Σχεφτηκα να ανοιξω αυτο το θεμα μιας και πιστευω οτι θα βοηθουσε αρκετα να καταλαβω και να καταλαβουμε τις αλλαγες που μπορουμε να παρουμε στον καφε απο το pressure profile .
Για να ειμαι ειλικρινης , δεν ξερω ακομα το πως να διαχειριστω εναν καφε με το pressure profile , και αν ασχολειθω θα το κανω με εναν καφε που τον ξερω , τουλαχιστον γευστικα , για να μπορω να καταλαβω διαφορες .
Για παραδειγμα με τον παρακατω καφε , τον θεωρω και ευκολο σαν καφε και ξεκαθαρω γευστικα .
ο καφες ειναι brazil daterra sweet blue
18 γραμμαρια σε vst 25 sec με 9bar , πολυ γλυκοπιοτος .
Σημερα μιας και τελειωνε και το δευτερο σακουλακι και ,ειπα να πειραματιστω δειλα-δειλα .
Οι παραμετροι ηταν οι εξης ;
18 gr σε VST
5 sec /2bar
10 sec/ 3bar
10 sec /9bar
3sec /5bar
ΟΙ διαφορες που τουλαχιστον διεκρινα εγω ηταν η εξης , πολυ πιο εντονη η σοκαλατα , πολυ περισσοτερη η κρεμα και με διαρκεια στο φλυτζανι και πολυ smoothie , δεν ξερω πως αλλιως να το πω .