Πρόβλημα με αφρόγαλα.

Τα πάντα για τον Capuccino

Re: Πρόβλημα με αφρόγαλα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό nbackal » 04 Απρ. 2014, 22:50

Διαβάζω και εγώ και πικραίνομαι. Είχα μια Gaggia toy 1998 και πέρσυ πήρα μια φρέσκια του 2012.

Εβγαζε αφρόγαλα η γριά σε μπρίκια γαλατιέρες πιατάκια τα πάντα ολα. Εβαλα πρίν μια εβδομάδα την "κανούργια" , πένα ο espresso, έβαλα το wand της Silvia και πάπαλα το αφρόγαλα. Μια βδομάδα παιδεύομαι και χαρά δεν βλέπω. Μια φορά μόνο το κατάφερα αλλά το γάλα κατάκαιγε.

Αντε πάλι στα γεράματα να μάθουμε την ρουτίνα. :tooth:
nbackal
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 25
Εγγραφή: 04 Απρ. 2014, 09:40
Ονομα: Nikos
Τοποθεσια: Athens
Μηχανη: Gaggia
Μυλος: Mahlkönig vario
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Portioli , Grand estada

Re: Πρόβλημα με αφρόγαλα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 05 Απρ. 2014, 08:26

nbackal έγραψε:
Αντε πάλι στα γεράματα να μάθουμε την ρουτίνα. :tooth:

Oπως το ειπες ακριβως ειναι.Μια ρουτινα γιατι δεν νομιζω πως εχει καποιο προβλημα το ακροφυσιο.Αυτο με την μια τρυπουλα εβαλες;
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 2173
Εγγραφή: 08 Δεκ. 2013, 12:54
Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Ολυμπιακο χωριο
Μηχανη: Της πλακας
2η μηχανη: Gaggia Evo Mod
Μυλος: μαπα φτιαχτος
2ος Μυλος: Anfim Caimano 64
Coffee Roaster: DIY Air home roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Home roast

Re: Πρόβλημα με αφρόγαλα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό nbackal » 05 Απρ. 2014, 19:01

Ναι αυτό. Σήμερα τα κατάφερα. Έμαθα το χοϋι του. Θέλει να τον "πρωτο" ατμό να τον αφήσεις να τρέξει και να εκτονωθεί εντελώς χωρίς να δουλέψεις το γάλα. Την δεύτερη φορά λίγο πρίν ανάψει η ένδειξη του ατμού το βάζεις στο γάλα. Δυστυχώς ο ατμός της Gaggia εξαντλείται γρήγορα. Αλλά με την μέθοδο αυτή τουλάχιστον στην δικιά μου μηχανή έβγαλε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
nbackal
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 25
Εγγραφή: 04 Απρ. 2014, 09:40
Ονομα: Nikos
Τοποθεσια: Athens
Μηχανη: Gaggia
Μυλος: Mahlkönig vario
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Portioli , Grand estada

Re: Πρόβλημα με αφρόγαλα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 05 Απρ. 2014, 20:37

:Yeah:
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 2173
Εγγραφή: 08 Δεκ. 2013, 12:54
Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Ολυμπιακο χωριο
Μηχανη: Της πλακας
2η μηχανη: Gaggia Evo Mod
Μυλος: μαπα φτιαχτος
2ος Μυλος: Anfim Caimano 64
Coffee Roaster: DIY Air home roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Home roast

Re: Πρόβλημα με αφρόγαλα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό mymenhir's wife » 16 Απρ. 2014, 18:21

Ενα -δυο βιντεακια σας παρακαλω που να δειχνει πως γινεται το αφρογαλα,με το εξαρτημα σαν της vbm!Μου πεταει το γαλα εξω απο το σκευος και λερωνω τα παντα γυρω μου!Καλος ο espresso αλλα καλυτερος ο capuccino.
mymenhir's wife
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 38
Εγγραφή: 27 Μαρ. 2014, 22:52
Ονομα: Χρύσα
Τοποθεσια: Θεσσαλονίκη
Μηχανη: vbm domobar super
Μυλος: compak k10 wbc
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Του συζύγου

Re: Πρόβλημα με αφρόγαλα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό ArroW » 16 Απρ. 2014, 19:19

Οριστε και το βιντεακι και μαλιστα με :waf: να εξηγει και να φτιαχνει αφρογαλα ...χαχα

Για να σου πεταει το γαλα εξω και να γινεται χαμος , εχεις πολυ δυνατο ατμο , και μικρη ποσοτητα γαλακτος στη γαλατιερα ...Μειωστε λιγο την δυναμη του ατμου ωστε να ερθει εκει που το θελεις για αυτη την ποσοτητα γαλακτος...
Αν δεν ειναι εφικτο , τοτε βαλε παραπανω γαλα στη γαλατιερα...

To live I had to make myself more than what I was, to forge myself into a weapon. I am returning not the boy who was shipwrecked, but the man who will bring justice to those who have poisoned my city.
Άβαταρ μέλους
ArroW
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 866
Εγγραφή: 08 Δεκ. 2013, 21:55
Ονομα: Arrow - Νικος
Τοποθεσια: Ηλιουπολη
Μηχανη: Lelit Bianca PL162T
Μυλος: Sette 270W
Coffee Roaster: GeneCafe Roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Single Origin Fresh Roasted

Re: Πρόβλημα με αφρόγαλα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό G.F. » 16 Απρ. 2014, 20:45

Τα "λέω εγώ για το aeroccino" αλλά κανένας δεν με ακούει!! :tooth: :tooth:
Άβαταρ μέλους
G.F.
Moderator
 
Δημοσιεύσεις: 1081
Εγγραφή: 16 Ιαν. 2014, 11:31
Ονομα: George
Τοποθεσια: Dubai - CY
Μηχανη:
Μυλος:
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Πρόβλημα με αφρόγαλα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Googlis » 16 Απρ. 2014, 23:22

Γεια σας αγαπητά παιδιά μου, αφρογαλατοθύματα!
Είμαι ο Googlis!!!
Σήμερα θα σας μιλήσω για το πως θα κάνουμε ΑΦΡΟΓΑΛΑ :headbang3:

Λοιπόν εν αρχή... είναι το γάλα!
Πολλοί αναλώνονται σε συζητήσεις επί συζητήσεων ή φτάνουν στο σημείο και να μαλώνουν για το ποιο είναι το καλύτερο γάλα :jerking: Πολύ απλά δεν είναι ένα το καλύτερο γάλα και αυτό γιατί, άλλο γάλα βγάζει η ίδια αγελάδα τον Μάιο και άλλο τον Σεπτέμβριο καθώς τρέφεται με διαφορετικές τροφές. Το καλύτερο γάλα λοιπόν, είναι αυτό που ταιριάζει στην δική μας όσφρηση, γεύση, ποικιλία καφέ, και τσέπη :dancing:

Προτιμούμε να διαλέγουμε γάλατα που:
  • Έχουν πολύ ελαφριά οσμή
  • Ελαφριά γεύση (για να αναδεικνύουν τον καφέ και όχι να τον καλύπτουν γευστικά)
  • Πλήρη λιπαρά (τείνουν να εμφανίζουν ένα πιο μεταξένιο, κρεμώδες αποτέλεσμα) ή με 2% λιπαρά (σε σχέση με το προηγούμενο τείνει να έχει πιο αδύναμο αποτέλεσμα)

Παρασκευή ζεστού αφρόγαλου:
Το γάλα περιέχει την πρωτεΐνη καζεΐνη στην οποία ευθύνεται το φούσκωμά του, μέχρι τους 33C διογκώνεται. Έτσι φροντίζουμε η γαλατιέρα μας να είναι δροσερή ή ακόμα καλύτερα κρύα καθώς και το γάλα μας σε όσο πιο χαμηλή θερμοκρασία πχ 2C. Έτσι κερδίζουμε περισσότερο χρόνο για διόγκωση. Κρατάμε σταθερά την γαλατιέρα την περιστρέφουμε ελαφρώς, το Stream wand είναι μέσα στην γαλατιέρα σε απόσταση περίπου 1 δάχτυλο από τον πάτο της. Μετά τους 33C σταματά η διογκωτική ιδιότητα της καζεΐνης και επικεντρωνόμαστε στην ομογενοποίηση. Τραβάμε πιο χαμηλά την γαλατιέρα, το Stream Wand είναι περίπου 1-2cm κάτω από την επιφάνεια του γάλακτος, διαγώνια, βάζουμε σε κλίση την γαλατιέρα και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια δύνη. η δύνη αυτή τραβάει περιμετρικά από τα τοιχώματα της γαλατιέρας το γάλα και το φέρνει στο κέντρο όπου το στροβιλίζει και το στέλνει στον πάτο της. Έτσι σπάνε οι φουσκάλες που είναι γεμάτες με αέρα και το γάλα μας γίνεται ομοιογενές και ελαστικό. Σταματάμε την διαδικασία του στροβιλισμού πριν τους 62C.
Βοηθά στην αρχή να χρησιμοποιούμε θερμόμετρο, να επιλέξετε ένα ψηφιακό καλύτερα μιας που τα περισσότερα αναλογικά αργούν πολύ να δείξουν την μεταβολή της θερμοκρασίας με αποτέλεσμα να καίμε το αφόγαλο.
Σκοπός μας είναι να παρασκευάσουμε ένα ελαστικό, μεταξένιο, ομοιογενές αφρόγαλο χωρίς πόρους.
Ιδανικά θα πρέπει βάζοντας το κουταλάκι και κάνοντάς το προς τα πίσω, με το που αφαιρέσουμε το κουταλάκι να αναπληρώσει το κενό που δημιουργήσαμε σύντομα σε 1-2 sec, και όχι να μας βγει σαν μαρέγκα :tooth:
Άβαταρ μέλους
Googlis
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 495
Εγγραφή: 08 Δεκ. 2013, 21:59
Ονομα: Νίκος
Τοποθεσια: Καλλιθέα
Μηχανη: Gaggia B.B Mod
Μυλος: Anfim
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Πρόβλημα με αφρόγαλα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό mymenhir's wife » 17 Απρ. 2014, 14:46

Θα ηθελα να σας παρακαλεσω,Νικο και Νικο,αν ειναι ευκολο να δουμε δικα σας βιντεακια.
mymenhir's wife
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 38
Εγγραφή: 27 Μαρ. 2014, 22:52
Ονομα: Χρύσα
Τοποθεσια: Θεσσαλονίκη
Μηχανη: vbm domobar super
Μυλος: compak k10 wbc
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Του συζύγου

Re: Πρόβλημα με αφρόγαλα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό ArroW » 17 Απρ. 2014, 15:06

Κ. mymenir μου φαινεται δε ψαχνετε καλα το φορουμ ... :2funny:
Υπαρχει βιντεακι μου απο την πρωτη μερα..χαχαχ

viewtopic.php?f=110&t=68
To live I had to make myself more than what I was, to forge myself into a weapon. I am returning not the boy who was shipwrecked, but the man who will bring justice to those who have poisoned my city.
Άβαταρ μέλους
ArroW
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 866
Εγγραφή: 08 Δεκ. 2013, 21:55
Ονομα: Arrow - Νικος
Τοποθεσια: Ηλιουπολη
Μηχανη: Lelit Bianca PL162T
Μυλος: Sette 270W
Coffee Roaster: GeneCafe Roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Single Origin Fresh Roasted

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Για τον Capuccino

Μέλη σε σύνδεση

Εγγεγραμμένα μέλη: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη