Καλησπέρα παιδιά το πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζω είναι αυτό που αναφέρω και στον τίτλο. Το θέμα έχει ως εξής. Η μηχανή μου η οποία πλέον έχει 4 και μισό έτη ζωής με καθημερινή συνεχή και αδιάληπτη κατασκευή καφέδων εσπρέσσο, αποφάσισα λοιπόν να της αλλάξω τις τσιμούχες της για να γίνει ωραία και πάλι όχι οτι είχα κάποιο πρόβλημα στην εκχύλιση, δεν έχαναν καθόλου απλά είχαν μαυρίσει και ολίγον τι σκληρύνει απο την χρήση. έτσι λοιπόν εφόσον ο κυρ ι-μπέης μου έκανε τη χάρη και βρήκα την φλάτζα της καφετιέρας μου (πήρα δύο να έχω ποτέ δεν ξέρεις) τις τοποθέτησα. Σαφώς πλέον το κλείστο κλείδωνε πιο μαλακά επάνω στο γκρούπ αλλά με το που ξεκινά η εκχύλιση το νερό βρίσκει δίοδο εκτός του κλείστρου, διαπερνά την φλάτζα, και η δημιουργούμενη πίεση κουνάει το κλείστο προς τα αριστερά (θεση ξεκλειδώματος). Το πρόβλημα φαινόταν εντονότερο όταν άφηνα την μηχανή να προθερμανθεί 15-20 λεπτά όπου πύρωνε το μποιλερ (μαζι και η φλάτζα αφου το γκρουπ έχει καπέλο το μποιλερ saturated νομιζω το λένε...!!!) και η φλάτζα μαλάκωνε περισσότερο και το κλείστρο με καλάθι γεμάτο καφε έφτανε ανετότατα στην τέρμα δεξιά θέση κλειδώματος και κατα την εκχύλιση είχα τα ολέθρια αποτελέσματα. Βέβαια αν άφηνα το κλειστο να κινηθεί αριστερά θα έφτανε σε μια θέση κάπου στο ενδιάμεσο της διαδρομής όπου θα σταμάταγε η διαρροή αλλά τι να το κάνεις που η πλημμύρα είχε ήδη γίνει. Η λύση στο περόβλημα απλή...επανεγκατέστησα την παλιά φλάτζα και όλα ρολόι. Βέβαια την κίνηση του κλείστου δεν τη γλύτωσα αλλά δεν έχω διαροές και το κλείστο ζορίζεται περισσότερο να κουμπώσει...
Ερώτηση τί μπορώ να κάνω για να "σκληρήνω" τις καινούριες φλάτζες...?
Πιστεύω οτι το πρόβλημα είναι στο κούμπωμα του κλείστρου μιας που με τόσα χρόνια χρήσης τα "αυτάκια" του κλείστρου που μπαίνουν στις εγκοπές του γκρούπ οι οποίες μάλλον "φαγώθηκαν" και δεν υπάρχει γυρισμός. Μπορεί να ισχύσει κάτι τέτοιο..? Διορθώνεται..?
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και την βοήθειά σας αν και κούρασα..
Με εκτίμηση
Δημήτρης.