Σελίδα 2 από 2

Re: Kruve System Sieves for Coffee

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 04 Φεβ. 2017, 18:05
από tsabasid
Καλησπέρα Βασίλη. Το έχεις χρησιμοποιήσει καθόλου για pourover το Kruve? Είδες τόσο μεγάλη διαφορά κι εκεί;

Re: Kruve System Sieves for Coffee

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 04 Φεβ. 2017, 18:13
από Vasilis
Θανο ναι

Όσο πιο χοντρή άλεση κανείς τόσο πιο ορατή είναι η ανομοιομορφία

Το kruve έχει δυο κόσκινα κ τρία επίπεδα

Αν αρέσεις για φιλτρου βλέπεις κ πολλά fines, αρκετά boulders κ την ιδανική άλεση

Στον espresso βλέπεις πολύ λιγότερα fines, σχεδόν καθόλου.

Βέβαια στον φιλτρου έχει το πλεονέκτημα ότι μπορείς άνετα να τα εκχυλισεις κ τα boulders μιας κ είναι όλα με την ίδια ομοιομορφία στην άλεση μετά από το κοσκινισμα

Θα προσπαθήσω να ανεβάσω βίντεο τις επόμενες μέρες

Re: Kruve System Sieves for Coffee

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 04 Φεβ. 2017, 19:01
από dim_cafe
Σε οικιακή χρήση όμως όταν αλλάξουμε καφέδες απο βδομάδα σε βδομάδα ή όταν ο ίδιος καφές θέλει επαναρύθμιση στο κόψιμο λόγω σιτεματος, υγρασίας κ.α. τότε το εν λόγω εργαλείο θα μας δίνει πάντα τις ίδιες διατομές ακόμα και αν εμείς αλλάξουμε κόψιμο. Μόνο με το βάρος θα μπορούμε μετά να ρυθμίσουμε την ταχύτητα εκχύλισης.
Σωστά?

Re: Kruve System Sieves for Coffee

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 04 Φεβ. 2017, 20:05
από Aftergr
Μα το συγκεκριμένο πιστεύω για οικιακή χρήση είναι που χρησιμεύει, που έχουμε άδειο χοπερ

Το να χάνεις 5γρ στα 23γρ πιστεύω είναι αστείο για την άνοδο της ποιότητας που φαντάζομαι

Re: Kruve System Sieves for Coffee

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 04 Φεβ. 2017, 20:34
από Vasilis
Δημήτρη οι επιλογές στην διατομή υπάρχουν, αν αλεσεις πιο χοντρά δουλεύεις με κόσκινα 300 κ 400μm αντί για 200 κ 300μm

Την γεύση κυνηγάμε κ όχι τα δευτερόλεπτα. Αν δεν έχουμε ομοιόμορφη άλεση ανεβαίνουμε η κατεβαίνουμε σε δευτερόλεπτα για να αποφύγουμε την υπερεκχυλιση η την υποεκχυλιση.

Με ομοιόμορφους κόκκους όμως είναι πολύ πιο εύκολο να ελέγξουμε κάτι τέτοιο. Το πιο σωστό όταν έχεις τέτοιο αποτέλεσμα στην ομοιομορφία του αλεσμενου θα είναι να παίζεις με την θερμοκρασία της εκχύλισης.

Όταν ο καφές μπαγιατευει αλεθουμε πιο ψιλά για να έχει το νερό πιο εύκολο ρόλο στο να μας δώσει στερεά διάχυτα, αν ομοιόμορφα particle sizes μπαγιατεψουν πιστεύω με μεγαλύτερη θερμοκρασία θα ζωντανέψουμε το φλυτζάνι πάλι

Όλα αυτά βέβαια είναι απόψεις του γραφοντος.

Ελπίζω σε σχόλια γιατί το θέμα μου αρέσει απιστευτα

Re: Kruve System Sieves for Coffee

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 05 Φεβ. 2017, 14:25
από xristospet21
Βασιλη, εχετε απο αυτα στο μαγαζι?
Γιατι λεει στο site, το προϊον ειναι εξαντλημενο.

Re: Kruve System Sieves for Coffee

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 05 Φεβ. 2017, 15:19
από Vasilis
Υπάρχουν Χρήστο

Ενημερώσαμε μόλις το site

Re: Kruve System Sieves for Coffee

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 05 Φεβ. 2017, 17:11
από xristospet21
Ευχαριστω :Yeah:

Re: Kruve System Sieves for Coffee

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 05 Φεβ. 2017, 20:27
από dim_cafe
Θεωρώ επιβεβλημένη τότε την ύπαρξη του εν λόγω gadget στα καταστήματα taresso για να δουμε το πριν και το μετά της χρήσης του και να αποφανθούμε για την αναγκαιότατά του ή όχι. Αν και εφόσον προσφέρει όπως λέγεται τότε θα έχουμε μια ριζοσπαστική αναβάθμιση ενος εισαγωγικού μύλου έστω και με κάποια αξιόλογη φύρα. Για χάρη της γεύσης χαλάλι.
Να θεωρήσω οτι θα το δούμε-δοκιμάσουμε Βασίλη στη horeca????

Re: Kruve System Sieves for Coffee

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 05 Φεβ. 2017, 21:37
από Vasilis
Ναι Δημήτρη

Θα το έχουμε κ στην Horeca κ θα το δουλεύουμε κ στο Κολωνάκι

Θα μας δίνεις τον απαιτούμενο χρόνο φυσικά γιατί είναι χρονοβόρο