Tο ρεφρακτομετρο ειναι εδω και πολλα χρονια ενα καθαρα επαγγελματικο εργαλειο που θα επρεπε να εχει καθε σοβαρος roaster.H πρωτη μου επαφη με την ονομασια του και μονο εγινε στην taf και με τον καιρο ανακαλυψα οτι στην ελλαδα μεχρι στιγμης το διαθετουν η taf ο Φωτης Λεφας(πρωτος απο ολους) και η taresso.Μπορει τωρα να το εχουν αποκτησει και αλλοι αλλα δεν το γνωριζω.
Ωστοσο πιστευω πως στον οικιακο χρηστη δεν θα δωσει καμμια βοηθεια αλλα μπορει και να τον μπλεξει περισσοτερο.Η μετρηση στερεων δυαλιτων απο εμας δεν προκειται να μας δωσει το φλυτζανι που μας αρεσει αλλα καποια στοιχεια που θα μπορουσαμε να αξιοποιησουμε εαν ειμασταν roasters ποσοτητας και ποιοτητας.
Ειναι ενα πανακριβο εργαλειο για τα δεδομενα μας και εγω προσωπικα θα προτιμουσα να αγορασω εναν πολυ καλο μυλο αντ αυτου.
Εαν τωρα βγει στην αγορα μαζι με το λογισμικο(mojo) με κανενα 100ευρω τοτε το συζηταμε
Το οτι εχουμε μια πρωτη επαφη μαζι του απο τις σελιδες μας αυτο και μονο ειναι πολυ καλο.Ευχαριστουμε Γιωργο για το λινκ.