Έχω καταλήξει μετρώντας γραμμάρια πάντα ότι εκεί στο 20 περίπου γραμμάρια ο καφές μου είναι πολύ καλός (γευστικά και ως προς το σωμα κυρίως) ,νομίζω πως έχω γλυτώσει και το blonding point με αυτό τον τρόπο
Πάντα με σταθερά 20γραμμάρια καφέ , συγκεκριμένο πάτημα απο δυναμομετρικό τάμπερ και συγκεκριμένη ρουτίνα στην Σίλβια για οσο το δυνατό ίδιες πάντα θερμοκρασίες.
Θεωρητικά ο καφές μου είναι ριστρέττο ?
Έχω ψιλο-καταλήξει επίσης οτι ο καφές μου θα πρέπει να είναι με πολυ γεμάτο σώμα.. *πηχτό όπως το λέμε στο χωριό μου !
Μου αρέσει έτσι και όχι να πίνω κάτι νερουλό.
Βέβαια πάντα όλα αυτά είναι σχετικά μιας και είμαι λίγο στα τυφλά... Εννοώ ότι δεν έχω πιει αρκετούς καφέδες από καταστήματα ή ανθρώπους που αποδεδειγμένα κάνουν σωστό καφέ οπότε πάντα μέσα μου υπάρχει η αμφιβολία αν αυτό που κάνω είναι σωστό...
Τους καφέδες που πίνω έξω σε καταστήματα εδώ στα Γιάννενα δε τους λαμβάνω καν υπόψιν εννοείται