MONOPIKILIAKO

Οι Βασικές αρχές για έναν καλό Espresso

MONOPIKILIAKO

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό nikos verykokos » 13 Αύγ. 2017, 10:10

Καλησπερα σε ολη την ομαδα..Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση..Στου μονοποικιλιακους καφεδες ποσα γρ. χρησιμοποιητε;Σε ποσα sec εκχυλιζετε τον καθενα και τι βαθμο αλεσης χρησιμοποιητε;Ευχαριστω πολυ!
nikos verykokos
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: 13 Αύγ. 2017, 10:01
Ονομα: nikos
Τοποθεσια: korydallos
Μηχανη: m100
Μυλος: fiorenzato f51
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: MONOPIKILIAKO

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Gataros » 13 Αύγ. 2017, 10:31

Καλημέρα Νίκο και καλώς ήρθες στο φόρουμ.

Γενικά τίποτα δεν είναι απόλυτο στο θέμα των μονοποικιλιακών καφέδων. Σαν μπούσουλα θα σου έλεγα να βάζεις 18-19γραμμάρια στο portafilter και η εκχύλιση να είναι μεταξύ 30-40 δευτερολέπτων. Αργότερα κάνεις στην άκρη αυτό το μπούσουλα και πας με ότι σου αρέσει γευστικά.

Οπότε κόψε τόσο ψιλά με το μύλο έτσι ώστε στην αρχή να παίρνεις στο χρόνο που ανέφερα παραπάνω αναλογία καφέ-ροφήματος 1:1.5.
Άβαταρ μέλους
Gataros
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 471
Εγγραφή: 25 Απρ. 2014, 16:58
Ονομα: Βασίλης
Τοποθεσια: Bέλγιο
Μηχανη: LM GS3 MP 2017
2η μηχανη: LP Prof. '83
Μυλος: Monolith Max2
2ος Μυλος: Comandante C40
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Friedhats, Manhattan Rosters

Re: MONOPIKILIAKO

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό konmax » 02 Οκτ. 2017, 14:48

For future reference που λένε και στο χωριό μου και χωρίς να θέλω να διορθώσω τον φίλο Gataro,
πολλοί καφέδες αποδίδουν καλύτερα με 20-21 γραμμάρια.
Οπότε για όποιον αρχάριο πιθανώς διαβάζει, η πιο πλήρης απάντηση είναι απο 17 έως 21 γραμμάρια.
konmax
Member
 
Δημοσιεύσεις: 55
Εγγραφή: 12 Οκτ. 2015, 16:32
Ονομα: Κωνσταντίνος
Τοποθεσια: Νέα Σμύρνη
Μηχανη: Expobar Brewtus IV
2η μηχανη: Chemex
Μυλος: Quamar Q13E Flat
2ος Μυλος: Hario Skerton
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Kudu,Handpickers


Επιστροφή στο Για τον Espresso

Μέλη σε σύνδεση

Εγγεγραμμένα μέλη: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη

cron