Γενικη συζητηση για barista championship and tamping

Οι Βασικές αρχές για έναν καλό Espresso

Re: Γενικη συζητηση για barista championship and tamping

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Barista » 09 Νοέμ. 2015, 19:09

Εμένα να σου πω την αλήθεια μου κέντρισε το ενδιαφέρον ο φίλος σου γίγαντας Έλληνας παραγωγός του καφέ.
Όταν λες παραγωγός εννοείς ότι έχει φάρμες?
Άβαταρ μέλους
Barista
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 148
Εγγραφή: 06 Φεβ. 2014, 16:00
Τοποθεσία: Αθήνα ΝΠ
Ονομα: Γιώργος
Τοποθεσια: Greece
Μηχανη: Alex Duetto 3
2η μηχανη: Silvia PID
Μυλος: MazzerMiniE SJ Burrs
2ος Μυλος: Mahlkönig Vario
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Izzo Silver Blend :P

Re: Γενικη συζητηση για barista championship and tamping

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό petridis nikos » 09 Νοέμ. 2015, 19:27

Αν παρατηρούσες λίγο καλύτερα τα γραφόμενά μου, θα κατανοούσες, πως έγραψα παραγωγός καφέ,και όχι παραγωγός ΩΜΟΥ καφέ.
Το γίγαντας πάει, στο ότι μέχρι την ημέρα που συναντηθήκαμε με τον scott rao, η εταιρεία του είχε ξεπεράσει τους 760 τόνους σε εσπρέσσο καφέ,από ωμό σε φρύξη δηλαδή ψήσιμο. Μήπως θέλεις να στο μετατρέψω σε κιλά, η να σου πω τι παθαίνουν οι παραγωγοί ωμού καφέ(farmers) όταν τους επισκέπτεται για direct αγορές?
Δεν βλέπω όμως να αναφέρεσαι σε αυτό που ήθελα να σε βοηθήσω. Περί γκουρού εννοώ. Πες μου κάτι και γι'αυτό, και από που τέλος πάντων το συμπεραίνεις.
petridis nikos
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: 04 Μαρ. 2015, 22:39
Ονομα: petridis nikos
Τοποθεσια: koridallos
Μηχανη: astoria rapallo
Μυλος: fiorezzato
Coffee Roaster: toper kafemino
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Γενικη συζητηση για barista championship and tamping

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό petridis nikos » 09 Νοέμ. 2015, 19:33

760 τόνοι σε 12 μήνες παραγωγής εννοούσα.
petridis nikos
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: 04 Μαρ. 2015, 22:39
Ονομα: petridis nikos
Τοποθεσια: koridallos
Μηχανη: astoria rapallo
Μυλος: fiorezzato
Coffee Roaster: toper kafemino
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Γενικη συζητηση για barista championship and tamping

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό sporos123 » 09 Νοέμ. 2015, 21:06

Προφανως εννοεις τον κ.Ταλουμη.Ο ορισμος "γκουρου" για τον Scott Rao,ειναι μεταξυ σιβαρου και αστειου.Μολατατυτα τον θεωρω εξαιρετικο γνωστη και επαγγελματια.Χαρακτηριστικη ειναι η εκφραση που μου ειπε ο Στεφανος Δωματιωτης,ρωτωντας τον για τον συγκεκριμενο,μου απαντησε οτι ειναι "γαματος τυπος και απιστευτος γνωστης".Ενας αλλος που εκθειασε ηταν ο Τim Wendelboe.Εγω κρινω απο τα βιβλια του,"The Proffesional Barista's Handbook" & "Everything ,But espresso", τα οποια θεωρω οτι καλυτερο υπαρχει αυτη τη στιγμη(μαζι με κανα 2-3 ακομα),ειναι εξειδικευμενα,αλλα και αρκετα κατανοητα.Επισης δεν νομιζω αυτα που αναφερει μεσα να εχοθν παψει να ισχυουν. Iσα ισα,θεωρω οτι αποτελουν εναν καλο "κορμο" για την βασικη γνωση σε αυτον τον υπεροχο κοσμο του καφε.Τωρα ,οσον αφορα το roasting,γιατι εκςει κινηθηκε η κουβεντα σας,να σιυ πω οτι ειναι κατι που δεν το κατεχω καθολου,οποτε δεν κρινω αν εχει πει η γραψει κατι σχετικα με αυτο,για παραδειγμα στο "Coffee Roasters Companion", το οποιο pλεον να θεωρειται παρωχημενο.
sporos123
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 25
Εγγραφή: 19 Νοέμ. 2014, 02:24
Ονομα: Tolis
Τοποθεσια: Evosmos
Μηχανη: Complete Bew Bar
Μυλος: Baratza Virtuoso
2ος Μυλος: Comandante MKIII
Coffee Roaster: Square Mile,Gardelli,Underdog
Αγαπημένοι Καφέδες: Ethiopia,Guatemala,Rwanda

Re: Γενικη συζητηση για barista championship and tamping

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό petridis nikos » 10 Νοέμ. 2015, 02:21

Φίλε δεν είναι ο Ταλούμης. Τον Γιάννη τον γνωρίζω, πρόκειται για κορυφαίο γνώστη στα περί των specialtys, όμως δεν πρόκειται γι'αυτόν. Ας κρατήσουμε τις ανωνυμίες, είναι χρησιμότερο και σοβαρότερο. Σου επαναλαμβάνω, " όπου ακούς πολλα κεράσια κράτα μικρό καλάθι". Και κυρίως για αυτούς που συμβουλεύεσαι. Τώρα αν βρω χρόνο και διάθεση, θα γράψω για ξεπερασμένα πράγματα που έχουν γραφτεί κυρίως από τον RAO. Ετσι για κουτσομπολιό συμφορουμίστα φίλε και ομοϊδεάτη.
petridis nikos
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: 04 Μαρ. 2015, 22:39
Ονομα: petridis nikos
Τοποθεσια: koridallos
Μηχανη: astoria rapallo
Μυλος: fiorezzato
Coffee Roaster: toper kafemino
Αγαπημένοι Καφέδες:

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Για τον Espresso

Μέλη σε σύνδεση

Εγγεγραμμένα μέλη: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη