Πρώτη επαφή με oscar simonelli-απορίες
Δημοσιεύτηκε: 26 Σεπ. 2015, 19:04
Καλησπέρα σε όλους,
Σήμερα ξεκίνησα τους πειραματισμούς μου και μετά απο 2,5 ώρες και 350 γραμμάρια καφέ στο νεροχύτη πήρα το πρώτο φλυτζάνι που τουλάχιστον πληρούσε τις προυποθέσεις των 25-30sec και 60ml ρόφημα. Όλες οι προηγούμενες προσπάθειες κατέληγαν στο να τρέχει ο καφές νερό και στα πρώτα 10sec να έχω ήδη 50ml νερόζουμι. Να συμπληρώσω οτι παράλληλα με την μηχανή αγόρασα και μύλο (fiorenzato f4 nano Ε) οπότε καταλαβαίνετε τι έχει γίνει....απο την καψουλίτσα της nespresso στο άλλο άκρο. Εννοείται πως ο καφές δεν ήταν και ο καλύτερος αλλά όπως και να έχει η συγκίνηση ήταν μεγάλη!! Ο πρώτος μου καφές. Τώρα όπως καταλαβαίνετε οι απορίες πάρα πολλές αλλα θα εστιάσω σε δυο τρείς αρχικά:
Η γεύση του κάφε όξινη με 18γρ στα 26,8sec 60ml, ίσως χρειάζεται να μειώσω τα γραμμάρια ωστόσο αφήσω το βαθμό κοψίματος ίδιο? Σε αυτή τη περίπτωση ο καφές θα είναι πιο κάτω απο την γραμμή του basket στο πορταφίλτερ, αυτό μπορεί να γίνει λοιπόν ή κόβουμε λίγο πιο χοντρά ώστε να αυξηθεί ό όγκος και να έρθει στο ίδιο σημείο?
Πριν και μετά την εκχύλιση καλό είναι να πατάω το διακόπτη να τρέξει λίγο νερό, στην πρώτη περίπτωση για να βγεί το καυτό νερό και στην δεύτερη για να καθαρίσει το group?
Αυτά για αρχή..καλά για το αφρόγαλα δεν το συζητάω! Γλυκοκοιτάω το aeroccino αλλα αντιστέκομαι!!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων αλλά και για όση γνώση προσφέρετε σε εμάς τους νέους!!
Σήμερα ξεκίνησα τους πειραματισμούς μου και μετά απο 2,5 ώρες και 350 γραμμάρια καφέ στο νεροχύτη πήρα το πρώτο φλυτζάνι που τουλάχιστον πληρούσε τις προυποθέσεις των 25-30sec και 60ml ρόφημα. Όλες οι προηγούμενες προσπάθειες κατέληγαν στο να τρέχει ο καφές νερό και στα πρώτα 10sec να έχω ήδη 50ml νερόζουμι. Να συμπληρώσω οτι παράλληλα με την μηχανή αγόρασα και μύλο (fiorenzato f4 nano Ε) οπότε καταλαβαίνετε τι έχει γίνει....απο την καψουλίτσα της nespresso στο άλλο άκρο. Εννοείται πως ο καφές δεν ήταν και ο καλύτερος αλλά όπως και να έχει η συγκίνηση ήταν μεγάλη!! Ο πρώτος μου καφές. Τώρα όπως καταλαβαίνετε οι απορίες πάρα πολλές αλλα θα εστιάσω σε δυο τρείς αρχικά:
Η γεύση του κάφε όξινη με 18γρ στα 26,8sec 60ml, ίσως χρειάζεται να μειώσω τα γραμμάρια ωστόσο αφήσω το βαθμό κοψίματος ίδιο? Σε αυτή τη περίπτωση ο καφές θα είναι πιο κάτω απο την γραμμή του basket στο πορταφίλτερ, αυτό μπορεί να γίνει λοιπόν ή κόβουμε λίγο πιο χοντρά ώστε να αυξηθεί ό όγκος και να έρθει στο ίδιο σημείο?
Πριν και μετά την εκχύλιση καλό είναι να πατάω το διακόπτη να τρέξει λίγο νερό, στην πρώτη περίπτωση για να βγεί το καυτό νερό και στην δεύτερη για να καθαρίσει το group?
Αυτά για αρχή..καλά για το αφρόγαλα δεν το συζητάω! Γλυκοκοιτάω το aeroccino αλλα αντιστέκομαι!!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων αλλά και για όση γνώση προσφέρετε σε εμάς τους νέους!!