Δυστηχως(!!!) δεν αλλαξα εγω μηχανη παιρνωντας μια 3group Hydra MVP, αλλα το αγαπημενο μου καφε(Redd coffee) που βρισκεται στο Ψυχικο, αντικαθιστοντας την απλη(και καλα) Hydra 3gr που ειχαν
Θα προσπαθησω να περασω την εμπειρια που ειχα με τα pressure profiles και ποσο σημαντικα ειναι ειτε για αλλαγη στο τελικο φλιτζανι, ειτε ως...παιχνιδι
Θα μεινω μονο στις διαφορες με την απλη hydra, μιας και μιλαμε για μια μηχανη βραχος σταθεροτητας που ειναι σε θεση να εφαρμοσει αλλαγες στην θερμοκρασια του νερου ακομα και 0.1c
H προηγουμενη hydra θα επρεπει να παραγγελθει ειτε με χειρoκινητα ειτε με αυτοματα(πληκτρα) γκρουπ, ειτε με συνδιασμο αυτων
Η νεα διαθετει γκρουπ με paddle που ειναι και χειροκινητα αλλα ειναι σε θεση να εφαρμοσουν αυτοματα ενα pressure profile χωρις την συνδρομη του χρηστη
Τα profile προσαρμοζονται ως εξης, εχουμε 4 stages που ρυθμιζουμε χειροκινητα ποση πιεση θελουμε να εχει το καθενα, και στην συνεχεια με το paddle ο χρηστης αποφασιζει να περασει απο το ενα stage στο επομενο κατα την διαρκεια της εκχυλισης, αποφασιζοντας εκεινος ποση ωρα θελει να κατσει στο καθενα
Παρακατω θα δειτε ενα pressure profile που παιζει στις πιεσεις 4 - 7.5 - 9 - 7.5, ο χρονος που μενει στο καθενα φαινεται στο βιντεο, και κατοπιν αν θελει ο χρηστης, με μια κινηση μπορει να αποθηκευσει το συνολικο προφιλ, στην συγκεκριμενη περιπτωση, ο φιλος μου ο Shahab!
Ο καφες που χρησιμοποιηθηκε ηταν εσκεμενα ενα blend απο Γουατεμαλα, Κολομβια και Αιθιοπια
Αφου δοκιμαστηκε ο καφες, στην συνεχεια καναμε μια αλλη εκχυλιση με διαφορετικο προφιλ το οποιο προτεινα εγω
4-7.5, συγκεκριμενα μειναμε στα 4 bar μεχρι να πεσει η πρωτη σταγονα και στην συνεχεια και για ολη την εκχυλιση επαιξε το stage 2 το οποιο ειναι ρυθμισμενο στα 7.5bar
Αποτελεσμα τωρα
Σε blind test θα ορκιζοσουν οτι προκειται για διαφορετικους καφεδες, το προφιλ με τις χαμηλες πιεσεις εσβησε τελειως τα σοκολατενια χαρακτηριστικα της Γουατεμαλας και ανεδειξαν τα φρουτενια της Αιθιοπιας διπλασιαζοντας ακομα και το αρωμα του
Πειραματισμο απειρο λοιπον προσφερει μια τετοια μηχανη και πηγαινει τα ορια της εκχυλισης ακομα πιο μακρια
Τι ειδα συνολικα απο μια τετοια εφαρμογη
-Ειχα την πληροφορια οτι οι χαμηλες πιεσεις αναδεικνυουν τα φρουτενια χαρακτηριστικα ενος καφε, τωρα το ειδα και στην πραξη
-Προσπαθειες μιμησεις εκχυλισεων που ηπιαμε εξω, στο σπιτι μας, ειναι τελειως ακαρπες μιας και εκτος απο διαφορα κοστους εξοπλισμου, μια μικρη αλλαγη στην πιεση αλλαζει τα δεδομενα τελειως, ακομα και αν εχουμε ακριβως το ιδιο εξοπλισμο