Καλημέρα σας συνφορουμίτες, με αυτό το νήμα θελω να θέσω τον προβληματισμό μου για αγορά μηχανής (γιορτες έρχονται άλλωστε...) και ελπίζω να βοηθήσω και να βοηθηθώ στο θέμα αυτό μέσα απο την κουβέντα μας.
Θέλω απο την αρχή να ξεκαθαρισω οτι ψάχνω για μονου μπόιλερ μηχανη μιας και δεν πίνω καπουτσίνο καθόλου.
Βλέπω πολύ κόσμο να ψάχνει μηχανή η οποία να μην είναι εντελώς εισαγωγική αλλά να έχει μια πιο καλή κατασκευή και διάρκεια στο χρόνο με αντίστοιχη επιτυχία στο φλυτζάνι. Δεν αναφέρομαι καν σε μηχανές τύπου krups, delonghi κλπ. ούτε καν.
Εισαγωγικές μηχανές θεωρώ τις gaggia, οικονομικά μοντέλα lelit μέχρι 400 ευρώ. Αξιόπιστες μηχανές μεν εισαγωγικές δε.
Τι γίνεται όμως όταν θες να πας παραπάνω στην ποιότητα? Προσωπικά μιλόντας στην κατηγορία "intermediate" θα έβαζα μηχανές όπως την lelit με pid, ascaso uno pid,την rancilio silvia και όποιες Ε61 group εως 1000 ευρώ υπάρχουν.
Θα έλεγα την bezzera unica, isomac zaffiro, vibiemme levetta.
Απο την μια έχουμε saturated group απο την άλλη παραδοσιακό Ε61.
Ζητούμενό μου είναι η θερμοκρασιακή σταθερότητα άρα θα δω περισσότερο τις μηχανες με pid και όσο το δυνατό μεγαλύτερο μπόιλερ.
το μεγαλύτερο μπόιλερ νομίζω το έχει η zaffiro αλλα δεν έχει pid το οποίο θα την έκανε πραγματικό βράχο. Εξτρά κόστος λοιπόν.
Η unica και η lelit και η ascaso έχουν. Τα μπόιλερ όμως είναι μικρότερα.
Κατασκευαστικά δεν μπορώ να είμαι στο εσωτερικό κάθε μηχανής αλλά θεωρώ ότι και τα χρήματά τους παίρνεις κάτι αξιόπιστο.
Κάπως έτσι σκεπτόμενος πρόσπαθώ να αποκλείσω κάποιες μηχανές θα εδώ θέλω την βοήθειά σας. όσοι πιστοί...
Ευχαριστώ πολύ.