Στο σεργιάνι μου προς την απόκτηση γνώσεων διά την παραγωγή ενός αξιόλογου καφέ κατοίκον, αγόρασα και βιβλία!
Η σχέση μου με τα βιβλία ποτέ δεν ήταν καλή, στο σχολείο διάβαζα μόνον τα απαραίτητα, εκτός αν θεωρούνται "βιβλία" αυτά με το ιλουστρασιόν χαρτί που απεικονίζουν σε διάφορες ευφάνταστες στάσεις υπέροχα μακρυμαλλούσα πλάσματα
Αλλά ας επιστρέψουμε στο θέμα μας, εδώ να συζητήσουμε και να προτείνουμε βιβλία και σχετικά άρθρα με τον καφέ!
Το πρώτο που απέκτησα (υπό την μορφή δώρου, της τότε αγαπητής) "Ο καφές, ένας πλήρης οδηγός" της Αννί Περριέ-Ρομπέρ, των εκδόσεων Πατάκη. Μπορείτε να το δείτε στο σχετικό link εδώ.
Όπως λέει ο τίτλος του είναι ένας πλήρης οδηγός για τον καφέ, περιέχει γενικές πληροφορίες για την ιστορία του, τις ποικιλίες, τα είδη καφέ (ροφημάτων), τα χαρακτηριστικά ενός καφέ (πχ οξύτητα, λιπαρότητα κτλ), τις χώρες παραγωγής καφέ.
Είναι ένα ενδιαφέρον βιβλίο για αρχάριους που θα τον κατατοπιστούν επαρκώς για το τι εστί καφές. Δεν περιέχει όπως εξειδικευμένες πληροφορίες ως προς την παρασκευή ροφημάτων.