Σελίδα 2 από 2

Re: Νερό στο puck - Eκχύλιση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 31 Αύγ. 2017, 00:54
από smile56
Ακριβως το ιδιο προβλημα αντιμετωπιζω και εγω Ειμαι νεος στο χωρο Η μηχανη ειναι μια Bezzera Magica 1 εβδομαδος οι καφεδες που χρησιμοποιω για αρχη ειναι ο Illy και Lavaza Pienaroma η αλεση δεν ξερω εαν ειναι σωστη στα 15 gr ο Ιlly και στα 14 gr ο lavaza η πιεση στα 20 kgr ελεγχομενη λογω ταμπερ βασει οδηγιων της Bezzera και Lavaza εκχυλιση 25 ml στον Illy και 30 ml στον lavaza με χρονο εκχυλισης στα 25 και 28 sec αντιστοιχα απο τους 160 περιπου καφεδες ,λογω πειραματων καταφερα χωρις να γνωριζω τον λογο να βγουν 6-7 σχεδον στεγνα puck Γνωριζετε τι θα πρεπει να διορθωσω ωστε να μην υπαρχει αυτη η μικρη λιμνουλα στην επιφανεια η οποια απορροφάται σχεδον αμεσως και να μην ειναι υγρο σαν λαπας το puck? Τι κανω λαθος?

Re: Νερό στο puck - Eκχύλιση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 31 Αύγ. 2017, 07:56
από Gataros
Δοκίμασε να κόψεις πιο χοντρά ανεβάζοντας ελαφρώς αν σε παίρνει την ποσότητα καφε στο pf.

Υγρό μπισκότο βρίσκω όταν καμία φορά το παρακάνω με πολύ ψιλή άλεση.

Re: Νερό στο puck - Eκχύλιση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 31 Αύγ. 2017, 09:58
από mymenhir1971
off topic...sorry
Νικο,τον piena μην τον παιξεις πανω από 15gr θα σου πικρισει αρκετα....τον δουλευω στα μαγαζια γι'αυτο και η συμβουλη.
Επισης καλυτερα να πας safe στο 1 προς 2 ratio στα 25''-28''
Γενικα αυτος οι καφεδες δεν είναι για ristretto και για freddo.

Re: Νερό στο puck - Eκχύλιση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 31 Αύγ. 2017, 14:55
από Rallakias
Αν μείνεις πάντα σε αναλογία 1:2 και αντι για 15γρ καφέ βάλεις π.χ.18γρ , γιατι θα σου πικρίσει ο καφές?
Δεν θα πάρεις τον ίδιο εσπρέσσο σαν γεύση αλλα σε μεγαλύτερη ποσότητα?

Re: Νερό στο puck - Eκχύλιση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 31 Αύγ. 2017, 16:35
από mymenhir1971
Αν κρατησεις τα παντα σταθερα όπως λες και βαλεις παραπανω gr θα παρεις περισσοτερα στερεα διαλυτα στο φλυτζανι.
Ο piena "στηνεται" από την αρχη-καβουρδισμα(επειδή είναι commercial καφες) ετσι ώστε να αποδιδει με συγκεκριμένα gr,σε συγκεκριμενο χρονο εκχυλησης και με συγκεκριμενο brew ratio αυτά που του αναλογουν.
Προσωπικα πιστευω πως είναι ότι καλυτερο από Lavazza(ακομη και από τον πολυδιαφημισμενο Tierra).
Εγω από την άλλη,ακομη και η δοκιμη του,λογω δουλειας,με ενοχλεί γευστικα και δυστυχως φαινεται εντονα στο προσωπο μου :tooth: :tooth: :tooth:

Re: Νερό στο puck - Eκχύλιση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 31 Αύγ. 2017, 20:02
από smile56
Εχω κανει απο το πρωι πανω απο 30 καφεδες Ο Στελιος εχει δικιο μετα τα 14.5 γρ ο καφες πικριζει βγαζει μια ξινιλα και γενικα ειναι για τον νεροχυτη οπου και κατεληξαν Υπαρχει πιθανοτητα να φταιει και το καλαθακι του pf να ειναι μεγαλο για 14 γρ Πως να παω να δοκιμασω σπεσιαλιτυ καφεδες οταν ακομη και αυτοι που ειναι για την<μαζα> δεν παιρνω σωστα αποτελεσματα σε καποια σημεια? Σαφως και εχω καλυτερα αποτελεσματα απο τα μαγαζια πιστευω οτι εαν αρχισω και δοκιμαζω σπεσιαλιτυ πιστευω να απογειωθει το αποτελεσμα Μπορειτε να προτεινετε καποιον σπεσιαλιτυ για καποιον που ειναι απειρο? Θα χρειασθει να αγορασω νεα καλαθακια IMS οπως και σιτα IMS

Re: Νερό στο puck - Eκχύλιση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 13 Σεπ. 2017, 11:52
από Zafiris
mymenhir1971 έγραψε:Αν κρατησεις τα παντα σταθερα όπως λες και βαλεις παραπανω gr θα παρεις περισσοτερα στερεα διαλυτα στο φλυτζανι.
Ο piena "στηνεται" από την αρχη-καβουρδισμα(επειδή είναι commercial καφες) ετσι ώστε να αποδιδει με συγκεκριμένα gr,σε συγκεκριμενο χρονο εκχυλησης και με συγκεκριμενο brew ratio αυτά που του αναλογουν.
Προσωπικα πιστευω πως είναι ότι καλυτερο από Lavazza(ακομη και από τον πολυδιαφημισμενο Tierra).
Εγω από την άλλη,ακομη και η δοκιμη του,λογω δουλειας,με ενοχλεί γευστικα και δυστυχως φαινεται εντονα στο προσωπο μου :tooth: :tooth: :tooth:


καλησπέρα.... αν για τον συγκεκριμενο καφέ βάλεις περισσοτερα γραμμάρια και βγάλεις περισσότερα ml εκχύλισή? θα βγάλει πάλι πικρίλα το συγκεκριμένο χαρμάνι?