Ελληνικος καφες. Ενας καφες που κατα πλειοψηφια παρασκευαζεται λαθος .
Και ο Ελληνικος θελει μερακι , αγαπη και υπομονη .
Μιας και στο σπιτι η πινει αρκετους Ελληνικους , ειπα να παρω μια χοβολη για να κανουμε την διαδικασια σωστα αλλα και να δουμε ενα διαφορετικο αποτελεσμα στην κουπα μας...
Παρηγγειλα λοιπον απο το http://www.agora-zw.gr/ την χοβολη Θεοφιλος και την επομενη μερα παρελαβα..Η τιμη μαζι με τα μεταφορικα ηταν καπου στα 50ε μαζι με το γκαζακι (το οποιο ηταν δωρο)...
Η κατασκευη της ειναι στιβαρη , ποιοτικη και πολυ ομορφη ...
Παμε τωρα στο σημαντικο που ειναι η παρασκευη του Ελληνικου καφε ...Εριξα τις ποσοτητες καφε και ζαχαρης και περιμενα καρτερικα να γινει..το σημαντικο ειναι να μην ανακατεψουμε καθολου μιας και ετσι "φυλακιζονται" τα αρωματα κατω απο το καιμακι ...
Ο χρονος παρασκευης ηταν πραγματικα μεγαλος ...για να φουσκωσει και να γινει ο Ελληνικος πηρε καπου στα 25-30 λεπτα ...
Γευστικα ηταν διαφορετικος απο το ψησιμο σε γκαζακι..Εντονα αρωματα και πολυ πιο παχυ σωμα ...
Αν καποιος εχει υπομονη να περιμενει και του αρεσει ο Ελληνικος τοτε το συνιστω ανεπιφυλακτα ...