Σελίδα 2 από 2

Re: Εκχύλιση σε Gaggia Carezza Deluxe

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 29 Μάιος 2018, 17:41
από woodsman43
Πολυ ψιλη αλεση.
Σπασμενο καλαθακι.
Διαρροη σε φλαντζα γκρουπ.
Μερικες μονο απο τις αιτες για το φαινομενο των κοκκων που εχεις.Και οι τρεις ή και καθε μια απο μονη της ειναι αρκετη για να εξηγησει κα το αρχικο προβλημα που παρατηρεις.Αν υποθεσουμε οτι φταει η μηχανη και οχι τα αλλα που σου ειπαν παραπανω οι συνφορουμιτες.

Re: Εκχύλιση σε Gaggia Carezza Deluxe

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 29 Μάιος 2018, 20:08
από dmarin
Σε ευχαριστώ!
Όσον αφορά την άλεση την έχω στο 3! Μύλος Graef cm702. Όταν το κόβω πιο χοντρό μειώνεται δραματικά ο χρόνος εκχύλισης. Μπορεί να φταίει και η ποιότητα του καφέ δεν ξέρω. Θα αλλάξω και καφέ θα προσπαθήσω να βρώ φρέσκο και βλέπουμε.

Σπασμένο καλαθάκι δεν έχω σίγουρα, για την διαρροή στην φλάντζα ούτε αυτό το γνωρίζω αν και δεν φαίνεται κάτι ανυσηχητικό. Η μηχανή είναι ολοκαίνουργια!

Re: Εκχύλιση σε Gaggia Carezza Deluxe

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 29 Μάιος 2018, 21:46
από woodsman43
Οποτε τα πραγματα ειναι απλα.Φταις εσυ. :lol:
Ειτε επειδη παιρνεις τα ληγμενα καφεδακια ή δεν εχεις χερι :lol:
Ευχομαι να δεις φως στο τουνελ συντομα γιατι αυτα τα προβληματα που σε απομακρυνουν απο ενα καλο φλυτζανι ειναι ανυποφορα.
Θερμη παρακληση.Μην κανεις παραθεση την αμεσως προηγουμενη απαντηση.Εννοειται οτι απαντας στην προηγουμενη απαντηση.Με βαζεις σε μπελα να διαγραφω παραθεσεις.Ευχαριστω.

Re: Εκχύλιση σε Gaggia Carezza Deluxe

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 30 Μάιος 2018, 19:22
από dmarin
Τι να πώ καφέ μπορώ να αλλάξω και να πειραματιστώ, χέρι όμως δεν μπορώ :2funny:

Σας δείχνω και ένα βίντεο από την εκχύλιση, με unpressurized καλαθάκι και αφού έχω κάνει depressurize το portafilter.
https://vimeo.com/272549176

Η άλεση είναι στην πιο χαμηλή θέση (1 από 25) μύλος Graef cm702 και με 15γρ καφέ πέρνω περίπου 60ml σε 18 δευτερόλεπτα και πάλι δηλαδή είναι γρήγορη η ροή. Επίσης η κρέμα εξαφανίζεται πολύ γρήγορα!

Δεν ξέρω και πως να βάλω κάτι έξτρα ροδέλες που είχε ο μύλος γιατί ούτε βίντεο έχω βρει ούτε αναφέρει κάτι το μάνουαλ.

Re: Εκχύλιση σε Gaggia Carezza Deluxe

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 30 Μάιος 2018, 21:05
από G.F.
Ξανά, δοκιμάστε με άλλον καφέ.

Re: Εκχύλιση σε Gaggia Carezza Deluxe

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 31 Μάιος 2018, 01:19
από KostasBarista
H robusta κάνει θαύματα... Κρέμα σε αυτή τη ποσότητα κ σε αυτό το χρόνο, πολύ καλή! Από γεύση βέβαια δε ρωτάω...

Μάλλον πρέπει να πάρεις άλλο μύλο αν αυτός ο χρόνος με τόση εκχύλιση, είναι στη πιο χαμηλή ρύθμιση... Δε γνωρίζω αν κάποιος άλλος με αυτό το μύλο τα καταφέρνει. Ελπίζω να φταίνε απλά τα μαχαίρια σου κ με ένα απλό άλλαγμα να αλέθεις πιο ψιλά!