Μετά από αρκετές εβδομάδες συνύπαρξης με την vbm αποφάσισα να δω τη συμβαίνει με το πολυσυζητημένο pre-infusion.Πέντε διαφορετικές ποικιλίες καφέ(ας είναι καλά ο Βασίλης που φόρτωσε με καφεΐνη το ντουλάπι μου μαζί με την παραλαβή του μύλου)-δυο καφεδάκια την φορα(έναν για την αφεντιά μου και έναν για την
)-όλες οι παράμετροι σταθερές(ml,gr,πατημα,κ.τ.λ)-ο πρώτος με 3 sec pre-infusion και ο δεύτερος χωρις.Ετσι αποκωδικοποίησα γευστικά τον όρο στρογγυλεμένες γεύσεις που κατά καιρούς διαβάζω στο forum.Σε απλά ελληνικα….ευτυχως που μηχανές όπως η δικια μου έχουν αυτή την δυνατότητα.Τωρα κατάλαβα γιατί ο καφές δεν πρέπει να shock-άρετε αμέσως στα 9bar,γιατί είχα καλύτερο γευστικά αποτέλεσμα όταν έριξα από 13 σε 9bar την πίεση στην gaggia,γιατί η Vesuvius εκχυλίζει με ‘’καμπύλη 2-4-6-9-6-4-2 bar’’ πιεσης.Θα πρέπει να θεωρήσουμε τον καφέ ζωντανό οργανισμό ο οποίος γυμνάζετε και για αποδώσει τα μέγιστα θα πρέπει να κάνει το κλασικό ‘’ζέσταμα-κυριως προπόνηση-διατάσεις’’ τουλάχιστον έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ.Επισης κατάλαβα γιατί ο δρόμος αυτός θα είναι μακρύς για όλους εμάς που ψάχνουμε πάντα το καλύτερο στο αποτελεσμα.Ετσι βλέπω τον μαστροΔημητρη να μου χαρίζει την μηχανή του επειδή θα θελήσει το αποτέλεσμα που δίνει –πλέον-η Vesuvius και θα το καταφέρει κατασκευάζοντας DIY Vesuvius by woodsman και όταν το υλοποιήσει θα μου την χαρίσει και αυτή γιατί θα κατασκευάσει την DIY ΦΟΥΤΖΙ-ΓΙΑΜΑ by woodsman η οποία ταυτόχρονα με την προαναφερθείσα καμπύλη πίεσης θα εκχυλίζει με παράλληλη καμπύλη θερμοκρασιας……….για τον ίδιο λόγο ο Γιώργος θα γίνει και παραγωγος…..ο Κώστας θα μας γλιτώσει από τις αντιστάσεις και τις καταναλώσεις τους….ο Λοΐζος θα κάνει διατριβή στις παρουσιάσεις ποικιλιών καφέ …ο Νίκος θα ‘’κενταει’’ επαγγελματικά πλέον με mircofoams …κ.ο.κ. ….και όλα αυτά τα συμπεράσματα από πέντε επιτυχημένα pre-infusions??...ΝΑΙ!!!!.....οπως λέει ο λαός εχθρός του καλού είναι και θα είναι το καλύτερο….