woodsman43 έγραψε:Στην περιπτωση μου φαινεται οτι παιζω το ρολο του κακου τελικως επειδη
προσπαθω να προσγειωνω τετοιες φανταζι συζητησεις κυριως για να μη θρεφουμε ψευδαισθησεις.
Προσωπικα μου αρεσουν αυτες οι συζητησεις παρολο
που καταλαβαινω οτι ειναι προκλητικες για νεα μελη στο χωρο που κανουν ερωτησεις για μια ταπεινη μηχανουλα ενω εμεις στοχευουμε στην εξερευνηση του αρη.
Για πεστε μου τωρα ποσοι ειναι αυτοι που δοκιμασαν τις προτασεις του Νικου μετα
απο τα ποστ του και σε ποιες μηχανες το εκαναν για να δουμε που οδηγουμαστε;
Καλημέρα Δημήτρη,
Θα μου επιτρέψεις να μην συμφωνώ απόλυτα με αυτά που σου υπογράμμισα και εξηγούμαι.
α) Για ποιο λόγο πρέπει να μην κάνουμε τέτοιες συζητήσεις, ακόμα και αν δεν έχουμε μηχανές ικανές να κάνουν pressure profiling?
Δεν είναι πολύ ωραίο τα 2-3 άτομα που διαθέτουν τέτοιες μηχανές, να μοιράζονται τις εντυπώσεις τους, έτσι ώστε και αυτοί που δεν έχουν αυτή τη στιγμή τέτοιες μηχανές να ''κολλούν'' το μικρόβιο, έτσι ώστε να ψαχθούν περισσότερο και αν οικονομικά μπορούν, να αποκτήσουν τέτοιες μηχανές ή να προχωρήσουν σε mods που θα τους επιτρέψουν το pressure profile? Νομίζω ότι η κατεύθυνση που πρέπει να δίνεται από εσάς τους πιο έμπειρους είναι αυτή της περαιτέρω αναζήτησης και όχι το αντίθετο.
β) Γιατί τέτοιες κουβέντες να είναι προκλητικές για νέα μέλη? Αντιθέτως αυτό αποτελεί το έναυσμα σε πολλά νέα μέλη να δουν το βάθος της ασχολίας με τον καφέ και ότι δεν αποτελεί μόνο μια συνήθεια '' πατάω ένα κουμπί και βγαίνει μια χοντρή'', αν μου επιτρέπεις τον άτυχο παραλληλισμό
. Όποιος ενδιαφέρεται περισσότερο, μπορεί να το ψάξει, όποιος κάνει τα πρώτα του βήματα μπορεί να παραλείψει το θέμα του pressure profiling για αργότερα.
γ) Μακάρι να έρθει η ώρα να κάνουμε δοκιμές σε pressure profiles, του Νίκου και οποιουδήποτε μας το προτείνει. Επειδή όμως το γνωρίζεις ότι ο χρόνος όλων μας είναι περιορισμένος, επειδή κάποιοι είμαστε home barista και δεν ασχολούμαστε επαγγελματικά με τον καφέ, πολλές φορές αυτά τα πειράματα δεν αποτελούν προτεραιότητα μας. Θα μου πεις, γιατί τότε εσύ, ο Νίκος και όποιος γενικά γνωρίζει πράγματα αξίζει να ξοδέψετε χρόνο για να μας ανοίξετε τα μάτια σε εμάς που είμαστε ερασιτέχνες...
Μόνο εσείς το γνωρίζετε αυτό και μάλλον έχει να κάνει με την αγάπη σας για τον καφέ και όχι λόγο της επαγγελματικής ασχολίας σας με τον καφέ.
Μόλις προχωρήσω στην απόκτηση μιας τέτοιας μηχανής, με χαρά θα ανεβάσω βίντεο με ότι μου προταθεί, προκειμένου και εγώ να βάλω το λιθαράκι μου σε αυτή την παρέα που έχει δημιουργηθεί στο φόρουμ μας.