Gaggia carezza deluxe - espresso με non-pressurised pf

Οι Βασικές αρχές για έναν καλό Espresso

Re: Gaggia carezza deluxe - espresso με non-pressurised pf

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό zoubas74 » 15 Ιαν. 2016, 22:30

Από εκεί που παίρνεις καφέ ζήτα να σου κόψουν πιο λεπτό τον καφέ πχ . δύο κλικ πιο χαμηλά πάρε 100 γρ. Και σημείωσε στο σακουλάκι πχ. Ότι κόπηκε στο 8 ζήτα άλλα 100 στο 6 άλλα 100 στο 4 μέχρι να βρεις περίπου τι σου ταιριάζει και όταν το βρεις θα ζητάς τον ίδιο καφέ να στον κόψει στο συγκεκριμένο νούμερο.
Καλά κάνεις και την ψάχνεις συνέχισε και όταν μπορέσεις θα πάρεις και τον μύλο αυτήν την εποχή πορεψου μ ότι έχεις!
zoubas74
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 141
Εγγραφή: 05 Φεβ. 2014, 20:02
Ονομα: Μίμης
Τοποθεσια: Αλεξ/πολη
Μηχανη: Synesso mvp
2η μηχανη: La marzocco linea
Μυλος: Mythos 1-Anfim
Coffee Roaster: gene cafe
Αγαπημένοι Καφέδες: Redd

Re: Gaggia carezza deluxe - espresso με non-pressurised pf

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό chrismyrts » 15 Ιαν. 2016, 22:50

Ευχαριστώ πολύ φίλε!

Στο taf μου έκοψαν στο 2,7. Ο επόμενος καφές θα ξεκινάει από 2.5 και θα φτάνει μέχρι και το 2.
chrismyrts
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: 12 Ιαν. 2016, 15:07
Ονομα: Χρήστος
Τοποθεσια: Αθήνα
Μηχανη: Gaggia Carezza Delux
Μυλος:
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Gaggia carezza deluxe - espresso με non-pressurised pf

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Aftergr » 18 Ιαν. 2016, 22:33

Αργά ή γρήγορα θα καταλάβεις ότι οποίος ασχολείται με τον καφέ, είναι τελειομανης

Καλώς ήλθες στο Φόρουμ, όλοι άσχετοι ήμασταν στην αρχή, μετά από 2 χρόνια θα διαβάζεις το θρεντ σου και θα χαμογελάς

Πάρε έναν χειροκίνητο porlex με 50€ και όταν πάρεις κάτι καλύτερο τον πουλάς σε χρόνο dt, αλλιώς πετάς χρήματα διότι ο καφές μετά την αλεση έχει μόνο 20 λεπτά ζωής*

*άποψη μου ότι έχει πολύ λιγότερο αλλά αυτό είναι άλλο θέμα που θα συζητηθεί σε άλλο θρεντ
Άβαταρ μέλους
Aftergr
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 539
Εγγραφή: 31 Ιαν. 2014, 19:00
Ονομα: Γιωργος
Τοποθεσια: Αθηνα
Μηχανη: Rancilio Epoca ST1
Μυλος: Ascaso i2
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Africa-Costa Rica

Re: Gaggia carezza deluxe - espresso με non-pressurised pf

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό dim_cafe » 19 Ιαν. 2016, 13:38

Καλησπέρα να προσθέσω και εγώ για το ευρύτερο της συζήτησης, μιας και ο φίλος είναι καινούριος οτι, έχε υπ' όψη οτι μια ποσότητα καφέ αλλάζει καθημερινά συμπεριφορά λόγω ατμοσφαιρικών παραγόντων αλλά και λόγω ωρίμανσης του ίδιου του καφέ (ιδιαίτερα οταν είναι φρέσκος). Δηλαδή μια ποσότητα π.χ. 100γρ. που θα πάρεις αλεσμένου καφέ φρέσκου και ας πούμε οτι θα σου δώσει ικανοποιητική εκχείλιση το πρώτο καφεδάκι, αν τον καταναλώσεις σε 3 ημέρες την τρίτη ημέρα η εκχύλιση θα είναι εντελώς διαφορετική απο την πρώτη. Φαντάσου τον καφέ σαν κάτι το δυναμικό που κάθε ημέρα αλλάζει και θέλει επαναπροσδιορισμό κοπής. ιδιαίτερα σε δύσκολα περιβάλλοντα. π.χ. παραθαλάσσιες περιοχές. Καταλαβαίνεις τώρα γιατί χρειάζεσαι μύλο.
Αυτά.
Άβαταρ μέλους
dim_cafe
Active Member
 
Δημοσιεύσεις: 111
Εγγραφή: 22 Απρ. 2014, 13:47
Ονομα: Dimitris
Τοποθεσια: Attiki
Μηχανη: Bezzera Unica PID
Μυλος: ascaso i-steel
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Για τον Espresso

Μέλη σε σύνδεση

Εγγεγραμμένα μέλη: Google [Bot]

cron