Κατάλληλη θερμοκρασία για το αφρόγαλα
Δημοσιεύτηκε: 13 Αύγ. 2016, 20:29
Γειά σας,
ξέρω πως αυτό που ρωτάω έχει απαντηθεί και σχολιαστεί πολλές φορές αλλά θα ήθελα μια επιβεβαίωση/συμβουλή..
Καταρχάς χρησιμοποιώ γαλατιέρα των 500 ml και θερμόμετρο Eurogat.
Ενώ είχα πετύχει μια ωραία γεύση στον καπουτσίνο μου, ξαφνικά το έχασα και τον κάνω σχετιά πικρό...προφανώς δεν πετυχαίνω τη σωστή θερμοκρασία στο αφρόγαλα ώστε να βγάλει τη γευση που θέλω.
Τελικά ποιές είναι οι σωστές θερμοκρασίες??
Κλείνω τον ατμό στους 45 - 50 βαθμούς Κελσίου, μήπως είναι νωρίς?
Σε κάποια sites διάβασα πως η ιδανική τελική θερμοκρασία είναι οι 60 - 65 βαθμοί Κελσίου ώστε το αφρόγαλα να βγάλει τη σωστή γεύση (όπως επίσης πως βυθίζουμε το ακροφύσιο στους 40 βαθμούς Κελσίου), ισχύει?
Σας ευχαριστώ!
ξέρω πως αυτό που ρωτάω έχει απαντηθεί και σχολιαστεί πολλές φορές αλλά θα ήθελα μια επιβεβαίωση/συμβουλή..
Καταρχάς χρησιμοποιώ γαλατιέρα των 500 ml και θερμόμετρο Eurogat.
Ενώ είχα πετύχει μια ωραία γεύση στον καπουτσίνο μου, ξαφνικά το έχασα και τον κάνω σχετιά πικρό...προφανώς δεν πετυχαίνω τη σωστή θερμοκρασία στο αφρόγαλα ώστε να βγάλει τη γευση που θέλω.
Τελικά ποιές είναι οι σωστές θερμοκρασίες??
Κλείνω τον ατμό στους 45 - 50 βαθμούς Κελσίου, μήπως είναι νωρίς?
Σε κάποια sites διάβασα πως η ιδανική τελική θερμοκρασία είναι οι 60 - 65 βαθμοί Κελσίου ώστε το αφρόγαλα να βγάλει τη σωστή γεύση (όπως επίσης πως βυθίζουμε το ακροφύσιο στους 40 βαθμούς Κελσίου), ισχύει?
Σας ευχαριστώ!