από KostasBarista » 23 Ιούλ. 2014, 00:53
Πάνο, σαν κάτοχος της R58 με τις μικρομετατροπές που έχεις δει θα σου πω και τη δική μου άποψη.
Είναι για μένα η πιο όμορφη απ'όλες.
Έχει απίστευτη θερμική σταθερότητα, ακόμα και με εκχύλιση 500ml! Που δε θα κάνεις ποτέ εκχύλιση τέτοιου όγκου, αλλά για να καταλάβεις πόσο σταθερή είναι. Δεν υφίσταται στο ελάχιστο δηλαδή, temperature surfing. Άρα δεν βάζω καν στα μείον ότι δε προθερμαίνεται στο μπόϊλερ του ατμού εφόσον δεν δημιουργείται πρόβλημα και αν δεν φτιάχνεις γάλα, εξοικονομείς και την ενέργεια του μεγάλου μπόϊλερ, αφήνοντας το κλειστό.
Το εξωτερικό χειριστήριο, δεν είναι PID. Είναι απλά ένα χειριστήριο, έτσι ώστε να κάνεις τις ρυθμίσεις σου και να το αφαιρείς. Συμβάλει στο vintage look της μηχανής να υπάρχουν μόνο μανόμετρα και τίποτα ψηφιακό.
Το offset στο πινακάκι που λες, δυστυχώς δεν ισχύει. Έχει σταθερότατο offset όταν ζεσταθεί η μηχανή, αλλά δεν ισχύουν οι διαφορές του πίνακα. Εμείς βρήκαμε άλλη διαφορά με το scase. Πρέπει όμως να ζεσταθεί για τα καλά η μηχανή. Να τρέξεις κ λίγο νερό, ίσως κ να πετάξεις κανά εσπρεσσάκι για χάρη της ρύθμισης του μύλου κλπ. Αυτό είναι βέβαια καθαρά θέμα Ε61 και όχι R58 συγκεκριμένα.
Δυστυχώς η σχάρα είναι όντως πολύ μικρή, σε σημείο να κάνεις φλας και να πέφτουν λίγα νερά απ΄'εξω, κυρίως από πιτσιλιές.
Pre-infusion, έχει αυτό το στάνταρ που έχουν οι Ε61. Soft-infusion το λέμε συνήθως. Είναι προκαθορισμένο και πολύ συγκεκριμένο. Με τη μετατροπή που έκανε ο Δημήτρης, τώρα είναι full-manual. Έχασα την εγγύηση, αλλά με αλλαγή σίτας και μπασκέτας, μπορώ να περηφανεύομαι ότι μπορώ να φτιάξω εσπρέσσο σπίτι μου, ισάξιο με μηχανής Strada MP.
Συμβουλή μου, χωρίς να έχω δοκιμάσει τις άλλες σου επιλογές. Αξίζει η αναμονή. Δεν το έχω μετανιώσει στο ελάχιστο.