Σελίδα 3 από 3

Re: Gaggia carezza deluxe - espresso με non-pressurised pf

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 15 Ιαν. 2016, 22:30
από zoubas74
Από εκεί που παίρνεις καφέ ζήτα να σου κόψουν πιο λεπτό τον καφέ πχ . δύο κλικ πιο χαμηλά πάρε 100 γρ. Και σημείωσε στο σακουλάκι πχ. Ότι κόπηκε στο 8 ζήτα άλλα 100 στο 6 άλλα 100 στο 4 μέχρι να βρεις περίπου τι σου ταιριάζει και όταν το βρεις θα ζητάς τον ίδιο καφέ να στον κόψει στο συγκεκριμένο νούμερο.
Καλά κάνεις και την ψάχνεις συνέχισε και όταν μπορέσεις θα πάρεις και τον μύλο αυτήν την εποχή πορεψου μ ότι έχεις!

Re: Gaggia carezza deluxe - espresso με non-pressurised pf

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 15 Ιαν. 2016, 22:50
από chrismyrts
Ευχαριστώ πολύ φίλε!

Στο taf μου έκοψαν στο 2,7. Ο επόμενος καφές θα ξεκινάει από 2.5 και θα φτάνει μέχρι και το 2.

Re: Gaggia carezza deluxe - espresso με non-pressurised pf

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 18 Ιαν. 2016, 22:33
από Aftergr
Αργά ή γρήγορα θα καταλάβεις ότι οποίος ασχολείται με τον καφέ, είναι τελειομανης

Καλώς ήλθες στο Φόρουμ, όλοι άσχετοι ήμασταν στην αρχή, μετά από 2 χρόνια θα διαβάζεις το θρεντ σου και θα χαμογελάς

Πάρε έναν χειροκίνητο porlex με 50€ και όταν πάρεις κάτι καλύτερο τον πουλάς σε χρόνο dt, αλλιώς πετάς χρήματα διότι ο καφές μετά την αλεση έχει μόνο 20 λεπτά ζωής*

*άποψη μου ότι έχει πολύ λιγότερο αλλά αυτό είναι άλλο θέμα που θα συζητηθεί σε άλλο θρεντ

Re: Gaggia carezza deluxe - espresso με non-pressurised pf

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 19 Ιαν. 2016, 13:38
από dim_cafe
Καλησπέρα να προσθέσω και εγώ για το ευρύτερο της συζήτησης, μιας και ο φίλος είναι καινούριος οτι, έχε υπ' όψη οτι μια ποσότητα καφέ αλλάζει καθημερινά συμπεριφορά λόγω ατμοσφαιρικών παραγόντων αλλά και λόγω ωρίμανσης του ίδιου του καφέ (ιδιαίτερα οταν είναι φρέσκος). Δηλαδή μια ποσότητα π.χ. 100γρ. που θα πάρεις αλεσμένου καφέ φρέσκου και ας πούμε οτι θα σου δώσει ικανοποιητική εκχείλιση το πρώτο καφεδάκι, αν τον καταναλώσεις σε 3 ημέρες την τρίτη ημέρα η εκχύλιση θα είναι εντελώς διαφορετική απο την πρώτη. Φαντάσου τον καφέ σαν κάτι το δυναμικό που κάθε ημέρα αλλάζει και θέλει επαναπροσδιορισμό κοπής. ιδιαίτερα σε δύσκολα περιβάλλοντα. π.χ. παραθαλάσσιες περιοχές. Καταλαβαίνεις τώρα γιατί χρειάζεσαι μύλο.
Αυτά.