Σελίδα 6 από 6

Re: Pressure Profiling Espresso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 03 Ιαν. 2018, 22:50
από G.F.
Ανεξάρτητα απο την "αξιοπιστία" της Slayer, οφείλουμε να της αναγνωρίσουμε ότι έκανε δυνατό μπαμ στην αγορά.

Φίλε Νίκο,
Η ευγένεια σου είναι υποδειγματική η οποία δυστυχώς λείπει σε αρκετά forum του χώρου και ένοιωσα την ανάγκη να σε ευχαριστήσω για αυτό.

+1 στην κατάθεση της πολύτιμης εμπειρίας του Κώστα ο οποίος παρακολουθεί και επεμβαίνει διακριτικά στα διάφορα θέματα που αναλύονται!

+1 στους αγαπητούς φίλους που συμμετέχουν και καλό θα είναι να αρχίσουμε ξανά να μαζευόμαστε όπως πολύ σωστά ανέφερε ο Νίκος.

Για τον οικοδεσπότη δεν έχω να γράψω τίποτα.Είναι ιδιαιτέρως γνωστή η συμβολή του εντός και εκτός forum!

Re: Pressure Profiling Espresso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 04 Ιαν. 2018, 00:36
από KostasBarista
Να καταθέσω κάποια δεδομένα προς όφελος της συζήτησης.

Τα bar που είναι ρυθμισμένη η αντλία ή η πίεση του δικτύου, όπου πολλές φορές αυτό βλέπουμε στο barόμετρο, δεν αντικατοπτρίζει τι γίνεται στο puck.

1.Στη Slayer πχ. ας θεωρήσουμε ότι η αντλία είναι ρυθμισμένη στα σταθερά 9bar. Μέχρι να γεμίσει το group νερό (κ όσο χαμηλότερη ροή έχουμε ρυθμίσει, τόσο πιο πολύ αργεί), η πραγματική πίεση στο puck ανεβαίνει σταδιακά.

2. Με μετρήσεις αποδεδειγμένο, η πίεση που δέχεται το puck στην επιφάνειά του, είναι πάρα πολύ διαφορετικό με τη πίεση στο μέσο κ στο τέλος του. Η καινούργια σχολή των χαμηλών πιέσεων σε όλο το brew, το χρησιμοποιούν ως επιχείρημα για πιο ομοιογενή εκχύλιση.

3. Η πραγματική πίεση που δέχεται το puck επίσης καθορίζεται από την άλεση. Όσο πιο ψιλή άλεση, τόσο μεγαλύτερη αντίσταση. Το ίδιο συμβαίνει και με το basket. Πχ με το VST λόγω κάθετων τοιχωμάτων και μεγαλύτερης διαμέτρου εξόδου, η πίεση εκτονώνεται πιο εύκολα.

Γιώργο η Slayer αυτό που κατάφερε, είναι να βάλει τη ροή στη συζήτηση. Κατά τ'άλλα έγινε ένα μικρό μπαμ (σε σχέση με άλλες εταιρίες, δεν έκαναν ποτέ τρελές πωλήσεις, ούτε είχαν ποτέ τη δυνατότητα παραγωγής να ανταποκριθούν) σε κάποιες χώρες, κυρίως Ασία κ μετά κάνανε τεράστια βουτιά. Το τελευταίο τους μοντέλο είναι δείγμα ότι οι πωλήσεις δε πήγαιναν καλά. Εκεί που έλεγαν ότι ποτέ δε θα φτιάξουν volumetric γιατί ο μπαρίστα πρέπει να φτιάχνει το καφέ και άλλα τέτοια μάρκετινγκ, την έφτιαξαν...

Re: Pressure Profiling Espresso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 04 Ιαν. 2018, 01:06
από pollux

Re: Pressure Profiling Espresso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 04 Ιαν. 2018, 09:20
από woodsman43
Σολων ανοησια ειναι αυτο το βιντεο.Μας υποτιμανε την νοημοσυνη αυτοι που το τραβηξαν.Δεν υπαρχει ροη νερου σε αυτο γκρουπ.Τυφλη μετρηση ειναι και φυσικα θα δειξει το ιδιο και στα δυο μανομετρα.
Μονο με καφε μεσα και μανομετρο που να μετραει το πακ θα φανει η διαφορα αυξησης της πιεσης πριν και μετα το ζιγκλερ.
Ολες οι needle valve δεν δουλευουν καλα και με σταθεροτητα οταν εξομοιωνουν ενα ζιγκλερ τοσο μικρο που εχει κυλινδρικη ομαλη διαδρομη του νερου ενω αυτες ενα σχημα ακανονιστης κωνικοτητας.Αντιθετα δουλευουν τελεια με αερα και απο εφαρμογες αερα περασαν εδω και κανουνε εμας τωρα να ασχολουμαστε με πραγματα που δεν βοηθανε το brew in home.
Slayer απο tailor,underdog,ιωαννινα(δεν θυμαμαι πως λενε το μαγαζι) κατα καιρους φευγουν για επισκευη τρομου και οι ιδιοκτητες να επικαλουνται τακτικο servise με εμας να τρωμε βλητα αναλατα.
Καλο για το νημα βεβαια θα ηταν να μενουμε στο θεμα του τιτλου κυριε woodsman και αγαπητοι κυριοι. :coffee:

Re: Pressure Profiling Espresso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 05 Ιαν. 2018, 18:43
από Gataros
Και ένα βίντεο από εκχύλιση μιας Strada 1 Group:

http://www.dailymotion.com/video/x6cofd8

Αφού πρώτα αλλάξετε στις ρυθμίσεις του βίντεο πάνω δεξιά την ποιότητα σε 1080p για να βλέπεται το βίντεο, παρατηρήστε πάνω αριστερά τα δευτερόλεπτα της εκχύλισης αλλά και τη σταδιακή αύξηση και μείωση της πίεσης. Ωραία πράγματα.

Re: Pressure Profiling Espresso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 09 Ιαν. 2018, 20:51
από petridis nikos
Πραγματικός''Gataros''. Εκχύλιση που χρήζει αναλύσης.