After συμφωνώ απόλυτα οτι έχει σημασία τι κάνει κατά τη στιγμή της εκχύλισης και μακάρι να μπορούσα να το μάθω, αλλά προς το παρόν δεν περιμένω κάποιον να έχει μελετήσει τη θερμοκρασιακή σταθερότητα της μηχανής για να μου απαντήσει, οπότε αρκούμαι στο Ε61 που στο κάτω κάτω αυτό είναι και ένα απο τα προτερήματα του απ' όσα έχω καταλάβει. Όσον αφορά τη θερμοκρασία της HX πράγματι το ότι μπορείς να αλλάξεις on the fly την θερμοκρασία είναι ένα + αφού δεν θα χρειάζεται να περιμένεις να αλλάξει η θερμοκρασία όλης της μηχανής όπως στην SBDU. Το γεγονος όμως ότι δεν θα μάθω τις πραγματικές θερμοκρασίες εκχύλισης δεν με βοηθάει προσωπικά να γίνω καλύτερος "barista" (
) και αυτό είναι πάντα μέσα στις ανάγκες μας νομίζω εφόσον θέλουμε να πειραματιστούμε για να μάθουμε τον καφέ.
1821 Δεν δεν ξέρω αν θεωρείς ότι έχασες το χρόνο σου, αλλά εμένα με βοήθησε πολύ η άποψη σου έχοντας προσωπική εμπειρία με τη μηχανή που με ενδιαφέρει και με την θέληση σου να την μοιραστείς απαντώντας στις ερωτήσεις μου και σε ευχαριστώ. Οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια είναι άκρως επιθυμητή μιας και απαντάς σε ένα μέρος του Topic (την συγκεκριμένη μηχανή) που δεν περίμενα να γνωρίζει κάποιος !
Woodsman με την αναφορά σου για το μύλο αναφέρεσαι (και) σε εμένα που αναλύω τόσο την αγορά μιας μηχανής, για να δεις πόσο σημαντικό είναι το φόρουμ, πριν ένα χρόνο είχα σπίτι μια μηχανή ΑΕG 120 crema 15 ετίας (δλδ τίποτα) και αγόρασα έναν Quamar Q13E
http://casabarista.com/espresso-equipment/coffee-espresso-grinders/quamar-q13e/ πριν αγοράσω μια Gaggia Baby για να κάνω το αγροτικό μου. Οπότε σε ένα θέμα που ζητάω τη βοήθεια σας για να καταλάβω αν θεωρείται "λάθος" να πάρω SBDU με 800 ευρώ περιμένω να πάρω γνώμες όπως των παιδιών για να καταλάβω κάποια πράγματα (με δύο λόγια αστους να λογομαχήσουν να τα πουν έξω απο τα δοντια να μάθουμε και τιποτα
)