Συμβουλές- Channelling/IMS/OCD

Οι Βασικές αρχές για έναν καλό Espresso

Re: Συμβουλές- Channelling/IMS/OCD

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό konmax » 04 Οκτ. 2017, 11:05

Ναι με specialty καφέδες "δουλεύω". Έχεις δίκιο, θα δοκιμάσω να ανέβω σε χρόνο για να μου δώσει και περισσότερα ο καφές και να δω και αν μπορω να πάρω καλύτερες εκχυλίσεις.

Και εδώ είναι μια ένδειξη ότι ίσως χρειάζομαι μαχαίρια ?!
Πλέον, για να ανέβω σε χρόνο, θα πρέπει να ανέβω και σε γραμμάρια (~19.5) καθώς έχω πολύ μικρό περιθώριο μέχρι να ακουμπήσουν τα μαχαίρια.

Στα 19.5 γραμμάρια θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσω το 20άρι VST αντί για το 18άρι σωστά; Και ας είναι τεράστια η απόσταση απο το group head με αποτέλεσμα να παίρνω "sloppy" packs;

Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές περί belogia. Με βοήθησε αρκετά η "hands on" εμπειρία σας και ελπίζω να βοηθήσει και τα υπόλοιπα μέλη που το σκέφτονται για OCD ..
konmax
Member
 
Δημοσιεύσεις: 55
Εγγραφή: 12 Οκτ. 2015, 16:32
Ονομα: Κωνσταντίνος
Τοποθεσια: Νέα Σμύρνη
Μηχανη: Expobar Brewtus IV
2η μηχανη: Chemex
Μυλος: Quamar Q13E Flat
2ος Μυλος: Hario Skerton
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Kudu,Handpickers

Re: Συμβουλές- Channelling/IMS/OCD

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό xristospet21 » 04 Οκτ. 2017, 14:18

Τα vst δινουν καλυτερο αποτελεσμα στην ονομαστικη τους χωρητηκοτητα + - 1γρ.

Μου φαινεται περιεργο να μην μπορει να κοψει πιο ψιλα ο μυλος σου... στην θεση σου θα τον πηγαινα σε ενα τεχνικο για ενα τσεκ.
Άβαταρ μέλους
xristospet21
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 323
Εγγραφή: 27 Δεκ. 2016, 16:32
Ονομα: Χρήστος
Τοποθεσια: Αλεξανδρούπολη
Μηχανη: Izzo Alex Duetto IV
2η μηχανη: V60-Brewista Artisan
Μυλος: Woodsman's tAlΩs
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Natural

Re: Συμβουλές- Channelling/IMS/OCD

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό konmax » 04 Οκτ. 2017, 14:29

Ναι νομίζω είναι αναποφευκτο και ίσως και είναι και η λύση στο πρόβλημα μου ..
Πρέπει να τον πάω σε τεχνικό ή απλά να αλλάξω τα μαχαίρια ? Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα σε ένα μύλο? Ρωτάω γιατί δεν έχω κάποια προηγούμενη εμπειρία με μύλους.
konmax
Member
 
Δημοσιεύσεις: 55
Εγγραφή: 12 Οκτ. 2015, 16:32
Ονομα: Κωνσταντίνος
Τοποθεσια: Νέα Σμύρνη
Μηχανη: Expobar Brewtus IV
2η μηχανη: Chemex
Μυλος: Quamar Q13E Flat
2ος Μυλος: Hario Skerton
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Kudu,Handpickers

Re: Συμβουλές- Channelling/IMS/OCD

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό xristospet21 » 04 Οκτ. 2017, 16:49

Toν μυλο τον πηρες καινουργιο ή μεταχειρισμενο? αν ναι, δεν του αλλαξες μαχαιρια?
Το να αλλαξεις μαχαιρια σε εναν μυλο, αν δεν το εχεις με αυτα (οπως εγω) δεν ειναι απλη υποθεση, πρεπει να ειναι ευθυγραμισμενα κπλ.
Οπως και να εχει, νομιζω δεν ειναι ιδιαιτερος κοπος να τον πας μια βολτα σε εναν τεχνικο να τον δει.
Άβαταρ μέλους
xristospet21
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 323
Εγγραφή: 27 Δεκ. 2016, 16:32
Ονομα: Χρήστος
Τοποθεσια: Αλεξανδρούπολη
Μηχανη: Izzo Alex Duetto IV
2η μηχανη: V60-Brewista Artisan
Μυλος: Woodsman's tAlΩs
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Natural

Re: Συμβουλές- Channelling/IMS/OCD

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό konmax » 04 Οκτ. 2017, 16:56

MTX τον πήρα αλλά με καινούρια μαχαίρια απο γνωστό μου.

Έχω βγάλει τα μαχαίρια για καθαρισμό, αν δεν είναι ίδια η διαδικασία της αλλαγής τους και θέλει τεχνικό τότε δεν την γλιτώνω την μεταφορά. Δεν είναι ο κόπος, απλά δεν θέλω να μείνω καμια δεκαριά μέρες χωρίς καφέ :new_shocked:
konmax
Member
 
Δημοσιεύσεις: 55
Εγγραφή: 12 Οκτ. 2015, 16:32
Ονομα: Κωνσταντίνος
Τοποθεσια: Νέα Σμύρνη
Μηχανη: Expobar Brewtus IV
2η μηχανη: Chemex
Μυλος: Quamar Q13E Flat
2ος Μυλος: Hario Skerton
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Kudu,Handpickers

Re: Συμβουλές- Channelling/IMS/OCD

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό xristospet21 » 04 Οκτ. 2017, 17:39

Eπειδη και εγω σε παλιο μου μυλο τα εβγαλα για καθαρισμο, τα ξεβιδωσα εντελως και μετα τα βιδωσα, ε ο καφες μετα δεν πινοταν, δεν ειναι ενα απλο βιδωμα ξεβιδωμα...
Τον πηγα σε τεχνικο και ολα καλα μετα.
Πλεον για καθαρισμο, ξεβιδωνω ολο το κολαρο μαζι με το πανω μαχαιρι για να καθαρισω τα μαχαιρια, δεν πειραζω ξανα ουτε βιδα!
Άβαταρ μέλους
xristospet21
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 323
Εγγραφή: 27 Δεκ. 2016, 16:32
Ονομα: Χρήστος
Τοποθεσια: Αλεξανδρούπολη
Μηχανη: Izzo Alex Duetto IV
2η μηχανη: V60-Brewista Artisan
Μυλος: Woodsman's tAlΩs
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Natural

Re: Συμβουλές- Channelling/IMS/OCD

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό konmax » 05 Οκτ. 2017, 10:23

Ναι η αλήθεια ειναι ότι το έχω σκεφτεί αυτό που λες διαβάζοντας πολλές φορές για calibration και μου έκανε εντύπωση που απλά τα ξεβίδωσα και τα βίδωσα! Παρόλαυτα τον καθαρισμό τον έκανα πρόσφατα και δεν είδα αλλαγή μετά(ίσως προς το καλύτερο). Θα πάω το μύλο πάντως για έλεγχο να είμαι σίγουρος, μια παράμετρος λιγότερη στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος άλλωστε.

Σχετικά με αυτό, ακολουθώντας τη συμβουλή σου για μεγαλύτερο χρόνο εκχύλισης, τελικά κατάφερα να πάω σε πιο ψιλή άλεση (~0.5 στο stepless) όπου έπεσα στα 18γρ. για να φτάσω την εκχύλιση στα 45 sec.
Είτε με WDT είτε με Tapping το αποτέλεσμα ήταν σαφώς ανώτερο οπότε νομίζω κάπου εκεί θα βρω τη λύση.
Δεν είχα 3 διαφορετικές ροές, είχα δυσκολία στην εκχύλιση αλλά κατέληγε σε μια αργή ροή. Θα ανέβω ελάχιστα στην άλεση να φτάσω στα 35-40 sec και βλέπουμε !
konmax
Member
 
Δημοσιεύσεις: 55
Εγγραφή: 12 Οκτ. 2015, 16:32
Ονομα: Κωνσταντίνος
Τοποθεσια: Νέα Σμύρνη
Μηχανη: Expobar Brewtus IV
2η μηχανη: Chemex
Μυλος: Quamar Q13E Flat
2ος Μυλος: Hario Skerton
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Kudu,Handpickers

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Για τον Espresso

Μέλη σε σύνδεση

Εγγεγραμμένα μέλη: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη

cron