από dim_cafe » 06 Μάιος 2016, 10:44
Καλημέρα συνφορουμίτες, επι του θέματος ήθελα να εναποθέσω την άποψή μου και να πω οτι, όλα τα χρόνια πρίν γίνει must ο εσπρέσσο, ο έλληνας έπινε τον ελληνικό του και του φραπέ-νες. Καφέδες οι οποίοι παρασκευάζονταν με ευκολία και στο σπίτι με πολύ καλά αποτελέσματα, αρκεί να είχες ένα μπρίκι για τον ελληνικό και ένα μιξεράκι για τον στιγμιαίο. οι καφέδες πιθανά να ήταν και καλύτεροι απο αυτούς που προμηθεύονταν οι καφετέριες με αποτέλεσμα να ευχαριστιόμαστε περισσότερο τον καφέ στο σπίτι. (ποιος ξεχνάει κάτι ελληνικούς καφέδες μηχανής για κλάματα)
Τώρα με την έλευση του εσπρέσσο η κατάσταση άλλαξε καθως ο εν λόγο καφές παρασκευάζεται απο μηχανές και μύλους και οι παράμετροι παρακευής του είναι πάμπολοι.
Ο έλληνας, όπως και πριν, εφόσον αρέστηκε στον εν λόγω καφέ θέλησε να τον "πάρει" και στο σπίτι του. Εδώ άρχισε το πανηγύρι.....
Εξοπλισμοί ακριβοί, ακριβότεροι, πανάκριβοι υπόσχονται παπάδες, τεχικές εκχύλισης, διανομής στο καλάθι, πατήματος, θερμοκρασίας, πίεσης υπόσχονται godshots.....και η λίστα έχει τον ατελέιωτο.
Πώς θα φτιάξει ο έλληνας τώρα εσπρέσσο...?
ήρθαν λοιπόν οι καψουλο-μεριδομηχανές να δώσουν τη λύση. πατας ένα κουμπί και...μην πω τι βγαίνει...
Αλλα το κακό ξεκίνησε απο τις καφετέριες και τα fast coffee food μαγαζιά που σέρβιραν, και άκόμα αυτό κάνουν, τόσο χάλια καφέ που οι κάψουλα φαντάζει σούπερ.....
Αν απο την αρχή (μιλάω τέλη 90) είχαμε μαγαζιά τύπου 3ου κύματος και ο κόσμος γευόταν τον παράδεισο σιγά μην πλησίαζε το καψουλομηχάνημα.
Πόσος κόσμος έχει για ελληνικό στο σπίτι του την μηχανούλα της ΒΕΚΟ παράδειγμα......?