pollux έγραψε:...Φώτη αναφέρεις προηγουμένως ότι:
"Οι 3 καλύτερες εκχυλίσεις μας είχαν ακριβώς τις ίδιες ρυθμίσεις με μόνη διαφορά την θερμοκρασία. Συγκεκριμένα κάναμε εκχύλιση στους 90 , 92 και 94 βαθμούς. Υπήρχε μεγάλη διαφορά μεταξύ των εκχυλίσεων και στον καθένα άρεσαν διαφορετικές εκχυλίσεις."
Οι 3 αυτές εκχυλίσεις είχαν την ίδια διάρκεια χρόνου ή όχι ;...
(αν δεν κάνω λάθος και απ´ότι είδα στο βίντεο σου είναι γύρω στο λεπτό
Σόλων αμελήσαμε με τον Δημήτρη να κρατήσουμε σημειώσεις με τις παρατηρήσεις μας, καθώς και τι ώρα βγάλαμε το κάθε shot.
Η Decent αποθηκεύει όλα τα δεδομένα της κάθε εκχύλισης σε αρχείο , γιατί όπως έχουμε πει το επόμενο βήμα για την μηχανή είναι η αυτόματη ανάλυση των δεδομένων.
Ευτυχώς ο Dr Weiss όταν δεν ανακατεύει καφέδες με οδοντογλυφίδες, γράφει scripts σε python με τα οποία πλέον γίνεται αυτόματα η μετατροπή. Προς το παρόν είναι σε πειραματικό στάδιο οπότε δεν μπορώ να εγγυηθώ για την απόλυτη ακρίβεια των δεδομένων.
Έριξα μια ματιά στα αρχεία και νομίζω ότι βρήκα τις τρεις συγκεκριμένες εκχυλίσεις. (Ναι είχαμε φτιάξει πολλούς καφέδες )
Έχω βάλει τα 3 γραφήματα σε μια photo:
https://ibb.co/k2jTT1KΤο δεύτερο είναι αυτό που άρεσε σε έμενα και το τρίτο αυτό που άρεσε στον Δημήτρη.
Με μια γρήγορη ματιά βλέπω ότι το δικό μου είχε μεγαλύτερο χρόνο εκχύλισης ενώ του Δημήτρη χαμηλότερη πίεση. Επίσης στην πρώτη φαίνεται να έμεινε περισσότερη ώρα γύρω στα 9 bar. Η θερμοκρασία όπως είπαμε ήταν με την σειρά που τις βλέπουμε 90,92,94. Δημήτρη αν θυμάσαι κάτι διαφορετικό με διορθώνεις.
Εγώ κρατάω ότι για να ξαναβρώ την σοκολάτα χρειάζομαι ελαφρώς μεγαλύτερη εκχύλιση. Τα preinfusions μου φαίνονται ίδια , να σημειωθεί εδώ ότι το pre-infusion είχε ρυθμιστεί με συνθήκη.
Το εξηγώ λίγο καλύτερα :Η μηχανή θα ξεκινούσε pre-infusion με ροή 4.5ml/sec και θα προσπαθούσε να το κρατήσει για παραπάνω από 20 δευτερόλεπτα. Εκεί υπήρχε μια συνθήκη εξόδου που όριζε ότι αν η πίεση στο puck ξεπεράσει τα 4 bar τότε αυτό σημαίνει ότι το puck έχει πλήρως εμποτιστεί και θα έδινε την εντολή να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο της εκχύλισης.
Σε όλες τις προσπάθειες φαίνεται ότι το puck έφερε αντίσταση 4 bar σε περίπου 9 δευτερόλεπτα. Αυτό μας δείχνει ότι για να έχει την ίδια αντίσταση/συμπεριφορά, υπήρχε συνέπεια στην άλεση/κατανομή.