Σελίδα 2 από 3

Re: Gaggia carezza deluxe - espresso με non-pressurised pf

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 14 Ιαν. 2016, 14:03
από Barista
Το καλαθάκι που χρησιμοποιείς είναι μούφα κάνει μπαμ και από τις φωτογραφίες, ειδικά αυτή που δείχνει την κάτω πλευρά του (στις άκρες έχει κάτι αχνές τρύπες σα να είναι απλά πρεσαριστές για διακόσμηση) . Αν το κοιτάξεις στο φως οι τρύπες υπάρχουν ή είναι διακοσμητικές?

Re: Gaggia carezza deluxe - espresso με non-pressurised pf

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 14 Ιαν. 2016, 14:38
από dim_cafe
το καλάθι αν είναι 58mm καλύτερα να το αφήσεις και να πάρεις ένα επαγγελματικό wega, ims ή ότι άλλο ταιριάζει.

Οκ η μηχανή περι τα 200 ευρώ κάνει, το συγκεκριμένο καλάθι μια χαρά είναι οταν η classic μέχρι και πριν την αλλαγή της το 2015 ερχόταν με pressurized. μην έχουμε και μεγαλύτερες απαιτήσεις απο καρα-εισαγωγικές μηχανές. Να λες να είναι 58 το άνοιγμα μπας και βολευτεί με τίποτα άλλο.

Πάντως ότι και να λέει το καλάθι, πρώτα ΜΥΛΟΣ και μετά τα άλλα.

Re: Gaggia carezza deluxe - espresso με non-pressurised pf

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 14 Ιαν. 2016, 15:29
από chrismyrts
dim_cafe έγραψε:το καλάθι αν είναι 58mm καλύτερα να το αφήσεις και να πάρεις ένα επαγγελματικό wega, ims ή ότι άλλο ταιριάζει.

Οκ η μηχανή περι τα 200 ευρώ κάνει, το συγκεκριμένο καλάθι μια χαρά είναι οταν η classic μέχρι και πριν την αλλαγή της το 2015 ερχόταν με pressurized. μην έχουμε και μεγαλύτερες απαιτήσεις απο καρα-εισαγωγικές μηχανές. Να λες να είναι 58 το άνοιγμα μπας και βολευτεί με τίποτα άλλο.

Πάντως ότι και να λέει το καλάθι, πρώτα ΜΥΛΟΣ και μετά τα άλλα.


Δυστυχώς 53 είναι το καλάθι. Αλλά κάτι πιστεύω θα βρω απ' έξω...

Re: Gaggia carezza deluxe - espresso με non-pressurised pf

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 14 Ιαν. 2016, 21:32
από dim_cafe
και εγω σε αυτη τη διάσταση ένα της seaco έχω που δεν διαφέρει και πολύ απο το δικό σου.

Re: Gaggia carezza deluxe - espresso με non-pressurised pf

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 15 Ιαν. 2016, 17:47
από chrismyrts
Barista έγραψε:Το καλαθάκι που χρησιμοποιείς είναι μούφα κάνει μπαμ και από τις φωτογραφίες, ειδικά αυτή που δείχνει την κάτω πλευρά του (στις άκρες έχει κάτι αχνές τρύπες σα να είναι απλά πρεσαριστές για διακόσμηση) . Αν το κοιτάξεις στο φως οι τρύπες υπάρχουν ή είναι διακοσμητικές?


Φίλε Γιώργο οι τρύπες είναι όλες κανονικές! Βλέπω κανονικά από μέσα!

Παιδιά χρειάζομαι βοήθεια.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί από την μία μέρα στην άλλη βγάζω από αρκετά καλό καφεδάκι έως μαυρουζούμι χωρίς καιμάκι.

Χθες, έκανα πολλές δοκιμές (καμιά 10αριά) και στους περισσότερους δεν είχε σχεδόν καθόλου καιμάκι. Σε 1-2 είχε μια απειροελάχιστη στρώση που δεν κάλυπτε όλη την επιφάνεια του καφέ. Ο καφές ήταν κομμένος την προηγούμενη ημέρα.

Μπορείτε να με κατατοπίσετε γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό;

Ανέβασα και προχθές το καφεδάκι που έβγαλα αλλά και φώτο από την μετατροπή του pf. Αν έχει κάποιος άποψη, θα μου ήταν πολύτιμη!

Ευχαριστώ!

ΥΓ. Παρατηρώ ότι δεν μπορώ να ελέγξω τον χρόνο ροής. Η ροή μου είναι πάντα σχεδόν ίδια ανεξάρτητα από το πάτημά μου. Σημαίνει κάτι αυτό; Να ανεβάσω ένα βίντεο;

Re: Gaggia carezza deluxe - espresso με non-pressurised pf

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 15 Ιαν. 2016, 18:14
από zoubas74
Μήπως τώρα που αφαιρεσες το σύστημα από το pf έχει πέσει η πίεση και πρέπει να ανεβάσεις τα bar;
Δοκίμασε με nutation tamping αν δεν το ξέρεις googl it!
Δεν μπορώ να ψάξω καποιο λινκ τώρα μπαίνω από κινητό!

Re: Gaggia carezza deluxe - espresso με non-pressurised pf

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 15 Ιαν. 2016, 18:40
από Edesso
Αφου ο φιλος μας ειναι χωρις μυλο, τι να συζηταμε?? Γιατι δεν εχει κρεμα ή δεν ελεγχεται η ροη???
Welcome to the real espresso...

Re: Gaggia carezza deluxe - espresso με non-pressurised pf

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 15 Ιαν. 2016, 19:04
από chrismyrts
Edesso έγραψε:Αφου ο φιλος μας ειναι χωρις μυλο, τι να συζηταμε?? Γιατι δεν εχει κρεμα ή δεν ελεγχεται η ροη???
Welcome to the real espresso...


Φιλε Βασίλη,

Όντως δεν έχω μύλο. Κι αυτό, όχι γιατί δεν γνωρίζω την χρησιμότητά του και την αξία του, αλλά γιατί κάνω μια προσπάθεια οικονομικά να πάρω έναν καλό και όχι έναν που δεν θα αξίζει. Δυστυχώς πρέπει να κάνω λίγη υπομονη.

Η άποψή σου είναι ότι επειδή δεν έχω μύλο πρέπει να σταματήσω να προσπαθώ και να ζητάω απόψεις;

Δεν επιζητώ τον τέλειο εσπρέσσο. Αλλά θεωρώ πως ένα καφέ που να έχει λίγο καιμάκι μπορώ να βγάλω ακόμα και χωρίς μύλο. Για να μην έχει καθόλου καιμάκι, θεωρώ πως κάτι κάνω λάθος. Αυτό προσπαθώ να εντοπίσω ώστε όταν πάρω μύλο να είμαι έτοιμος.

Re: Gaggia carezza deluxe - espresso με non-pressurised pf

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 15 Ιαν. 2016, 19:42
από Edesso
Σου απαντησα αλλου.

Ναι χωρις μυλο μη ζητας τιποτα, να σε βοηθησω θελω οχι να χαιδεψω αυτακια...
Θα χαρω πολυ να σε δω μ ενα καλο μυλο και ειπαμε μετα εχει σειρα η μηχανη :mad:

Σε χαιρετω....

Re: Gaggia carezza deluxe - espresso με non-pressurised pf

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 15 Ιαν. 2016, 20:28
από chrismyrts
Αυτή η εκχύλιση πώς σας φαίνεται; Βγαίνει κανένα συμπέρασμα;

https://m.youtube.com/watch?feature=you ... 2-yuWAxatw