Φιλε woodsman σ' ευχαριστω πολυ για την παρεμβαση σου, ειναι παντα πολυτιμη.
Απο το μαγαζι που πουλαει την spaziale εχω παρει μεταχειρησμενο και επισκευασμενο απο δικο τους service τον Eureca instandadeo 50 flat και ειναι αυτος η αιτια που στην gaggia φορτωνω κατοσταριδες καφεδες και εχω πολυ καλο αποτελεσμα. Βεβαια δεν ειναι ο mazzer ή ο compaq με 68αρια αλλα και εγω ειμαι σπιτι μου, οχι στη Γλυφαδα σε κεντρικη καφετερια...!!
Ετσι λοιπον θελω να πιστευω πως το σερβις απο το συγκεκριμενο καταστημα που κανει σερβις σε επαγγελματικες μηχανες θα ειναι σωστο στην οικιακη μηχανη (συγνωμη αν πριν δεν το εκανα απολυτως σαφες πως ειναι επαγγελματιες του χωρου) αρα λογικα μετα τον μυλο θελω να πιστευω πως θα λειτουργει σωστα και η μηχανη...αλλωστε δοκιμες θα γινουν να δειξουν αποτελεσμα με δικους μου μονοποικιλιακους και blend που τους γνωριζω και με παρουσια φιλου μου που ξερει λιγα παραπανω. Θα ηθελα να διαφωνησω μαζι σου (παντα σεβομενος τις ατελειωτες γνωσεις σου) στο γεγονος πως και φιλος πρωην επαγγελματιας μπαρμαν που ετυχε να την χρησιμοποιει τωρα στην εταιρια που δουλευει αλλα και αλλος επαγγελματιας επισκευαστης επαγγελματικων μηχανων καφε, μου ειπαν πως θερμαινεται "σε δυό λεπτα" [εννοειτε ΜΟΝΟ το boiler του καφε που ειναι 450, οχι το αλλο (και δεν ειναι καν τα 800 της oscar simonelli] ...εγω βαζω 10-15 λεπτα οσο και οι οικιακες που αναφερω (lelit κτλ.).Αρα νομιζω πως στο ρευμα ειμαστε "ισα βαρκα ισα νερα"... ("straight boat-straight waters" που λενε και στο χωριο της γυναικας μου στην Ανω Ακάρνινα του Chicago που εκτρεφουν...bulls!!!)
Εννοειτε πως στα επομενα τρια που αναφερεις η απαντηση ειναι ευκολη: Και ροταρυ και διπλο boiler (στην αναγκη για επισκεψεις) και φυσικα pre infusion!
Ετσι λοιπον απο τη μια με αυτες τις πληροφοριες και αυτο το σκεπτικο,, αυτο που με "χαλαει" ειναι η τιμη σε σχεση με την δεκαετια, αλλα απο την αλλη ειναι σιγουρα ανωτερη κλαση οποτε το απαλυνει αυτο, γιατι αν εχει γινει σωστη δουλεια τοτε μπορω να κατεχω μια πραγματικα ποιοτικη μηχανη ασχετα αν πλεον απεξω το δειχνει ή οχι, το μεσα ειναι που μετραει.
Απο την αλλη οπως πολυ σωστα λες και εσυ, παω σε κατι πιο νεο που θα την κανει την δουλεια του για το σπιτι και στην τελικη ενα καποιο αποτελεσμα θα το παρω, ασε που θα εχω και εγγυηση και θα ειναι και πρωτο χερι.
Η παγιδα λοιπον, και επειδη ξερω τι διαβαζω οταν τα εχω ξεκοκκαλισει τα αρθρα και τις απαντησεις στο coffeeheat, ειναι πως μετα απο καιρο και αφου το μικροβιο θα εχει εισχωρησει για τα καλα στο ερμο το dna, θα ψαχνω και για παιρετερω αναβαθμιση, δηλαδη και για αλλα χρηματα στην ιδια δυσκολη θεση μου...
Αυτος ειναι και βασικα ο πιο κρυφος λογος των αμφιβολιων μου, και για αυτο μπηκα στην διαδικασια να ρωτησω την αποψη σας ακριβως γιατι εσεις εχετε διαβει αυτο τον δρομο...πολλακις! Η αληθεια ειναι πως η La spaziale με γαργαλαει επικινδυνα ομως εχω χρονο λιγες μερες ακομα να αποφασησω
ΥΣ: Εχω ηδη αναφερει καμποσες φορες πως εχω μιλησει με επαγγελματις επισκευαστες μηχανων καφε αλλα η αληθεια ειναι πως αισθανωμε πως δεν μπορω να στηριχτω πανω τους για μια τετοια αποφαση γιατι εχω την αισθηση πως ολοι τους εχουν στο νου τους τις επαγγελματικες και μαλλον δεν τα σταθμιζουν σωστα για το σπιτι.
ΥΣ 2: Δεν ειναι δυσκολο να επιβαλεις την αποψη σου στο να φερεις μια μεγαλη μηχανη που θα πιανει χωρο στην κουζινα και θα τρυπησει τον παγκο για να περασουν σωληνες...απλα παιρνεις το καταλληλα αποφασισμενο υφος και ο δρομος ανοιγει διαπλατα...για το διαζυγιο!!!
ΥΣ 3: Shit high and see οπως το αναφερει σωστα και ο αναλογος Μπαμπινιωτης της Αμερικης!!!