από sporos123 » 09 Νοέμ. 2015, 21:06
Προφανως εννοεις τον κ.Ταλουμη.Ο ορισμος "γκουρου" για τον Scott Rao,ειναι μεταξυ σιβαρου και αστειου.Μολατατυτα τον θεωρω εξαιρετικο γνωστη και επαγγελματια.Χαρακτηριστικη ειναι η εκφραση που μου ειπε ο Στεφανος Δωματιωτης,ρωτωντας τον για τον συγκεκριμενο,μου απαντησε οτι ειναι "γαματος τυπος και απιστευτος γνωστης".Ενας αλλος που εκθειασε ηταν ο Τim Wendelboe.Εγω κρινω απο τα βιβλια του,"The Proffesional Barista's Handbook" & "Everything ,But espresso", τα οποια θεωρω οτι καλυτερο υπαρχει αυτη τη στιγμη(μαζι με κανα 2-3 ακομα),ειναι εξειδικευμενα,αλλα και αρκετα κατανοητα.Επισης δεν νομιζω αυτα που αναφερει μεσα να εχοθν παψει να ισχυουν. Iσα ισα,θεωρω οτι αποτελουν εναν καλο "κορμο" για την βασικη γνωση σε αυτον τον υπεροχο κοσμο του καφε.Τωρα ,οσον αφορα το roasting,γιατι εκςει κινηθηκε η κουβεντα σας,να σιυ πω οτι ειναι κατι που δεν το κατεχω καθολου,οποτε δεν κρινω αν εχει πει η γραψει κατι σχετικα με αυτο,για παραδειγμα στο "Coffee Roasters Companion", το οποιο pλεον να θεωρειται παρωχημενο.