Οδηγίες Βρασμού

Τα πάντα για ένα ωραίο φλιτζάνι Τσάι!

Οδηγίες Βρασμού

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό konn4312 » 07 Φεβ. 2014, 13:19

Για να φτιάξετε ένα γευστικό φλυτζάνι τσάι είναι πολύ βασικό το νερό που χρησιμοποιείται να έχει πολύ οξυγόνο. Όταν βράσει το νερό, το οξυγόνο απελευθερώνεται στον αέρα, γιαυτό πρέπει να μην το βράζετε πολύ.

Αν θέλετε να είστε ακριβής, το μαύρο και το oolong τσάι, πρέπει να φτιάχνονται σε νερό θερμοκρασίας 95-100 βαθμών C ( 200 βαθμών F ). Το πράσινο και το άσπρο τσάι, χρειάζονται μικρότερη θερμοκρασία.

Ποτέ μην χρησιμοποιείται νερό που είχατε βράσει από νωρίτερα για να φτιάξετε τσάι, επειδή θα έχει χαθεί το οξυγόνο του.

Πρώτα λοιπόν ζεσταίνουμε το νερό μας στους απαιτούμενους βαθμούς και στην συνέχεια προσθέτουμε το τσάι για όση ώρα αναγράφεται στο σακουλάκι. Δεν βράζουμε το νερό μαζί με τα φύλλα του τσαγιού.

__________Κουταλιά/ές____Βαθμοί C0____________Λεπτά
Μαύρο Τσάι____1___________100_________________3-5
Pu erh________ 1___________100_________________4-5
Oolong Τσάι___1-2__________65-90________________2-5
Πράσινο Τσάι___1___________65-80________________2-4
Άσπρο Τσάι____2____________70_________________4-7
Τσάι Βοτάνων__2____________100_________________8-10
Rooibos_______1____________100_________________4-5
Honeybush____1_____________100_________________4-5
Lapacho______1____________100_________________4-5
Mate_________1____________100_________________6-8
Άβαταρ μέλους
konn4312
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 225
Εγγραφή: 12 Δεκ. 2013, 23:17
Ονομα: Κωστας
Τοποθεσια: Κυψελη
Μηχανη: Black Evolution
2η μηχανη: euromatic ese pods
Μυλος: macap m4 stepless
2ος Μυλος: Αγιου Γεωργιου
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: απο τρακα

Re: Οδηγίες Βρασμού

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό ArroW » 07 Φεβ. 2014, 15:23

Πολυ καλο και χρησιμο αρθρο :)
Το σκεφτομαι καιρο να ασχοληθω με το τσαι.. οταν βρω χρονο θα εντριφησω :)
To live I had to make myself more than what I was, to forge myself into a weapon. I am returning not the boy who was shipwrecked, but the man who will bring justice to those who have poisoned my city.
Άβαταρ μέλους
ArroW
Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 855
Εγγραφή: 08 Δεκ. 2013, 21:55
Ονομα: Arrow - Νικος
Τοποθεσια: Ηλιουπολη
Μηχανη: DIY WoodsmanDB
Μυλος: Sette 270W
Coffee Roaster: GeneCafe Roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Single Origin Fresh Roasted

Re: Οδηγίες Βρασμού

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Coffee in Athens » 07 Φεβ. 2014, 16:45

Πολύ καλό...Το κρατάμε :Yeah:
Άβαταρ μέλους
Coffee in Athens
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 03 Φεβ. 2014, 14:47
Ονομα: Giorgos
Τοποθεσια: Athens
Μηχανη: Rancilio Silvia
Μυλος: Baratza Encore
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: El Salvador – Las Delicias

Re: Οδηγίες Βρασμού

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό G.F. » 14 Φεβ. 2014, 15:08

Μπράβο φίλε μου, δεν είχα ιδέα. Άψογο!
Άβαταρ μέλους
G.F.
Moderator
 
Δημοσιεύσεις: 1024
Εγγραφή: 16 Ιαν. 2014, 11:31
Ονομα: George
Τοποθεσια: Dubai - CY
Μηχανη: Speedster Idromatic
2η μηχανη: Arrarex Caravel
Μυλος: Woodsman - Conical
Coffee Roaster: GAS Roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Semeon Abay Ethiopia Ninety...

Re: Οδηγίες Βρασμού

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό psycho » 15 Φεβ. 2014, 13:54

Είναι ένας καλός μπούσουλας οι χρόνοι που μας παραθέτει ο Κώστας και συμφωνώ απόλυτα για τον βρασμό του νερού.

Έγω απο προσωπική μου εμπειρία στο oolong θα πώ οτι δεν υπάρχει συγκεκριμένο.

Στο oolong απο το ali shan cha έχω το νερό στους 95+ βαθμούς και τα brews μου πάνε
1st --> 1,5 λεπτο
2nd --> 45 δευτερα
3rd, 4th --> 2-2.5 λεπτα

Στο πιό καλό oolong απο το li shan cha χρησιμοποιώ νερό max 95 βαθμών και τα brew μειόνονται κατα 30 sec
Άβαταρ μέλους
psycho
Active Member
 
Δημοσιεύσεις: 85
Εγγραφή: 15 Φεβ. 2014, 13:27
Ονομα: Νίκος
Τοποθεσια:
Μηχανη: NS Musica
Μυλος: Eureka 65e
2ος Μυλος: Mazzer SJ
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:


Επιστροφή στο Τα πάντα για το Τσάι

Μέλη σε σύνδεση

Εγγεγραμμένα μέλη: Google Feedfetcher