Η ιστορια μου εχει ως εξης, θα προσπαθησω να ειμαι οσο πιο συνοπτικος γινεται
Με τον εξοπλισμο μου ημουν ''περηφανος'' για τα αποτελεσματα που ειχα....μεχρι που αρχισα να πινω χωρις ζαχαρη
Εκει λοιπον νομιζα οτι χρειαζομαι χρονο κτλ κτλ
Επειδη ψηνω κιολας(αρχικα με φουρνο/καβουρδιστηρι και τωρα με gene cafe) πιστευα οτι ηταν δικο μου θεμα/λαθος που δεν μπορουσα να το συνηθισω, οτι π.χ. δεν κανω καλα ψησιματα και για αυτο βγαινει ετσι η εκχυλιση....
Συγκεκριμενα επαιρνα μια πολυ μεγαλη ΚΑΚΗ οξυτητα στο στομα η οποια μενει για ΠΟΛΛΕΣ ωρες και υπερνικαει καθε τι αλλη γευση, ποσο μαλλον την ευχαριστηση
Εψαξα και διαβασα απειρα αρθρα τα οποια εστιαζανε στο ψησιμο, ομως το προβλημα δεν ειναι εκει....θα εξηγησω αργοτερα
Εννοειται πως ξαναδοκιμασα ΤΑ ΠΑΝΤΑ στις ρυθμισεις μου, απο γραμμαρια σε 2 καλαθακια μεχρι και μεγαλο ευρος ρυθμισεων στο pid, οπως φυσικα και πανω απο 4 ποικιλιες καφε, οι πιο πολλες ψημενες απο μενα
Ολα λοιπον τα παραπανω ηρθαν να ληθουν οταν δοκιμασα και ΑΠΟΛΑΥΣΑ για πρωτη φορα καφε χωρις ζαχαρη, στο καταστημα EXOS, συγκεκριμενα μια ποικιλια Παπουα Νεα Γουινεα
Για να σιγουρευτω οτι δεν φταιει το ψησιμο μου, προμηθευτηκα ακριβως τον ιδιο κοκκο σαν αυτον που ηπια, ψημενο απο το καταστημα(ο καλυτερος καφες που εχω πιει)
Ετρεξα στο σπιτι για δοκιμες, ομολογω οτι θα ημουν χαρουμενος αν εβλεπα οτι φταιει το ψησιμο μου.......αλλα δε....
Φυσικα δεν εχω την απαιτηση να εχω το ιδιο αποτελεσμα με εναν πανακριβο εξοπλισμο ή/και τα χερια του Κωστα(ιδιοκτητη και εμπειρου barista/roaster) αλλα τουλαχιστον αυτο που φτιαχνω να πινετε!!!
Η οξυτητα ομως αυτη που εχω σε ΚΑΘΕ καφε που εκχυλιζεται απο την gaggia μου ισοπεδωνει τα παντα
Τι μπορει να φταιει?
Αυτη λοιπον ειναι η ποιοτητα του καφε που παιρνουμε απο μηχανες τις κατηγοριας, ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ?
Το αν μπορω να πιω χωρις ζαχαρη το απεδειξα στο exos που ηπια πανω απο 4 ποικιλιες ευχαριστα ολες
Φταιει κατι αλλο?
Ο μυλος μπορει να φερει αυτο το αποτελεσμα αν εχει παλια μαχαιρια?
Εχει παθει κατι η μηχανη και δεν το εχω καταλαβει? Το pid λειτουργει μια χαρα παντως και αλλαζει αψογα τις θερμοκρασιες, επισης η πιεση απο την αντλια ειναι καλη γιατι εχω μανομετρο και την ελεγχει
Υπαρχει περιπτωση αν εχουν συσσωρευτει καπου αλατα(εκανα παντως αφαλατωση) να δημιουργουν αυτην την οξυνη γευση?
Οπως καταλαβαινετε εχω απογοητευθει τελειως γιατι δεν θελω να γυρισω στην ζαχαρη για να απολαυσω καφε απο την μηχανη μου, και ειδικα τωρα που εχω αρχισει να ψηνω με αρκετη επιτυχια(ετσι πιστευω...) απο την gene
Σημειωνω οτι δεν περιμενω την αποδοση ουτε καν μιας φτηνης e61, ποσο μαλλον επαγγελματικων θηριων, αλλα ο καφες να πινετε, μην ειναι δηλητηριο
Ειμαι ανοιχτος να ακουσω γνωμες και οδηγιες αν υπαρχουν