Σελίδα 2 από 3

Re: Αγορά VST ή IMS?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Απρ. 2017, 20:19
από panoss
Βασίλη εσύ με το vst και την γιαγιά σίγουρα βάζεις όσο είναι η ονομαστική του χωρητικότητα..αντε +1
Όμως ένα 18αρι vst σε e61 σίγουρα θα πάρει και 20 και 21 γρ...
Για εμένα η επιθυμητή ποσότητα από θέμα εξοικονόμησης καφέ αλλά και ισορροπίας στο φλιτζάνι είναι τα 18 με 20 γρ.
Γ αυτό σε κάποιον που έχει e61 θα πρότεινα είτε strada 14αρι είτε vst 15αρι.
Αυτά από μένα..

Re: Αγορά VST ή IMS?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Απρ. 2017, 20:25
από Edesso
Συμφωνω μαζι σου Πανο, στο ε61 θελει 15αρι για 18-20 γρ :Yeah:
Ειναι και ο ορειχ διανομεας (designed by woods) που κατεβαινει λιγο πιο χαμηλα και στο 18αρι ειμαι 18-21 γρ.
Το 15αρι με το 18 αρι εχουν 2χιλ διαφορα στο υψος αν θυμαμαι καλα

Re: Αγορά VST ή IMS?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Απρ. 2017, 20:34
από Drevan
Και φαντάζομαι νε την ims θα υπάρχει ακόμη πιο πολύς χώρος; επόμενη ερώτηση vst ή strada λοιπόν; :think: :yourock: ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Re: Αγορά VST ή IMS?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Απρ. 2017, 20:49
από panoss
Ισχύει με την σιτα ims λίγο παραπάνω χώρος..
Οπότε είτε vst 15αρι είτε strada 14αρι ίδια ειναι να ξερεις..
Οποίο θες. Οποίο είναι φθηνότερο πάει μετά..

Re: Αγορά VST ή IMS?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Απρ. 2017, 22:33
από Drevan
Κατάλαβα! Το strada είναι ridged σε σχέσει με το vst? Έχει αυτό καμία διαφορά;

Re: Αγορά VST ή IMS?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 27 Απρ. 2017, 09:46
από xristospet21
Το strada ειναι ridged εχει δηλαδη μια εσοχη σαν κορυφογραμη, ενω το vst ειναι ridgedless παει ευθεια κατω χωρις αυτην την εσοχη.

Re: Αγορά VST ή IMS?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 27 Απρ. 2017, 12:56
από Drevan
Ναι είδα μόνο ridged βγαίνει το strada.. έγινε μια παραγγελιά + σίτα και αναμένω.. :Yeah:

Re: Αγορά VST ή IMS?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 27 Απρ. 2017, 22:00
από Rallakias
Εχωντας και vst και ims θα έλεγα οτι το vst ειναι σαφώς καλύτερο κατασκευαστικά με εντελώς ομοιόμορφες τρύπες και σημαντικά μεγαλύτερη επιφάνεια με τρύπες.Σε Ε61 bezzera το 15άρι vst γεμίζει σωστά με 19-20γρ καφέ ,ενω με 15-16 γρ εχω channeling.Το vst ειναι ridgeless οποτε μπαινοβγαίνει πανεύκολα αν ζυγίζεις μονο με το καλάθι και οχι ολο το πορταφίλτερ αλλά ακριβώς επειδή τα τοιχώματα του ειναι κάθετα , θέλει πολύ κοπάνημα μετα την εκχύλιση για να βγεί το puck!
Αντίθετα το ims είναι κωνικό ,δεν ειναι τόσο τέλειο κατασκευαστικά στις τρύπες του και μπορείς να το βρείς σημαντικά φθηνότερα απο το vst σε ιταλικά sites όπως το elektros .Το καλό του ims είναι οτι ''συγχωρεί'' τα λάθη στην κατανομή περισσοτερο απο το vst και παράλληλα είναι σαν κλασσικο καλάθι με χαμηλή τιμή και καλύτερη απόδοση απο ενα commercial του εμποριου .
Το vst δίνει νομίζω καλύτερο αποτέλεσμα έναντι του ims σε καφέδες με οξύτητες οχι τόσο σε βραζιλίες αλλά δεν συγχωρεί τα λάθη στην κατανομή.Στην καλύτερη περίπτωση θα σου δώσει αδύναμο σώμα - δείγμα microchanneling - και στην χειρότερη θα έχεις μεγάλο channeling που θα κάνει τον τόπο χάλια.

Για εμένα καλό ειναι να υπάρχουν και τα 2 καλάθια γιατι δεν ειναι ολοι οι καφέδες τέτοιοι που να κάνει εμφανή διαφορά το vst και για να γινει αυτό πρέπει ολοι οι υπόλοιποι παράγοντες να ειναι άψογοι (άλεση/κατανομή/leveling) αλλιώς χάνεται το πλεονέκτημά του.Παρόλα αυτά η ευκολία του ims είναι μεγάλη με πολύ καλό γευστικό αποτέλεσμα και χαμηλή τιμή πράγμα που του δίνει value for money.

Re: Αγορά VST ή IMS?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 28 Απρ. 2017, 17:19
από Drevan
Σε ευχαριστώ Βασίλη! Για να δούμε.. ελπίζω το 15αρι να είναι οκ για τα γραμμάρια (18ως20) που παίζω στη vbm...!

Re: Αγορά VST ή IMS?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 23 Μάιος 2017, 15:34
από Drevan
Καλησπέρα στη παρέα για άλλη μια φορά! Ένα update ήθελα να κάνω και να ακούσω μερικές συμβουλές...

Ήρθε μετά από μεγάλη καθυστέρηση στο strada 14αρι, ιδανικό για 20γρ καφε btw με IMS200 σίτα... Το κόψιμο αρκετά λεπτότερο (δυο δοντάκια στο SJ) αλλά το αποτέλεσμα ακόμη όχι τοσο καλό, δηλαδή στις πρώτες προσπάθειες είχα το λιγότερο 2 strings και μόνο στη τελευταία προσπάθεια όπου έφτιαξα καπουτσίνο ενώθηκαν σε ένα με αρκετό WDT κάθε φορά.. Γευστικά βέβαια αυτό που με προβλημάτισε ήταν το αισθητά λιγότερο σώμα και ανοιχτότερο χρώμα? δείγμα channeling? Επίσης.. το έχουμε πει πολλές φορές μια μια οι μεταβλητές αλλά τυχαία ήρθαν και κάτι push style palm tampers, και δεν κρατήθηκα να μην τα χρησιμοποιήσω, οπότε μήπως έπαιξε και αυτό το ρόλο του... βέβαια 20γρ σε 14αρι φαντάζεστε δεν αφήνει πολύ χώρο και νομίζω ότι το tamping ήταν ικανοποιητικό.. Επίσης το ένα είναι 58 και το αλλο 58.5 όπου το 58.5 σφραγίζει τόσο καλα που θέλει πολύ προσοχή για να μην διαταράξει το puck (το στρίβω αρκετές φορές αλλά και πάλι δεν ξέρω αν και αυτό το ανασηκώνει). Το 58άρι μετά το πάτημα αφήνει καφέ σε ένα σημείο στη περιφέρεια και οπτικά και μόνο με ενοχλεί. Τι πιστέυετε οι πιο έμπειροι; Άυριο λέω να πατήσω με το κανονικό μου τάμπερ με τη συνηθισμένη δύναμη και να ρυθμίσω το βάθος στο καινούργιο καταρχήν, οπότε αυτό θα ρυθμιστεί, βέβαια από ότι είχα διαβάσει οι socratic υποστηρίζουν με δύναμη πάνω από 5κιλά δεν υπάρχει αισθητή διαφορά, αλλα θα το κοιτάξω και βλέπουμε.. πιο πολύ με απασχολέι το αδύναμο σώμα, σαν γεύση υπάρχει μεγαλύτερη οξύτητα χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα κακό, απλά διαφορετικό..

:banghead: