Pressure Profiling Espresso

Οι Βασικές αρχές για έναν καλό Espresso

Re: Pressure Profiling Espresso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 20 Δεκ. 2017, 23:50

Drevan καλα το ειπες.Ρυθμιζομενο ζιγκλερ ειναι με 500 κιλα μαρκετινγκ απο πισω του για να παρουσιαζει τα αυτονοητα και πολυδοκιμασμενα εδω και χρονια σαν αποκλειστικες πατεντες.Τοσο καλα τα καταφεραν κι αυτοι που εξαγοραστηκαν απο μεγαλο ομιλο.
Μοιάζω με Doctor αλλά δεν είμαι.Μοιάζω με ειδικό αλλά δεν είμαι.Γι αυτό προτεiνω:Μην με ακούτε μην με μιμήστε μην με αντιγράφετε γιατί ίσως και να κινδυνεύετε απο επικίνδυνες τάσεις εκρηκτικές πιέσεις και υψηλές θερμοκρασίες.ΑΠΛΑ.Δημιουργήστε και μοιραστείτε το μαζί μας με δική σας ευθύνη γιατι εγώ δεν έχω καμία...
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 1820
Εγγραφή: 08 Δεκ. 2013, 12:54
Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Ολυμπιακο χωριο
Μηχανη: Της πλακας
2η μηχανη: Gaggia Evo Mod
Μυλος: μαπα φτιαχτος
2ος Μυλος: Anfim Caimano 64
Coffee Roaster: DIY Air home roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Home roast

Re: Pressure Profiling Espresso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Gataros » 21 Δεκ. 2017, 12:31

woodsman43 έγραψε:
Στην περιπτωση μου φαινεται οτι παιζω το ρολο του κακου τελικως επειδη προσπαθω να προσγειωνω τετοιες φανταζι συζητησεις κυριως για να μη θρεφουμε ψευδαισθησεις.
Προσωπικα μου αρεσουν αυτες οι συζητησεις παρολο που καταλαβαινω οτι ειναι προκλητικες για νεα μελη στο χωρο που κανουν ερωτησεις για μια ταπεινη μηχανουλα ενω εμεις στοχευουμε στην εξερευνηση του αρη.
Για πεστε μου τωρα ποσοι ειναι αυτοι που δοκιμασαν τις προτασεις του Νικου μετα απο τα ποστ του και σε ποιες μηχανες το εκαναν για να δουμε που οδηγουμαστε; ;)


Καλημέρα Δημήτρη,

Θα μου επιτρέψεις να μην συμφωνώ απόλυτα με αυτά που σου υπογράμμισα και εξηγούμαι.

α) Για ποιο λόγο πρέπει να μην κάνουμε τέτοιες συζητήσεις, ακόμα και αν δεν έχουμε μηχανές ικανές να κάνουν pressure profiling?
Δεν είναι πολύ ωραίο τα 2-3 άτομα που διαθέτουν τέτοιες μηχανές, να μοιράζονται τις εντυπώσεις τους, έτσι ώστε και αυτοί που δεν έχουν αυτή τη στιγμή τέτοιες μηχανές να ''κολλούν'' το μικρόβιο, έτσι ώστε να ψαχθούν περισσότερο και αν οικονομικά μπορούν, να αποκτήσουν τέτοιες μηχανές ή να προχωρήσουν σε mods που θα τους επιτρέψουν το pressure profile? Νομίζω ότι η κατεύθυνση που πρέπει να δίνεται από εσάς τους πιο έμπειρους είναι αυτή της περαιτέρω αναζήτησης και όχι το αντίθετο.

β) Γιατί τέτοιες κουβέντες να είναι προκλητικές για νέα μέλη? Αντιθέτως αυτό αποτελεί το έναυσμα σε πολλά νέα μέλη να δουν το βάθος της ασχολίας με τον καφέ και ότι δεν αποτελεί μόνο μια συνήθεια '' πατάω ένα κουμπί και βγαίνει μια χοντρή'', αν μου επιτρέπεις τον άτυχο παραλληλισμό :). Όποιος ενδιαφέρεται περισσότερο, μπορεί να το ψάξει, όποιος κάνει τα πρώτα του βήματα μπορεί να παραλείψει το θέμα του pressure profiling για αργότερα.

γ) Μακάρι να έρθει η ώρα να κάνουμε δοκιμές σε pressure profiles, του Νίκου και οποιουδήποτε μας το προτείνει. Επειδή όμως το γνωρίζεις ότι ο χρόνος όλων μας είναι περιορισμένος, επειδή κάποιοι είμαστε home barista και δεν ασχολούμαστε επαγγελματικά με τον καφέ, πολλές φορές αυτά τα πειράματα δεν αποτελούν προτεραιότητα μας. Θα μου πεις, γιατί τότε εσύ, ο Νίκος και όποιος γενικά γνωρίζει πράγματα αξίζει να ξοδέψετε χρόνο για να μας ανοίξετε τα μάτια σε εμάς που είμαστε ερασιτέχνες...

Μόνο εσείς το γνωρίζετε αυτό και μάλλον έχει να κάνει με την αγάπη σας για τον καφέ και όχι λόγο της επαγγελματικής ασχολίας σας με τον καφέ.


Μόλις προχωρήσω στην απόκτηση μιας τέτοιας μηχανής, με χαρά θα ανεβάσω βίντεο με ότι μου προταθεί, προκειμένου και εγώ να βάλω το λιθαράκι μου σε αυτή την παρέα που έχει δημιουργηθεί στο φόρουμ μας.
Άβαταρ μέλους
Gataros
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 329
Εγγραφή: 25 Απρ. 2014, 16:58
Ονομα: Βασίλης
Τοποθεσια: Bέλγιο
Μηχανη: LM GS3 MP 2017
2η μηχανη: V60
Μυλος: Monolith Flat
2ος Μυλος: Porlex
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Taf

Re: Pressure Profiling Espresso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό G.F. » 21 Δεκ. 2017, 16:17

Να τοποθετηθώ και εγώ με τη σειρά μου.

Έχω γράψει πολλές φορές ότι ο γραπτός λόγος είναι άχαρος και ΠΟΛΥ εύκολα παρεξηγείται.

Σκοπός του forum είναι και η ανταλλαγή γνώσεων, εμπειριών και σίγουρα η κατάθεση προσωπικής εμπειρίας των μελών τόσο σε επίπεδο εξοπλισμού όσο και εμπειρίας.

Το forun έχει αποδείξει και οχι σε θεωρητικά μόνο ,το επίπεδο γνώσης και εμπειρίας ακριβώς επειδή έχουμε όλοι μας το μικρόβιο. Άλλος πολύ και αλλός περισσότερο!
Διατηρεί "πρωτιά" σε πολλαπλά επίπεδα. Συνεπώς αγαπητέ Βασίλη αν μου επιτρέπεις δεν μπορώ να συμφωνήσω μαζί σου. Όταν οι συζητήσεις/ανάγκες το απαιτήσουν όλοι μας εδώ είμαστε να βοηθήσουμε αν βέβαια το γνωρίζουμε και γιατί όχι και να το ψάξουμε.

Στο θέμα μας, καλή η ακαδημαικη γνώση αλλά αν δεν έχεις τη δυνατότητα να πειραματιστείς (από πρώτο χέρι) με pressure profile, μεταβλητές test με πολύ χρόνο και κόπο κ.α. τότε όλα είναι αλήθεια και ψέμματα. Αμπελοφιλοσοφίες και κουβέντα να γίνεται με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εύκολα παρανοήσεις στα μέλη.

Δεν είναι και Rocket Science ο καθένας με μια entry level μεταχειρισμένη μηχανή (la pavoni,caravel κ.α. οι οποίες είναι φτηνές,) μπορεί να πειραματιστεί (χρόνο και διάθεση να έχει για τεστ και σημειώσεις) αν θέλει τόσο πολύ να ανακαλύψει το θέμα του pressure profile.

Φαντάσου τώρα όμως ένα μέλος το οποίο είναι στα αρχικά βήματα του... να βλέπει και δυστυχώς να συγκρίνει τον εξοπλισμό των υπολοίπων μελών με δικό του και να προσπαθεί να πάρει ένα αξιοπρεπές φλιτζάνι, να διαβάζει όλα αυτά που συζητούνται (pressure profile, soft infusion,fines etc σε θεωρητιό επίπεδο μόνο... Στο τέλος το πιθανότερο είναι να απογοητευτεί και να τα παρατήσει! Να μου πεις όλοι από κάπου ξεκινήσαμε... αλλά ο χρόνος όπως πολύ σωστά ανέφερες είναι περιορισμένος για όλους μας οπότε δεν τίθεται θέμα διάθεσης για συζήτηση αλλά και χρόνου.

Προσωπικά στην έκθεση ένιωσα πολύ άσχημα όταν ένας γνωστός μου είπε ότι ντρέπεται να ρωτήσει τη χ απορία για τον ταπεινό εξοπλισμό που έχει με τη λογική ότι εσείς είστε σε άλλο επίπεδο με τον καθένα θα ασχολείστε!

Τότε δεν θα είμασταν εδώ, απεναντίας προσπαθούμε να τσιγκλίζουμε (ας μου επιτραπεί ο όρος) φίλους προκειμένου να καταθέσουν την πολύτιμη εμπειρία τους στο forum.


'
Άβαταρ μέλους
G.F.
Moderator
 
Δημοσιεύσεις: 1009
Εγγραφή: 16 Ιαν. 2014, 11:31
Ονομα: George
Τοποθεσια: Greece
Μηχανη: Speedster Idromatic
2η μηχανη: Arrarex Caravel
Μυλος: Woodsman - Conical
2ος Μυλος: Major E Titanium T15
Coffee Roaster: GAS Roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Semeon Abay Ethiopia Ninety...

Re: Pressure Profiling Espresso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό nikos999 » 21 Δεκ. 2017, 16:27

Καλημέρα σας.Επειδή είχα την τύχη να ημουν κι εγώ πελάτης του κυρίου Πετρίδη ,σχεδόν καθημερινός, εχω να πω οτι όποτε ήπια καφέ απο το χέρι του το αποτέλεσμα ήταν κορυφαίο ενώ όποτε μου το έκανε ο νεαρός που δούλευε πίσω απο το μπάρ το λιγότερο που μπορώ να πω είναι οτι δεν πινόταν με τ ι π ο τ α.
Αυτό που κατάλαβα μετά απο συζήτηση με τον κ.Νίκο ήταν οτι μια lever θέλει απόλυτο έλεγχο στο πως κατεβάζει το λεβιέ ο μπαρίστα και πόσο χρονο τον κρατά στα διάφορα στάδια και μου το απέδειξε αυτό το οποίο έλεγε με απανωτά καφεδάκια που μου εβγαλε.
Εκείνη τη μέρα έπαθα υπερδοσολογία καφείνης αλλά τι να έκανα.Αν δεν τα δοκίμαζα δεν με άφηνε να φύγω απο το μαγαζί.Ο άνθρωπος ήθελε με ολες του τις δυνάμεις να μου δείξει το τι μπορεί να κάνει το pressure profille στον καφέ.Ούτε να πληρώσω με άφηνε.Κρίμα για τον πειραιά κύριε Νίκο που κλείσατε αυτό το μαγαζί.Κρίμα.Εγώ πάντως απο το προφίλ μου δεν το σβήνω.
Εκεί που μου ξεδυάλυναν όμως πολλά πράγματα στο μυαλό μου ήταν όταν γνώρισα μιά βροχερή μέρα τον woodsman εκεί και μαζί με τον κ.Νικο έμαθα τόσα πράγματα που όσο και να τα διάβαζα αποκλείεται να τα καταλάβαινα με αυτό το τρόπο.
Αυτό που θέλω να πω είναι οτι εγω προσωπικά δεν κατάλαβα οτι εχω να κάνω με ανθρωπο που δεν θέλει να μοιραστεί πράγματα ή δεν θέλει τέτοιες συζητήσεις αλλά ακριβώς το αντίθετο .
Πιστεύω ότι ο Gataros παραπάνω θα σχημάτιζε άλλη γνώμη εάν μιλούσε με τον woodsman είμαι σίγουρος.
Φιλε woodsman ειμαι το παιδί με το ΤΜΑΧ500 που με ρώταγες γι αυτό.Για να με θυμηθείς στο λέω. ;)
Συγνώμη φίλοι μου για την παρέμβαση αλλά ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου.
nikos999
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: 02 Φεβ. 2014, 02:40
Ονομα: Νικος
Τοποθεσια: Πειραιας
Μηχανη: Gaggia Evo
Μυλος: Ascasoi2
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Coffelever

Re: Pressure Profiling Espresso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Gataros » 21 Δεκ. 2017, 17:17

nikos999 έγραψε:Καλημέρα σας.Επειδή είχα την τύχη να ημουν κι εγώ πελάτης του κυρίου Πετρίδη ,σχεδόν καθημερινός, εχω να πω οτι όποτε ήπια καφέ απο το χέρι του το αποτέλεσμα ήταν κορυφαίο ενώ όποτε μου το έκανε ο νεαρός που δούλευε πίσω απο το μπάρ το λιγότερο που μπορώ να πω είναι οτι δεν πινόταν με τ ι π ο τ α.


Νίκο μιας και εγώ ήμουν κάτοικος Πειραιά, το σπίτι μου ήταν δίπλα στο Coffeelever, συμφωνώ απόλυτα με όσα είπες για τον εξαιρετικό Νίκο, ο άνθρωπος αυτός έχει μεράκι σε αυτό που κάνει.

nikos999 έγραψε:Πιστεύω ότι ο Gataros παραπάνω θα σχημάτιζε άλλη γνώμη εάν μιλούσε με τον woodsman είμαι σίγουρος.


Άσε, τον κύριο αυτό, ούτε να τον βλέπω δεν θέλω, ακόμα περιμένουμε πότε θα μας αποκαλύψει το θηρίο του τον tAlΩs... :priest:

Από την άλλη να σου πω καλύτερα, να σταματήσει η φαγούρα της συνεχής αναβάθμισης που διακατέχει πολλούς από εμάς...


Γιώργο, δεν παρεξήγησα τα γραφόμενα του Δημήτρη, απλώς δεν συμφώνησα με κάποια από αυτά που έγραψε :)

Δηλαδή κατά την άποψη σου, είναι προτιμότερο να μην γίνεται καμία κουβέντα περί του θέματος, προκειμένου να μην παρεξηγηθούν αυτοί που τα γράφουν ή τα νέα μέλη γιατί μπορεί να αποθαρυνθούν να ασχοληθούν με την παρασκευή καφέ στο σπίτι?
Άβαταρ μέλους
Gataros
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 329
Εγγραφή: 25 Απρ. 2014, 16:58
Ονομα: Βασίλης
Τοποθεσια: Bέλγιο
Μηχανη: LM GS3 MP 2017
2η μηχανη: V60
Μυλος: Monolith Flat
2ος Μυλος: Porlex
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Taf

Re: Pressure Profiling Espresso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό petridis nikos » 21 Δεκ. 2017, 17:42

Αγαπητοί φίλοι μου συμφορουμίστες.
Καθήστε καλά διότι ξεκινήσαμε ένα θέμα άκρως σημαίνον και σοβαρό βέβαια (pressure profile), αλλά αυτό που έχει καταφερθεί, τουλάχιστον σε μένα είναι να με πάρουν τα ζουμιά μεσημεριάτικα. Σας ευχαριστώ όλους όσους με στηρίξατε. Σε αυτό το κατάστημα έδωσα την ψυχή μου, και κατέθεσα όσες γνώσεις είχα αποκτήσει. Ποτέ δεν είπα καμιά υπερβολή ούτε ψέμα σε κανέναν. Αυτοσκοπός μου ήταν να καταφέρω να δώσω να καταλάβουν όσοι πελάτες με τίμησαν, για ποιόν λόγο οι δικοί μας καφέδες υπερτερούσαν σε σχέση με τον άνταγωνισμό. Γι αυτό και κατηγορήθηκα ως πολυλογάς.
Τώρα, θέλω να ξέρετε πως τέτοια φόρουμ τιμούν τον χώρο των specialtys και όχι μόνον. Είναι αγκάθι στους τυχάρπαστους ερασιτέχνες η επαγγελματίες, και χώρος γνώσης για αυτούς που άγαπούν τον χώρο.
Μπορεί νάμαστε μικροί, όμως μην ξεχνάτε πως οι επαναστάσεις ξεκινούν από τις παρέες.
Θέλω να επισημάνω πως, όταν άρχισα να γράφω για pressure profil, πρώτος έγραψα πως, ίσως κάποιοι να θεωρήσουν τον έαυτό τους εκτός, για τον λόγο πως αδυνατούν να έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό για να μπορούν να είναι μέσα στο παιγνίδι.
Μακάρι να μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Αυτά τα έγραψα για αυτούς που υιοθετούσαν την φιλοσοφία των γραφομένων. Υπάρχει όμως και μια άλλου είδους αντίληψη
Ερωτώ,
δεν υπάρχουν φίλοι που επιζητούν να μάθουν σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο πράγματα που αναδεικνύουν την ποιότητα αυτων των καφέδων,ασχέτως αν έχουν η δεν έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό για να επιβεβαιώσουν τα γραφόμενα?
Τι πιο όμορφο όταν ανεβάζει στο φόρουμ τους κορυφαίους μύλους που φτίάχνει με το μυαλό και τά χέρια του ο Woodsman? αυτό τι σημαίνει, θα πρέπει να αγνοήσουμε αυτές τις αναρτήσεις, επειδή εμείς δεν διαθέτουμε ανάλογο εξοπλισμό, η να θεωρήσουμε αποριπτέα κάθε αναφορά - ανάλυσή στις εξελιγμένες κατασκευές του, μόνον και μόνον επειδή ο δικός μας εξοπλισμός δεν διαθέτει τα καλούδια των κατασκευών του Δημήτρη?
Μην πυροβολούμε τα πόδια μας,
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ, κάθε άποψη ιδέα, τάση,ανακάλυψη, κατασκευή, που προσφέρει γνώση και προωθεί τον καφέ είναι καλοδεχούμενη.
εν κατακλείδι,
θα γράψω ένα όσο γίνεται ολοκληρωμένο κείμενο για το pressure profile,και όσοι το θεωρούν από παρωχημένο μέχρι εξεζητημένο, ας το πετάξουν στον καιάδα. Γιατί νάναι σίγουροι όσοι νομίζουν τον εαυτό τους αποκλεισμένο από αυτήν τη συζήτηση , πως θα βρουν πολλά πράγματα ενδιαφέροντα.
petridis nikos
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: 04 Μαρ. 2015, 22:39
Ονομα: petridis nikos
Τοποθεσια: koridallos
Μηχανη: astoria rapallo
Μυλος: fiorezzato
Coffee Roaster: toper kafemino
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Pressure Profiling Espresso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Drevan » 21 Δεκ. 2017, 17:43

εγώ να συμφωνήσω με το Γιωργο g.f. η αλήθεια είναι αν θέλει κάποιος να πειραματιστεί μπορεί πολύ εύκολα και οικονομικά να πάρει μια pavoni μεταχειρισμένη (π.χ. 200ευρώ), να δώσει κάτι παραπάνω από ότι έδωσε για τη μηχανή (300$) στο gabor και να βάλει naked μανόμετρο στο πιστόνι και να παίξει... βέβαια θέλει και λίγη εμπειρία για να καταλαβαίνει κανείς και τι παίρνει στο φλυτζάνι..

εγώ θυμάμαι όταν πρωτοπήρα τη πρώτη μου pavoni κάνω ένα καφέ και λεω τι είν τούτο.. που είναι τα υπόλοιπα ml (τότε ήταν μλ τώρα γρ :lol: ) που να ξέρει ένας πρωτάρης δηλαδή.. αντί να εστιάσει στη ουσία, εστίαζε σε ότι νόμιζε ήταν η ουσία αυτού που έπινε..

και τώρα μετά τη vbm θα ήθελα να γυρίσω σε μία comercial lever.. κάνει ο καιρός γυρίσματα... αλλά αν δεν έχεις περάσει από διάφορες καταστάσεις είναι δύσκολο να τα κατανοήσεις όλα αυτά.. ειδικά αν δεν έχεις και καθόλου εμπειρία.. και επειδή είναι τόσες πολλές οι παράμετροι θέλει πολλή υπομονή και πειραματισμό
Άβαταρ μέλους
Drevan
Active Member
 
Δημοσιεύσεις: 92
Εγγραφή: 18 Φεβ. 2017, 00:28
Ονομα: Βαγγέλης
Τοποθεσια: Αθήνα
Μηχανη: Vibiemme 2B pid
2η μηχανη: Peppina, stradivari
Μυλος: tAlΩs
2ος Μυλος: Comandante
Coffee Roaster: Hottop
Αγαπημένοι Καφέδες: home roasting

Re: Pressure Profiling Espresso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 21 Δεκ. 2017, 18:56

Gataros έγραψε:Καλημέρα Δημήτρη,

Θα μου επιτρέψεις να μην συμφωνώ απόλυτα με αυτά που σου υπογράμμισα και εξηγούμαι.

α) Για ποιο λόγο πρέπει να μην κάνουμε τέτοιες συζητήσεις, ακόμα και αν δεν έχουμε μηχανές ικανές να κάνουν pressure profiling?

Ολο σου το σκεπτικο στηριχτηκε πανω σε αυτη τη φραση μονο που εγω δεν ειπα ποτε να μην κανουμε τετοιες συζητησεις.Οπως υπογραμισες και μονος σου την φραση μου ,ειπα οτι θελω να προσγειωνω φανταζι συζητησεις οχι οτι δεν θελω να τις κανουμε.
Εντελως διαφορετικο πραγμα και δεν ειναι παιχνιδι με τις λεξεις αυτο.
Κατα τα αλλα με καλυπτουν οι προλαλησαντες τελειως οποτε δεν θα ηθελα να συμπληρωσω κατι επ αυτου.
Μοιάζω με Doctor αλλά δεν είμαι.Μοιάζω με ειδικό αλλά δεν είμαι.Γι αυτό προτεiνω:Μην με ακούτε μην με μιμήστε μην με αντιγράφετε γιατί ίσως και να κινδυνεύετε απο επικίνδυνες τάσεις εκρηκτικές πιέσεις και υψηλές θερμοκρασίες.ΑΠΛΑ.Δημιουργήστε και μοιραστείτε το μαζί μας με δική σας ευθύνη γιατι εγώ δεν έχω καμία...
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 1820
Εγγραφή: 08 Δεκ. 2013, 12:54
Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Ολυμπιακο χωριο
Μηχανη: Της πλακας
2η μηχανη: Gaggia Evo Mod
Μυλος: μαπα φτιαχτος
2ος Μυλος: Anfim Caimano 64
Coffee Roaster: DIY Air home roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Home roast

Re: Pressure Profiling Espresso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 21 Δεκ. 2017, 19:03

nikos999 έγραψε:Φιλε woodsman ειμαι το παιδί με το ΤΜΑΧ500 που με ρώταγες γι αυτό.Για να με θυμηθείς στο λέω. ;)
.

Ναι φιλε μου σε θυμαμαι.Για την ιστορια δεν το πηρα τελικα το ΤΜΑΧ.Τα εχωσα τα λεφτα στο προτζεκτ με τους μυλους. :(
Και αυτο γιατι θεωρω σημαντικοτερο το κομματι μυλος απο το pressure profile in home. :lol:
Αποκταμε πρωτα hi-end μυλο και μετα βλεπουμε και για pressure profile in home. :lol:
Μοιάζω με Doctor αλλά δεν είμαι.Μοιάζω με ειδικό αλλά δεν είμαι.Γι αυτό προτεiνω:Μην με ακούτε μην με μιμήστε μην με αντιγράφετε γιατί ίσως και να κινδυνεύετε απο επικίνδυνες τάσεις εκρηκτικές πιέσεις και υψηλές θερμοκρασίες.ΑΠΛΑ.Δημιουργήστε και μοιραστείτε το μαζί μας με δική σας ευθύνη γιατι εγώ δεν έχω καμία...
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 1820
Εγγραφή: 08 Δεκ. 2013, 12:54
Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Ολυμπιακο χωριο
Μηχανη: Της πλακας
2η μηχανη: Gaggia Evo Mod
Μυλος: μαπα φτιαχτος
2ος Μυλος: Anfim Caimano 64
Coffee Roaster: DIY Air home roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Home roast

Re: Pressure Profiling Espresso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Drevan » 21 Δεκ. 2017, 20:13

woodsman43 έγραψε:Αποκταμε πρωτα hi-end μυλο και μετα βλεπουμε και για pressure profile in home. :lol:
[/quote]

ααα δηλαδή μετά το μύλο περιμένουμε να μας φτιάξεις και καμιά μηχανούλα.. :2funny:
Άβαταρ μέλους
Drevan
Active Member
 
Δημοσιεύσεις: 92
Εγγραφή: 18 Φεβ. 2017, 00:28
Ονομα: Βαγγέλης
Τοποθεσια: Αθήνα
Μηχανη: Vibiemme 2B pid
2η μηχανη: Peppina, stradivari
Μυλος: tAlΩs
2ος Μυλος: Comandante
Coffee Roaster: Hottop
Αγαπημένοι Καφέδες: home roasting

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Για τον Espresso

Μέλη σε σύνδεση

Εγγεγραμμένα μέλη: Bing [Bot]

cron