Οι Βασικές αρχές για έναν καλό Espresso
από gsisr » 11 Οκτ. 2015, 15:39
αφου έχεις και το steam tip της musica θες μονο εξασκηση. διογκωνε γρήγορα το γαλα χωρις να δημιουργεις όμως πολύ αέρα στο γαλα και μετα βύθιζέ το λιγο για να το ζεστάνεις. έχεις δυνατό ατμό η Oscar. πόσο γάλα βάζεις;
-
gsisr
- Regural Member
-
- Δημοσιεύσεις: 237
- Εγγραφή: 13 Σεπ. 2014, 15:55
- Ονομα: Αντώνης
- Τοποθεσια: Θεσσαλονίκη
- Μηχανη: Nuova Simoneli Oscar
- Μυλος: Eureka Atom 75
- 2ος Μυλος: Compak K10
- Coffee Roaster:
- Αγαπημένοι Καφέδες: Φρέσκοι Specialty
από christosjr1 » 11 Οκτ. 2015, 19:18
Ανάλογα την γαλατιερα. Συνήθως λιγότερο από την μέση μέχρι εκεί που αλλάζει σχήμα περίπου. Πάντως καλύτερη προσπάθεια έκανα με 2% παρά με πλήρες...
-
christosjr1
- Active Member
-
- Δημοσιεύσεις: 105
- Εγγραφή: 19 Ιαν. 2015, 11:01
- Ονομα: Χρηστος
- Τοποθεσια: Ιλιον
- Μηχανη: Simonelli oscar
- 2η μηχανη: Ascaso ellipse
- Μυλος: Mazzer mini e
- 2ος Μυλος: Porlex mini
- Coffee Roaster:
- Αγαπημένοι Καφέδες:
Επιστροφή στο Για τον Espresso
Εγγεγραμμένα μέλη: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη