκληρη,μια και μιση,δυο κ.ο.κ αναλογα το ποση υπομονη και θεληση εχει ο χρηστης.
Τα αποτελεσματα των πρωτων δοκιμων θα σας τα δειξω στην συνεχεια για να μην μεγαλωσει πολυ το κειμενο και κουραζει.Παντως για αρχη σαν αρχαριος ειδα διαφορα [αν και δεν εχω δα και καμια σπουδαια μηχανη] και οπως θα δειτε εκανα ενα ξεκινημα και εφτιαξα σαν αρχαριος μια καλη κρεμα στο εσπρεσσακι μου.
:coffee:
Blog για τον Νεο καπνιστη Πιπας:
Pipes and Tobaccos: http://pipe-smoke.blogspot.gr/
Youtube Channel: https://www.youtube.com/channel/UC33ney ... xFeSQ/feed
Άβαταρ μέλους
Σιδηρούς
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 38
Εγγραφή: 05 Αύγ. 2015, 23:56
Ονομα:
Τοποθεσια: Αθηναι
Μηχανη: Silvercrest
Μυλος: Hario Skerton
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Στο ψαξιμο...

Re: Hario Skerton MSCS-2TB [πρωτες εντυπωσεις-σημαδεμα]

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Σιδηρούς » 03 Ιούλ. 2016, 20:40

Συνεχιζω με μερικες φωτογραφιες απο τα πρωτα κοψιματα:

Εδω σε συγκριση με τον illy του σ.μαρκετ

http://img1.uploadhouse.com/fileuploads ... 3b903f.jpg

Μερικες φωτογραφιες με διαβαθμιση ανα μιση περιστροφη:

http://img2.uploadhouse.com/fileuploads ... 9c55f9.jpg

Μεχρι τωρα εχω δοκιμασει 3 κοψιματα,κανω ενα εσπρεσσο με την πιο χοντρη αλεση απο τις 3 δηλαδη στις 2 στροφες επανω και βγηκε αυτο:

http://img3.uploadhouse.com/fileuploads ... 185972.jpg

Τα καλυτερα αποτελεσματα μεχρι στιγμης τα πετυχα με την ροδελα 1,5 φορα επανω:

http://img6.uploadhouse.com/fileuploads ... 35ab87.jpg

http://img7.uploadhouse.com/fileuploads ... 9a048e.jpg

Εμενα μου αρεσε πολυ η ολη διαδικασια και σιγα-σιγα θα κανω δοκιμες και σε αλλες διαβαθμισεις να δω ποια ειναι η καλυτερη για τον συγκεκριμενο καφε της δοκιμης.Ειμαι πολυ χαρουμενος γιατι σαν Νεος ηπια μεχρι στιγμης τον καλυτερο εσπρεσσο απο οσους εχω δοκιμασει σπιτι μου με αυτην την μηχανη και σε σχεση με καφεδες κομμενους απο το σ.μαρκετ. :dancing:

* Να θυμισω πως η μηχανη μου ειναι pressurized και πως δεν εχει ερθει ακομη το ταμπερ μου.
Blog για τον Νεο καπνιστη Πιπας:
Pipes and Tobaccos: http://pipe-smoke.blogspot.gr/
Youtube Channel: https://www.youtube.com/channel/UC33ney ... xFeSQ/feed
Άβαταρ μέλους
Σιδηρούς
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 38
Εγγραφή: 05 Αύγ. 2015, 23:56
Ονομα:
Τοποθεσια: Αθηναι
Μηχανη: Silvercrest
Μυλος: Hario Skerton
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Στο ψαξιμο...

Re: Hario Skerton MSCS-2TB [πρωτες εντυπωσεις-σημαδεμα]

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό aromacafe » 04 Ιούλ. 2016, 15:59

Μπραβο αγαπητε,συγχαρητηρια για την εξυπνη παρουσιαση.Τελικα τι ρυζι θελει για να στρωσουν τα μαχαιρια?Κοβει αρκετα λεπτα και για ελληνικο?Εχει ομοιογενια στο κοψιμο,ειδικα για πιο χοντρα κοψιματα τυπου φιλτρου για french press?Κανει θορυβο πολυ οταν κοβει?Σε ποσο χρονο κοβει ας πουμε 15 γρ. για εσπρεσσο?Συγνωμη αν σε κουρασα αλλα ειναι μια αξιοπρεπη και οικονομικη λυση για το σπιτι αλλα και για αποδρασεις στην φυση. :dancing:
aromacafe
Member
 
Δημοσιεύσεις: 44
Εγγραφή: 21 Ιαν. 2016, 15:01
Ονομα: ΜΑΝΟΥΣΟΣ
Τοποθεσια: ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Μηχανη: POEMIA saeco
Μυλος: DELONGHI KG79
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: tracafe,tzambacinno

Re: Hario Skerton MSCS-2TB [πρωτες εντυπωσεις-σημαδεμα]

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Σιδηρούς » 12 Ιούλ. 2016, 18:37

Ο Hario συνεχιζει ακαθεκτος να κοβει 2 φορες την ημερα καφε.Για να σταθεροποιησω περισσοτερο το συνολο προσθεσα πανω απο την ρυθμιστικη ροδελα ενα παξιμαδι inox [με πατουρα σαν ροδελα "αστερακι"] στα 8mm που βοηθαει ετσι ωστε αυτη να μην εχει τζογο.

http://i.imgur.com/DnKc1Vj.jpg?1

Επισης επειδη το εργοστασιακο κομβιο ναι με ειναι ομορφο αλλα εχει την ταση να ξεβιδωνεται το αντικατεστησα με ενα παξιμαδι σαν το προηγουμενο στα 6mm.

http://i.imgur.com/WYlZ6Ye.jpg?1

Τωρα πλεον το γυρισμα ειναι λιγααακι πιο βαρυ αλλα πολυ πιο σταθερο και μ'αρεσει,το πανω παξιμαδι δεν το εχω σφιξει με κλειδι αλλα με το χερι γιατι ακομη ειμαι σε φαση πειραματισμων για το σωστοτερο κοψιμο.

Επι τη ευκαιρια αν σας δειξω αλλο ενα κολπακι που εφαρμοζω.Το βιδωτο καπακι του μυλου [επειδη δεν χρησιμοποιω το βαζακι του για αποθηκευση] το γυρισα απο την αναποδη και το εβαλα σαν πατουρα για το φλυτζανακι.Ετσι μειωνεται η αποσταση για να γλυτωσω οσο γινεται τις φουσκαλες λογω διαφορας υψους κατα την εκχυληση αλλα και μαζευει οτι σταζει μολις τραβηξω το φλυτζανι μεχρι να βγαλω το portafilter. ;)

http://i.imgur.com/tW6EZJ5.jpg?1

Αυτα μεχρι στιγμης φιλτατοι....


aromacafe έγραψε:Μπραβο αγαπητε,συγχαρητηρια για την εξυπνη παρουσιαση.Τελικα τι ρυζι θελει για να στρωσουν τα μαχαιρια?Κοβει αρκετα λεπτα και για ελληνικο?Εχει ομοιογενια στο κοψιμο,ειδικα για πιο χοντρα κοψιματα τυπου φιλτρου για french press?Κανει θορυβο πολυ οταν κοβει?Σε ποσο χρονο κοβει ας πουμε 15 γρ. για εσπρεσσο?Συγνωμη αν σε κουρασα αλλα ειναι μια αξιοπρεπη και οικονομικη λυση για το σπιτι αλλα και για αποδρασεις στην φυση. :dancing:


Αγαπητε μου ειπαν πως θελει καφε ρυζι αλλα δεν εχει μεταλλικα μαχαιρια για να ειναι κατι ακρως απαραιτητο,πιο πολυ για ψυχολογικους λογους το εκανα.Δοκιμασα μετα και μερικες αλεσεις σε διαφορες βαθμιδες ετσι για να δω πως κοβει. Εαν θες κοβει στο τερμα βιδωμενη η ροδελα λεπτο για Ελληνικο αλλα φυσικα δεν συναγωνιζεται την πουδρα του καφεκοπτειου ομως μπορει το καϊμακι να μην ειναι το ιδιο ομως απο γευση και αρωμα θα παρεις περισσοτερα μιας και θα πινεις φρεσκοκομμενο καφε.
Ο θορυβος ειναι μικρος,δεν ενοχλει καθολου ειναι σαν να τριβεις 2 φρυγανιες μεταξυ τους.Εγω ριχνω ενα πλαστικο scoop κοκκους μεσα για διπλο εσπρεσσο [1 κουταλι σουπας] αλλα το ποσο ακριβως χρειαζομαι μετα δεν το εχω μετρησει μιας και δεν εχω βρει ακομη το ακριβες κοψιμο.Απο χρονο χρειαζεσαι 40 δευτερολεπτα περιπου αντε μεχρι 1 λεπτο,δεν ειναι κοπος αλλα οταν ξεβιδωσεις το καπακι και μυρισεις τον καφε που εκοψες σου φτιαχνει την διαθεση.
Για Ελληνικο θα παρω αργοτερα εναν Sozen αλλα ο Hario ειναι οτι πρεπει για την δουλεια που τον θελεις! :Yeah:


ΥΓ: Οταν γυρισω απο διακοπες [φευγω σημερα] θα καταληξω στο ακριβες κοψιμο που θελω συν το βαρος και θα σας μεταφερω τα αποτελεσματα.
Blog για τον Νεο καπνιστη Πιπας:
Pipes and Tobaccos: http://pipe-smoke.blogspot.gr/
Youtube Channel: https://www.youtube.com/channel/UC33ney ... xFeSQ/feed
Άβαταρ μέλους
Σιδηρούς
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 38
Εγγραφή: 05 Αύγ. 2015, 23:56
Ονομα:
Τοποθεσια: Αθηναι
Μηχανη: Silvercrest
Μυλος: Hario Skerton
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Στο ψαξιμο...

Re: Hario Skerton MSCS-2TB [πρωτες εντυπωσεις-σημαδεμα]

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό aromacafe » 12 Ιούλ. 2016, 22:47

Καταρχην καλες :mad: διακοπες,εμεις οι καταραμενοι αυτης της χωρας που δουλευουμε στην τουριστικη βιομηχανια σας ζηλευουμε αφανταστα.
Τον μυλο παντως, μπραβο, τον εχεις κανει σουπερ.Και η πολλη καλη παρουσιαση που εκανες .Δειχνει οτι τελικα ειναι θεμα ορεξης και οχι χρηματων το να βελτιωνεις τον εξοπλισμο σου(καλα ισως ειναι... λιγο και θεμα χρηματων).Θα το ψαξω με τον sozen.Ευχαριστω.
aromacafe
Member
 
Δημοσιεύσεις: 44
Εγγραφή: 21 Ιαν. 2016, 15:01
Ονομα: ΜΑΝΟΥΣΟΣ
Τοποθεσια: ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Μηχανη: POEMIA saeco
Μυλος: DELONGHI KG79
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: tracafe,tzambacinno

Re: Hario Skerton MSCS-2TB [πρωτες εντυπωσεις-σημαδεμα]

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Σιδηρούς » 12 Αύγ. 2016, 22:47

Ευχαριστω πολυ,ευχομαι και σε σενα καποτε να αλλαξουν τα πραγματα. ;)

Οι Βελτιωσεις στον Hario Skerton συνεχιζονται:
Εμπνευσμενος απο μερικα που ειδα στο ιντερνετ για τον συγκεκριμενο σκεφτηκα εναν τροπο να μειωσω τον τζογο που εχει ο αξονας μεσα στην πλαστικη φωλια του.Δεν ηθελα να βαλω κατι σταθερο πχ ακρυλικο γιατι φοβομουν πως αν μετα κατι πηγαινε στραβα [πχ ηταν σφιχτο το γυρισμα του αξονα] μετα θα ειχα δυσκολια να το βγαλω και να κανω επιδιορθωση.
Ετσι ο δαιμονιος Σιδηρους σκεφτηκε το θερμοσυστελλομενο!

https://2.bp.blogspot.com/-JppEzxRkD40/ ... 320/HS.jpg


https://3.bp.blogspot.com/-XE_2f5rBcfg/ ... 1%2529.jpg

Εκοψα 2 κομματια και τα φορεσα το ενα πανω απο το αλλο ωστε να μπαινει λιγο πιο σφιχτα ο αξονας μεσα στην υποδοχη,να μην εχει τζογο ωστε να εχει λιγο καλυτερο κοψιμο.Η κινηση του δεν εμποδιζεται και ετσι δεν ζοριζεται αναιτια το μαχαιρι.
Με μια φαλτσετα εκοψα οτι περισσευε [λειπει η φωτογραφια].

https://3.bp.blogspot.com/-27Jsf4n0WjY/ ... 2%2529.jpg

Εγινε αντικατασταση της σιλικονουχας ροδελας απο αλλη φιμπερ ωστε να μην υπαρχει θεμα αντοχης,ναι μεν η σιλικονουχα εχει καλυτερη απορροφηση κραδασμων αλλα με την πατεντα με το θερμοσυστελλομενο δεν υφισταται αυτο το θεμα.Αναγκαστικα λογω διαφορας παχους της ροδελας εγινε καλιμπραρισμα του ρυθμιστη απο την αρχη στο επιθυμητο κοψιμο.

http://2.bp.blogspot.com/-GoCL_4hR0io/V ... 3%2529.jpg

Το σημαδι εγινε κοκκινο για να φαινεται καλυτερα σε συνθηκες χαμηλου φωτισμου

https://2.bp.blogspot.com/-5KWDpC7CgOM/ ... 4%2529.jpg

και αλλαξα και το παξιμαδι στην κορυφη με καποιο ομορφοτερο και πιο βολικο στο σφιξιμο.
Blog για τον Νεο καπνιστη Πιπας:
Pipes and Tobaccos: http://pipe-smoke.blogspot.gr/
Youtube Channel: https://www.youtube.com/channel/UC33ney ... xFeSQ/feed
Άβαταρ μέλους
Σιδηρούς
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 38
Εγγραφή: 05 Αύγ. 2015, 23:56
Ονομα:
Τοποθεσια: Αθηναι
Μηχανη: Silvercrest
Μυλος: Hario Skerton
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Στο ψαξιμο...

Re: Hario Skerton MSCS-2TB [πρωτες εντυπωσεις-σημαδεμα]

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό aromacafe » 14 Αύγ. 2016, 00:01

Πω,πω,εχεις κανει διατριβη πανω στον μυλο.Και παλι μπραβο.Λιγο ακομα και θα του προσαρμοσεις μαχαιραι απο ...mazzer . :tooth:
Περαν της πλακας αδελφε το χεις. :respect: Εγω με το ζορι εκατσα και εκανα το mod του kg 79 που υπαρχει στο forum.Αν δεν το εκανα ο μυλος ηταν για πεταμα.
aromacafe
Member
 
Δημοσιεύσεις: 44
Εγγραφή: 21 Ιαν. 2016, 15:01
Ονομα: ΜΑΝΟΥΣΟΣ
Τοποθεσια: ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Μηχανη: POEMIA saeco
Μυλος: DELONGHI KG79
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: tracafe,tzambacinno

Re: Hario Skerton MSCS-2TB [πρωτες εντυπωσεις-σημαδεμα]

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Σιδηρούς » 15 Αύγ. 2016, 12:52

Ευχαριστω φιλτατε! Σκεφτομαι να ανεβασω και μερικες φωτογραφιες απο το κοψιμο που εχω αυτην την στιγμη να μου πειτε την γνωμη σας.Εχω φωτογραφιες απο πριν-μετα αλλα και χυμα απλωμενο πανω σε ασπρο χαρτι,εχω την εντυπωση πως ειναι προς το χονδρο αλλα αμα το κοψω πιο ψηλο η μηχανη που εχω ζοριζεται.
Blog για τον Νεο καπνιστη Πιπας:
Pipes and Tobaccos: http://pipe-smoke.blogspot.gr/
Youtube Channel: https://www.youtube.com/channel/UC33ney ... xFeSQ/feed
Άβαταρ μέλους
Σιδηρούς
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 38
Εγγραφή: 05 Αύγ. 2015, 23:56
Ονομα:
Τοποθεσια: Αθηναι
Μηχανη: Silvercrest
Μυλος: Hario Skerton
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Στο ψαξιμο...

Re: Hario Skerton MSCS-2TB [πρωτες εντυπωσεις-σημαδεμα]

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό aromacafe » 15 Αύγ. 2016, 23:17

Δεν νομιζω οτι εχω την δυνατοτητα να εκφερω γνωμη για το κοψιμο.Για να καταλαβεις εκανα το mod στον kg79 τον πηρα στα χερια ,τον παω σε φιλο τεχνικο εδω στο Ηρακλειο,κοβει καφε δικο του τερμα fino ,φτιαχνει ενα καλοπατημενο πακ στο διπλο καλαθακι,κανει εκχυλιση σε δοσομετρικο ποτηρι με χρονομετρο και μου ανακοινωνει''-Συγχαρητηρια εκανες νεο πανελληνιο ρεκορ,40 ml σε 6 δευτερολεπτα . :tooth: Αν θελεις να κρατησεις αυτον τον μυλο παρε μια μηχανη απο μαγαζι με ηλεκτρικα ειδη για να τα σεταρεις και να εχει καποιο νοημα αυτο που κανεις.'' :Oops!: Οποτε σκυβω με ταπεινοτητα στην γνωση που απλοχερα προσφερει αυτο το forum,δηλαδη διαβαζω και εγω οτι μπορω για να ξεστραβωθω. ;)
aromacafe
Member
 
Δημοσιεύσεις: 44
Εγγραφή: 21 Ιαν. 2016, 15:01
Ονομα: ΜΑΝΟΥΣΟΣ
Τοποθεσια: ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Μηχανη: POEMIA saeco
Μυλος: DELONGHI KG79
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: tracafe,tzambacinno

Re: Hario Skerton MSCS-2TB [πρωτες εντυπωσεις-σημαδεμα]

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Σιδηρούς » 31 Αύγ. 2016, 18:46

Μετα την Silvercrest σκεφτομαι μια Lelit αλλα δυστυχως καθε τοσο βγαινουν αλλα οικονομικα προβληματα στην μεση.Δεν νομιω πως μπορω να παω σε κατι παραπανω,ουτε πολυ χωρο εχω διαθεσιμο.
Blog για τον Νεο καπνιστη Πιπας:
Pipes and Tobaccos: http://pipe-smoke.blogspot.gr/
Youtube Channel: https://www.youtube.com/channel/UC33ney ... xFeSQ/feed
Άβαταρ μέλους
Σιδηρούς
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 38
Εγγραφή: 05 Αύγ. 2015, 23:56
Ονομα:
Τοποθεσια: Αθηναι
Μηχανη: Silvercrest
Μυλος: Hario Skerton
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Στο ψαξιμο...


Επιστροφή στο Χειροκίνητοι Μύλοι Άλεσης

Μέλη σε σύνδεση

Εγγεγραμμένα μέλη: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη