Long story short χωρις προλογους κτλ
Ποσα επιτελους bar πρεπει να εχουμε με μια παλμικη αντλια?
Με μια rotary πρεπεινα εχουμε ΓΥΡΩ στα 9 bar και αποδειξη ειναι δεκαδες εμπειροι τεχνικοι και χιλιαδες barista που επειτα απο δοκιμες εκει εχουν καταληξει
Με τις παλμικες αντλιες των σπιτικων μηχανων ομως δεν εχουμε καταληξει καπου, απλα ακολουθουμε τον χρυσο κανονα 9 bar
Για να εχω μια πιο ευκολη και σωστη μετρηση εφτιαξα ενα μανομετρο κλειστρου και ευχαριστω εδω τον Δημητρη woodsman που μου προτεινε απο που θα προμηθευτω τα εξαρτηματα
Ιδου λοιπον
Ειχα ρυθμισει παλιοτερα την πιεση στα 9 bar με μετρηση της επιστροφης της opv
Τα αποτελεσματα ηταν καλα αλλα κατι δεν μου καθοταν καλα στην γευση
Οκ η αληθεια ειναι οτι προσπαθω να πιασω την αποδοση πολυ ακριβοτερων μηχανων, αλλα και η δικια μου φτηνη μηχανη δεν την λες
Ειπα να δοκιμασω στα 8 μετα
Οι γευσεις και τα αρωματα ανεβηκαν αλλα απεκτησε μια υφη που μερικοι την αποκαλουν dry
Αφηνε μια πολυ ασχημη αισθηση στο στομα και γενικα μου πειραξε το στομαχι
Νομιζα οτι ηταν οι εκχυλισεις μου αλλα δεν αλλαξε κατι προς το καλυτερο
Ειπα για τελος να δοκιμασω τα 12 bar στατικο(με ροη 11.5) μιας και ετσι ερχεται η μηχανη απο το εργοστασιο και γενικα θυμαμαι ενα βιντεακι ενος Ιταλου τεχνικου που επιμενει οτι οι παλμικες πρεπει να δουλευουν στα 11 bar
Νομιζοντας οτι θα παρω πικρες γευσεις οπως τα 11 bar σε μια rotary αντλια, ξαφνικα ειδα το φως το αληθινο
Πολυ ωραια υφη στο στομα, η κρεμα πιο πηχτη και σκουρα και γενικα γευσεις και αρωματα οπως πρεπει να ειναι
Επισης κατι αλλο που παρατηρησα ειναι οτι οταν την ειχα στα 9 bar η πιεση ανεβαινε πολυυυυυυυ αργα αργα ενω στα 12 ανεβαινε γρηγορα, και πιστευω οτι αυτη η ΠΟΛΥ αργη ανοδο στα 9 bar εδεινε αυτη την ασχημη υφη στον καφε
Οι rotary προφανως μπορουν να εχουν 9 bar αλλα με κανονικη ανοδο πιεσης
Ειλικρινα θα ηθελα να ακουσω και τις δικες σας αποψεις επειτα απο δοκιμες, πιστευω ομως οτι αυτος ο τρελοΙταλος μαλλον εχει δικιο
ΥΓ. Εννοειται οτι εγιναν δεκαδες εκχυλισεις σε καθε ρυθμιση μεχρι να βγει αποτελεσμα