Σελίδα 1 από 1

ARRAREX CARAVEL. 50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 27 Ιαν. 2018, 22:40
από tasos1917
Η caravel έφτασε από την Φλωρεντία στις αρχές του Ιανουαρίου.
Μετά από παραγγελία σετ φλατζών από ceccarelli και αντικατάσταση του αυθεντικού Ιταλικού αγείωτου καλωδίου με ένα γκρι γειωμένο schuko (μην πάθουμε και καμία ζημιά για ένα εσπρασάκι),ήταν έτοιμη για χρήση.
Όσο την περίμενα σκέφτηκα ότι πρέπει να έχει μια καλή παρέα πάνω στον πάγκο, οπότε χτύπησα από το Γερμανικό ebay τρεις χειροκίνητους μύλους για να της κάνουν συντροφιά,έναν zassenhaus 498 Rosel (1950-60),έναν Pe de Dienes 520 (1950-60) και έναν Harhaus (1940-50),οι οποίοι παρεμπιπτόντως είναι κανόνια και ανταγωνίζονται πανεύκολα τον graef cm 702,ακόμη και ο γέρο Harhaus,ο οποίος ήδη αναπαλαιώθηκε, χαρίστηκε σε φίλο και έφυγε για τη Νέα Υόρκη.Περισσότερα για τους μύλους μια άλλη φορά.
Επί τω έργω, είναι πανεύκολη στη χρήση και σε γενικές γραμμές την ανάβεις,περιμένεις να αρχίσει το βράσιμο,την σβήνεις,φλασάρεις μια φορά και κάνεις το τράβηγμά σου.Αυτό είναι όλο.
Η σταθερότητα της θεροκρασίας είναι φοβερή,πράγμα αναμενόμενο για open boiler.Με το τράβηγμα έχεις περίπου 5 βαθμούς πτώση από το boiler στο καλάθι οπότε έχεις απόλυτο έλεγχο με βάση τη θερμοκρασία εκκίνησης.
Η αρχή μαζί της ήταν προβληματική χάρη στον <<εκπληκτικό>> καφέ προβεβλημένου καταστήματος του χώρου που αγόρασα με 32 € το κιλό.Οξύτητα και πάλι οξύτητα.Τα καπέλωνε όλα.Άλλαξα θερμοκρασίες (μετρήσεις με ηλεκτρονικό θερμόμετρο pid),κόψιμο,τεχνικές τραβήγματος και ότι περνούσε από το φτωχό μου το μυαλό μετά και από διάβασμα σε home-barista κ.λ.π, αλλά ματαίως.
Επόμενη κίνηση να δοκιμάσω κάτι άλλο χωρίς να κινδυνεύω να με ξεπαραδιάσει η ιταλίδα για τις δοκιμές.
Αγόρασα Ελληνικό με 14 ευρώ το κιλό και τράβηξα στους 100 βαθμούς (95 στο καλάθι).
Το εσπρεσάκι έρευσε στο φλυτζάνι σαν σιρόπι με tiger stripes και με γεύση καλύτερη από πολλούς espresso που έχω πιεί σε καλά καταστήματα.Μετά τράβηξα από τους 95 στο boiler (περίπου 90 στο καλάθι) και η γεύση βελτιώθηκε ακόμη περισσότερο.Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα δώσει με ένα πραγματικά ποιοτικό χαρμάνι.
Ένα εκπληκτικό και απόλυτα λειτουργικό έργο τέχνης 50 και πλέον ετών που ελπίζω να την χαίρεται και ο πεντάχρονος γιός μου μετά από άλλα 50 χρόνια, ο οποίος προς το παρόν την χαζεύει και έχει αναλάβει να τραβάει στο τέλος για να στεγνώνει το puck.
Ένα καταπληκτικό δημιούργημα.
Ιδού η κούκλα

Re: ARRAREX CARAVEL. 50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 27 Ιαν. 2018, 22:51
από Drevan
Πολύ ωραία Τάσο! Συγχαρητήρια και καλορίζικη! Και εγώ περιμένω να μεγαλώσει λίγο η μικρή μου και να της μάθω τα κόλπα...να ξεκουραστούμε και λίγο..!

Re: ARRAREX CARAVEL. 50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 28 Ιαν. 2018, 11:06
από tasos1917
Ναι, πρέπει να λάβουν σωστή αγωγή και να γίνουν χρήσιμοι άνθρωποι στην παρασκευή του καφέ.

Re: ARRAREX CARAVEL. 50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 28 Ιαν. 2018, 21:07
από G.F.
Χαίρομαι πολύ.

Re: ARRAREX CARAVEL. 50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 28 Ιαν. 2018, 21:45
από tasos1917
Γιώργο πόσοι είμαστε εδώ μέσα με την κυρία;

Re: ARRAREX CARAVEL. 50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 28 Ιαν. 2018, 23:27
από G.F.
Τουλάχιστον 3 και με ένα φίλο που την αναμένει σύντομα.

Re: ARRAREX CARAVEL. 50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 01 Φεβ. 2018, 23:53
από tasos1917
Δοκιμάστηκε και με speciality από mokka.
Επιβεβαιώνω ότι η μηχανή είναι εξαιρετική.

Re: ARRAREX CARAVEL. 50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 04 Φεβ. 2018, 10:06
από G.F.
Να προσθέσω ότι πέρα των γλυκόπιοτων φλιτζανιών που δίνει, προσφέρει και πολύ εύκολο τρόπο διαχείρισης της θερμοκρασίας νερού λόγω ανοικτού boiler όπου τοποθετώντας ένα θερμόμετρο αποκτάς εικόνα.