Σελίδα 3 από 6

Re: La Marzocco GS3 MP 2017

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 09 Φεβ. 2018, 05:32
από Drevan
Λογικά εννοεί για paddle, λαβή pf και βανα ατμού..

Re: La Marzocco GS3 MP 2017

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 09 Φεβ. 2018, 11:27
από coolmind
Η λαβή του pf της la Marzocco ειναι μια κατηγορία μονη της, και δεν χρειάζεται αλλαγη ,τα υπόλοιπα ειναι απο ενα πολυ καλο πλαστικο, το ιδιο ειναι και στην strada,βεβαια για το αισθητικό κομματι του κάθε ανθρώπου ειναι υποκειμενικό τι του αρέσει οποτε οκ.

Re: La Marzocco GS3 MP 2017

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 09 Φεβ. 2018, 11:41
από Gataros
Νάσο καλημέρα,

Εννοείται ότι το αισθητικό κομμάτι στον καθένα μας είναι διαφορετικό. Η λαβή του pf αποτελείται από ένα καλής ποιότητας πλαστικό.

Μπορεί συγκριτικά με άλλα πλαστικά να δίνει καλύτερη αίσθηση αλλά δεν παύει να είναι πλαστικό.

Όρεξη να έχει κάποιος μπορεί να βρει ότι άλλο υλικό θέλει η ψυχή του για να αλλάξει την λαβή.

Re: La Marzocco GS3 MP 2017

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 13 Φεβ. 2018, 11:59
από Gataros
Χθες έγινε με επιτυχία το bleed της βαλβίδας πάνω στο group.
Με δυσκόλεψε βέβαια και δεν γίνεται σε καμία περίπτωση τόσο εύκολα όσο στο βίντεο που έχει ανεβάσει η LM... :jerking:

Η εξάγωνη βίδα θέλει χτύπημα ελαφρύ και λίγο απότομο, βάζοντας απλά το κλειδί δεν χαλαρώνει με τίποτα, με κίνδυνο να χαλάσεις από κάτω το copper washer:

https://lamarzoccoparts.com.au/gp-coppe ... roup-drain

Μετά όλα γίνονται εύκολα, το θηρίο αρχίζει να γουργουρίζει καθώς ζεσταίνεται το νερό στα boiler.

Μια επαλήθευση θα ήθελα από τους μάστορες της παρέας, όντως άσχετος, σέρνοντας το paddle σε θέση όπου ανοίγει η κωνική βαλβίδα, ενώ το νερό τρέχει, το μανόμετρο δεν καταγράφει αύξηση της πίεσης, κάτι το οποίο είναι νορμάλ, μιας και δεν έχω συνδέσει το pf με καφέ, σωστά?

Όταν άλεσα καφέ με τον porlex και δοκίμασα να κάνω καφέ, φυσιολογικά το νερό έτρεξε σαν ποτάμι, μιας και η άλεση του porlex είναι πολύ χοντρή. Αυτό που λίγο με έβαλε σε σκέψεις είναι ότι η πίεση στο μανόμετρο πάνω στο group, ανέβηκε ελάχιστα έως το 1,5bar, στο τέλος της εκχύλισης (η οποία κράτησε max 6 δευτερόλεπτα, ποτάμι κανονικό). Είναι φυσιολογικό το ότι παρόλο που υπήρχε καφές στο group, άσχετα αν ήταν χοντροκομένος, το μανόμετρο δεν έδειξε να συγκινείται και πολύ?

Κάτι τελευταίο, η πίεση στο boiler του καφέ κινείται ελάχιστα πιο πάνω από τα 12bar και κατεβαίνει όταν τρέχει νερό από το group.
Μιας και στο manual η LM αναφέρει ότι η πίεση πρεέπει να δείχνει max 12bar, πρέπει μήπως να ρυθμίσω προς τα κάτω την expansion valve για να πέσω ακριβώς στα 12bar ή είμαι οκ?

Re: La Marzocco GS3 MP 2017

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 13 Φεβ. 2018, 17:18
από KostasBarista
Εφόσον η άλεση σου δεν αντιστέκεται στο νερό κ τρέχει, είναι λογικό να μην ανεβάζεις πίεση στο γκρουπ. Πόσο μάλλον όταν απλά τρέχεις το νερό.
Νομίζω στο νήμα για το προφίλ πίεσης είχα επισημάνει το ρόλο της άλεσης στην αντίσταση και ακολούθως στη πραγματική πίεση που δέχεται ο καφές, ανεξαρτήτως ρύθμισης πίεσης της μηχανής. Η ρύθμιση της μηχανής είναι το μάξιμουμ. Όσο λιγότερη αντίσταση φέρει η άλεση, τόσο λιγότερη πίεση δέχεται ο καφές στη πραγματικότητα.

Re: La Marzocco GS3 MP 2017

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 13 Φεβ. 2018, 17:22
από Gataros
Πολλά ευχαριστώ Κώστα για την εξήγηση! :)

Re: La Marzocco GS3 MP 2017

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 13 Φεβ. 2018, 21:05
από Drevan
Καλησπέρα Βασίλη, φαντάζομαι την κατάσταση σου να έχει τον μονολιθ εδώ και τον ταπεινό πόρλεξ εκει!!

Στη δική μου μηχανή όταν κανει idle το μανομετρο δείχνει διάφορες τιμές και το λέει και στις οδηγίες, ενώ όταν ανοίγει η αντλία καρφώνεται στα 9 bar η εκει που την έχεις ρυθμίσει!

Τώρα από ότι έχω καταλάβει με τις ταπεινές μου γνώσεις το μανόμετρο το πάνω δείχνει τη πίεση στο puck (το πιο βασικό δηλαδη), άρα αν τρέχει γρήγορα ο καφές σημαίνει ότι δεν αντιστέκεται στη ροή του νερού, εξού και το 1.5 bar που ανέφερες ως μέγιστη πίεση!

Re: La Marzocco GS3 MP 2017

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 13 Φεβ. 2018, 23:51
από woodsman43
Gataros έγραψε:
Μια επαλήθευση θα ήθελα από τους μάστορες της παρέας,

Δεν χρειαζεται καμμια επαληθευση απο κανεναν μαστορα.Μια χαρα στα ειπαν τα παιδια.Χαλαρωσε και ασε την μηχανη να σου δωσει τις χάρες της.Μετα απο κανα διμηνο βεβαια μιας και τα ανοξειδωτα της L.M. αργουν να ισσοροπησουν τις γευσεις (λογω νερου εννοειται).

Re: La Marzocco GS3 MP 2017

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 07 Μαρ. 2018, 11:56
από Gataros
IMG-20180306-WA0003.jpeg


Ήρθε και ο μύλος επιτέλους, από Σ/Κ ξεκινούν οι δοκιμές.

Χθες σε δοκιμή με υπολείματα μπαγιάτικου (3 μηνών) καφέ, το μανόμετρο στο group έδειξε κανονικά 8,5 bar, οπότε όλα είναι οκ.

Re: La Marzocco GS3 MP 2017

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 07 Μαρ. 2018, 23:29
από Jazz
Βασίλη, η φωτογραφία αυτή είναι Ό-νει-ρο !!! Είναι η ευτυχία του κάθε home barista και όχι μόνο! Μπράβο! Τα καλύτερα σου εύχομαι, εκχυλίσεις μέλια, ροφήματα νέκταρ, διάθεση στα ύψη! Μόνο να κοιτάς το πάγκο σου δηλαδή, φτάνει, χαχα. :lol:

Αναμένουμε και βίντεο με τον καιρό.